Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: AEX-berenspoor

TA: AEX-berenspoor

In de afgelopen weken was het kwakkelen op het korte termijn speelveld van de AEX. Heen en weer zwabberen tussen 537 steun en 545 weerstand. Maar in de laatste paar dagen werd de berendruk opgevoerd met vandaag een extra berentik waardoor de kans op een stevige correctie aanzienlijk toeneemt.

Een dip naar 517 behoort tot de mogelijkheden. Ik zal het berenspoor voor u uitstippelen. 

Rode rangen en standen

Laat ik met goed nieuws beginnen: de trend is nog opwaarts gericht, want de dagcandles staan ruim boven de sleepkabel, die pas op 517 steun kan aanreiken. Maar binnen de uptrend is er wel een correctie gaande.

De swingteller staat inmiddels op -3, de RSI duikt mogelijk vandaag onder de 50-lijn en mijn NBTrade Indicator geeft al geruime tijd een blauwe kleur af met afkalvende staafjes. Aan deze indicator kun je goed zien hoe het berenspoor in eerste instantie een zwak verloop had, maar nu een duidelijke zuidwaartse route laat zien.

Gezien de stevige beweging die achter ons ligt, ik heb het over 472 – 545, is er ook veel ruimte voor correctie. De Fibo grid komt in op 517, toevallig of niet gelijk aan de SMA lijn.  

Shortkansen

Normaal gesproken ben ik geen voorstander van het openen van shortposities in een uptrend. Maar gezien de ruimte die er thans is voor corrigerende berentikken, kun je als actieve belegger overwegen om het berenspoor te bewandelen.

Swingteller moet wel rood blijven en de candles het liefste zwart, dat zijn de gewenste kleuren op het berenpad.

BNP Paribas AEX Turbo's Long

BNP Paribas AEX Turbo's Short

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.