Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Air France-KLM naar hogere niveaus

Air France-KLM naar hogere niveaus

Het veelgeplaagde Air France-KLM lijkt zich te herstellen, althans charttechnisch gezien. De dagkaart herbergt een aantal bodemsignalen, hetgeen een uitnodiging voor koopjesjagers behelst om de bulls een handje te helpen.

Ik zal de verwachte route voor u uitstippelen.

Meer trendmatigheid

De dagkaart toont duidelijk dat er tijdenlang sprake was van een zijwaarts koersverloop tussen afgerond €4,50 en 5+. Geen inspirerende grafiek, nauwelijks tot geen trendmatigheid en ook geen duidelijke ondersteuning vanuit de indicatoren.

Maar daar komt sinds deze maand verandering in. In eerste instantie een breakout naar €5,96, gevolgd door een correctie naar de licht opkrullende SMA-lijn op 5+. Een significante koersbeweging, waardoor het proces van hogere toppen en hogere bodems meer gestalte krijgt. Anders gezegd, er vloeit richting in de chart, er is meer trendmatigheid zichtbaar.

Bodemsignalen

De SMA als dynamische trendlijn biedt steun op 5+, de ideale plek om te bodemen. Vandaag een witte candle met de swingteller op +1 en de Swingtrader die overgaat van blauw naar groen en daarmee de bulls stimuleert om een nieuwe upswing te starten.

Hier komt nog bij dat het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun ‘(zie stippellijn) valide is. Kortom, voldoende indicaties die wijzen in de richting van de bulls. Zij krijgen de gelegenheid de koers vanaf 5+ omhoog te stuwen richting de recente top en rode streep op krap €6, hetgeen een zeer acceptabele risk/rewardratio oplevert voor koopjesjagers.

Coaching

Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder €5,00 en een profitstop op krap €6,00. Als actieve Turbobelegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op €4,60, deze Turbo heeft een hefboom van 5,07.

Bij koersvorming onder 5+ is de setup niet meer valide en moet je gedisciplineerd de aangeschafte Turbo we doen, maar dat is logisch bij een min of meer offensief, kort-op-de-bal scenario. Succes!


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 

Trending

    Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
    #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare