Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

DAX in de rebound

DAX in de rebound

Spanning en sensatie op de speelvelden, er gebeurt van alles en er staat nogal wat op de agenda. Moet je als actieve belegger dan een positie aan de zijnlijn innemen of juist actief anticiperen en handelen? Aan u de keuze.

Mijn uitgangspunt is dat in de grafiek alle informatie wordt geabsorbeerd en dat de grafiek indiceert wat de massa van plan is en dat je dus best kunt handelen. Zo zie ik op de dagchart van de DAX prima voorbereidingen voor een rebound. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Stabilisatie na berentikken 

Op de dagkaart is goed zichtbaar dat de bulls hun wonden likken na de forse berentikken die zij vorige week hebben opgelopen. Er is immers stabilisatie gaande rond 11.660 punten als opmaat voor een rebound naar de Fibo-grid op 12.105 of hoger.

Er zijn drie technische ingrediënten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Op de eerste plaats de OS upcross in de RSI, veelal een betrouwbare indicatie van bodemvorming en poging tot herstel.

Op de tweede plaats het Morning Star candlestick omkeerpatroon dat in de maak is. De candle van afgelopen vrijdag heeft links en rechts naast zich een gap, waardoor de drie recente candles samen een bodempatroon vormen. Toch een lekker windje in de rug van de bulls.

En op de derde plaats het groene staafje bij de Swingtrader-indicator, die hiermee een nieuwe upswing indiceert.

Rebound-kansen

Zoals het er nu naar uitziet willen de bulls de schade beperken en een opmars starten richting de Fib-lijnen op 12.105 en hoger. Dus best wel veel ruimte voor een rebound, waarbij de onderkant van het speelveld op 11.459 natuurlijk wel intact moet blijven.

De turbulentie kan hoog blijven, dus nog wat berentikken sluit ik niet uit. Maar de toon is gezet. Eerst een opluchtingsrally, daarna zien we verder.

Turbo's

BNP Paribas DAX Turbo Long

BNP Paribas DAX Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare