Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Goud als alternatief

Goud als alternatief

Op de korte termijn aandelenspeelvelden is het veelal aanmodderen. Geen overtuigende bewegingen, her en der aanzwellende berendruk... er is weinig tot geen eer te behalen.

Gelukkig zijn er meer speelvelden voor actieve beleggers, zoals goud. De dagkaart van dit edelmetaal geeft aan dat goud na een flinke afstofbeurt weer mag glanzen. Een mooi moment om koopposities te overwegen.

Einde correctie

Onlangs steeg de goudprijs tot bijna $2.100, een geweldige prestatie van de goudstieren. Maar dit ging wel gepaard met teveel euforie. Met name de swingteller en de RSI gaven aan dat het hoog tijd werd voor een afkoeling. Eerst dippen om de afstand met de gemiddelde lijn te verkleinen, om vervolgens de trend weer op te pakken.

En zo geschiedde het. In een rap tempo werd de koers onderuit gehaald, met zelfs een spike-bodem op 1874+. Aansluitend zagen we wat herstel en stabilisatie rond $1.940, gelijk aan de eerste lijn in de Fibo-grid. Hier lijkt de correctie op te drogen.

Hervatting uptrend

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren, waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn. De Up-status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt.

Er wordt hoog in het veld reeds gebodemd en dat is een teken van een sterke ondertoon. Een hernieuwde aanval op de $2.100-passage lijkt dan ook aannemelijk. Onder $1.940, de genoeme Fibo-lijn, hebben de bulls behoefte aan een extra aanloop tot wellicht $1.900 of $1.850.

Coaching

Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen, gezien de rangen en standen op de borden en de uiterst gunstige Risk / Reward-verhouding, als een stop wordt gehanteerd op circa $1.925 en een haalbaar koersdoel van krap $2.100.


Turbo's

BNP Paribas Goud Turbo Long

BNP Paribas Goud Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare