Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Superspannend steunscenario Fugro

Superspannend steunscenario Fugro

In mijn columns voor IEX presenteer ik veelal offensieve kansen of bedreigingen, ofwel proposities met een relatief hoog cowboygehalte. Dat komt neer op flink anticiperen en snel wegwezen als de verwachte koersbeweging uitblijft. Leuke scenario’s derhalve voor offensief ingestelde korte-termijnbeleggers die wel van een gokje houden.

Voor hen heb ik een superspannend steunscenario op de dagkaart van Fugro.

SMA vangnet

De dagkaart toont in het algemeen nauwelijks tot geen trendmatigheid. Geen mooi proces van hogere bodems en hogere topen, of andersom, maar wel een hoge mate van turbulentie, grilligheid, wispelturigheid of hoe u het ook wilt noemen. Flinke sprieten omhoog en omlaag. Dat is erg lastig voor de trendbelegger, maar ideaal voor de koopjesjagers.

Voor hen ziet de dagkaart er spannend uit, nu wederom de SMA als vangnet dienst mag doen. De bulls mogen zich warmlopen om een nieuwe actie te starten.

Steunscenario

Niet alleen de SMA-lijn, maar ook de swingteller doet een duit in het zakje als het gaat om mogelijke bodemvorming. De stappenteller staat immers op -8, dus de downswing als formele correctiebeweging kan worden afgerond.

Tel hierbij op dat op 3,61+ een groene steunstreep ligt en kom dan tot de conclusie dat de bulls een dappere overlevingsstrijd moeten voeren.

Opveren van €3,61 naar 4+ en hoger, dat is hun opdracht. Onder €3,60 vervallen de positieve vooruitzichten.

Koopkans

Uit de bovenstaande analyse blijkt dat de grafiek een koopkans herbergt voor speculanten, anticiperende korte-termijnbeleggers en koopjesjagers, die zich realiseren dat twee handen aan het stuur gewenst is.

Anderen wachten wellicht op een witte candle. Deze bevestiging impliceert een hogere aankoopkoers, maar ja, dat is de prijs die je betaalt voor meer zekerheid.

 

Turbo's

BNP Paribas Fugro Turbo Long

BNP Paribas Fugro Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare