Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Akzo bulls in de aanval

TA: Akzo bulls in de aanval

Wat een nerveuze koerssprongen op het Damrak. Ik moet meteen denken aan een van mijn oneliners: “In de kolkende massa van angst en hebzucht leveren emotie en ratio een verbeten strijd om de heerschappij”.

Zo ook op de dagkaart van AkzoNobel, waar de bulls alle zeilen bijzetten om een dalende trend af te wenden. Het ziet er naar uit dat zij overleven en vanuit een bijzonder benarde positie hun grip gaan vergroten.

Negatieve overgang

Volgens de regels van het Dashboard-beleggen is er sprake van een negatieve overgangsfase omdat de candles onder de SMA lijn bewegen met de swingteller in het rood. Dat is een duidelijke poging van de beer om de trend te draaien en het initiatief naar zich toe te trekken.

Maar de bulls laten zich niet makkelijk verjagen. Sterker nog, het ziet er naar uit dat zij het tij gaan keren en dat komende week de beren zullen afdruipen. Hoe dat zo?

Return of the bulls

Hoezo afdruipende beren? Welnu, de swingteller staat op -9 met een witte candle, terwijl de RSI een scherpe OS-upcross laat zien. Bovendien toont mijn NBTrade Indicator weer een positief staafje. Al met al zijn er voldoende signalen waaruit blijkt dat de bulls willen voorkomen dat de beren de regie gaan voeren.

Maar de SMA-lijn op €88,60 moet wel overtuigend worden gepasseerd om vast te kunnen stellen dat de huidige dip naar €86,75 een vergissing van de stier was.

Anticiperen en reageren

Voor de offensief ingestelde belegger zijn er nu reeds koopkansen. Zij anticiperen op de terugkeer van de bulls in het veld.

Trendbeleggers mogen aanhaken als de SMA-lijn wordt gepasseerd. Zij kunnen daarop anticiperen en mogen reageren als de bulls doen wat wij van hen verwachten.

Voor alle spelers geldt dat bij koersvorming onder €86,75 anticiperende en reagerende koopposities moeten worden opgeruimd. Maar dat had u als gedisciplineerde belegger natuurlijk al begrepen.


Turbo's

BNP Paribas Akzo Nobel Turbo Long

BNP Paribas Akzo Nobel Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›
  1. Beleggingsidee: ArcelorMittal 25 nov
  2. label connect Value, Microcaps, Verenigd Koninkrijk: Do or Don't? 24 nov
  3. Peloton Interactive profiteert van sluiting Amerikaanse sportscholen 24 nov
  4. Waarom Fisher Investments Nederland gelooft dat monetaire verruiming meer kwaad dan goed doet 23 nov
  5. label connect Hoe technologie bijdraagt aan hoog rendement in private equity-fondsen 23 nov
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare