Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Offensieve koopkans Unilever

TA: Offensieve koopkans Unilever

Ook in 2020 gaan we dagelijks op zoek naar de wat offensief getinte kansen in de markt, speciaal voor de actieve beleggers met een cowboy-achtig profiel.

Voor deze week kies ik voor Unilever, dat na een forse afstraffing rijp is voor een aantrekkelijke rebound. Lees maar verder.

Berenspoor droogt op

Onlangs zakten de bulls met veel gevoel door het ijs. Dat wil zeggen, de koers werd nors onder de gemiddelde lijn gedrukt, waarna een afdaling volgde tot aan 49,50 aan toe. De afstraffing werd keurig begeleid door negatieve standen in de indicatoren, de beren hadden wat dat betreft vrij spel.

Klik om te vergroten

Maar hun feestje is voorbij, zo lijkt het. Vandaag -9 op de swingteller en al weer een heel klein groen staafje op mijn NBTrade Indicator. De bulls mogen terugkomen voor een rebound.

Rebound koopkans

De indicatoren sturen aan op bodemvorming als opmaat voor een herstel ofwel rebound van de bulls. Ik teken dan altijd de Fibo-grid op de chart om te kunnen duiden tot waar de opleving in de daily downtrend kan aanhouden. Dan blijkt dat 51+ tot 52+ een haalbare koerszone is.

Op zich best een aardig ritje waar de offensief ingestelde belegger wel raad mee weet. Wellicht eerst een bescheiden kooppositie innemen en deze uitbreiden naarmate u gelijk krijgt van de markt. Aan u de keuze.

Turbo's

BNP Paribas UNILEVER Turbo Long

BNP Paribas UNILEVER Turbo Short


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meer over BNP Paribas Markets ›

Meer Beleggingsideeën

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 1. Akzo bulls in de aanval 24 jan
 2. Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende? 22 jan
 3. label connect Groeimarkt: Zorgvastgoed voor ouderen 20 jan
 4. TA: De 615+ beer op het AEX-pad 17 jan
 5. Beleggen met je lijfrente 10 jan
 6. TA: Offensieve koopkans Unilever 10 jan
 7. Waarom beleggingsdoelen zelfs in angstaanjagende bearmarkten niet automatisch buiten bereik zijn 07 jan
 8. TA: Ahold in de rebound 20 dec
 9. label connect Beleggen in vastgoed: de schaarste blijft 17 dec
 10. Aanvullend pensioen: hoe is het rendement? 17 dec
 11. TA: AMG rijp voor een rebound 13 dec
 12. label connect Stadsbewoners blijven langer hangen in de stad 06 dec
 13. label connect Stadsbewoners blijven langer hangen in de stad 06 dec
 14. Groeit jouw pensioenpotje wel voldoende? 04 dec
 15. label connect Vastgoed is een blijvertje: 3 redenen 04 dec