Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Stierenstoot ArcelorMittal

TA: Stierenstoot ArcelorMittal

Op het Damrak is het een drukte van jewelste. Beer en stier vechten om de hegemonie, beleggers willen voorsorteren op een eindejaarsrally, koopjesjagers slaan nu al hun slag, trendvolgers maken hun boodschappenlijst, kansen en bedreigingen vliegen ons om de oren.

Zo ook op de dagkaart van het veelgeplaagde ArcelorMittal. De stieren delen vandaag een flinke stoot uit; interessant voor kortetermijnspelers. Ik zal u uitleggen waarom.

Hervatting uptrend

Klik om te vergroten

Al geruime tijd is er sprake van een positieve ondertoon, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een redelijk opkrullende gemiddelde lijn. Veelal significante bewegingen als ik de swingteller en de NBTrade Indicator bekijk.

Recent is er vanaf €15,80 een correctie gestart, een terugval van de koers binnen de uptrend. Deze terugval of countertrendbeweging wordt opgevangen door de 50%-Fiboretracement op €14,35. De 50%-retracement doet vaak dienst als vangnet, een betrouwbare berenremmer dus.

Vandaag een dappere poging om een witte candle te produceren in combinatie met een +1-stand op de swingteller. RSI veert op vanaf de 50-lijn, de NBTrade Indicator blijft nog wat achter.

Hernieuwde koopkans

Door de huidige stierenstoot groeit de kans aanzienlijk dat de kortetermijn-uptrend vervolgd kan worden.

Een nieuwe actiebeweging van de bulls richting de eerder genoemde €15,80 lijkt aanstaande, hetgeen voor kortetermijnbeleggers aanleiding kan zijn om koopposities te nemen. Zij realiseren zich dat onder €14,35 de bulls zullen verslappen en dat een kooppositie dan minder interessant wordt.

Turbo's

BNP Paribas ArcelorMittal Turbo Long

BNP Paribas ArcelorMittal Turbo Short

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare