Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Shell bulls in actie

TA: Shell bulls in actie

Wat een turbulentie en stormachtige bewegingen op het Damrak. Felle berentikken worden rap afgewisseld door stevige stierenstoten.

Voor trendbeleggers heeft dit wellicht een te hoog achtbaangehalte, maar voor offensief ingestelde cowboy-achtige actieve beleggers is dit natuurlijk een prima speelveld. Voor hen heb ik een spannende koopkans gevonden op de dagkaart van onze Koninklijke. Lees maar verder.

Dapper opwaarts

Op het korte termijn speelveld was er in de afgelopen dagen nauwelijks iets te beleven. De candles kleefden aan de dalende gemiddelde lijn en de bulls hingen aan een zijden draadje, heftig strijdend om de kop boven water te houden.

Maar vandaag hebben ze er zin in. Om wat voor reden dan ook komen ze uit hun schulp en noteren met een gap los boven de SMA lijn. De swingteller gaat meteen mee in een +1 stand en de RSI komt uit boven de 50-lijn. De Up status is dus terug op het Dashboard.

Plezierige bevestiging is er op mijn NBTrade Indicator, die keurig van blauw naar groen springt. Hoe nu verder?

Twee-traps scenario

Als de spelers zich netjes aan de regels houden, zou er op de dagkaart dus een opleving moeten plaatsvinden richting de eerste rode streep en weerstand op 27+. Dat is de eerste opdracht voor de stieren.

Om dan ook het proces van hogere toppen en hogere bodems aan te wakkeren, zou er boven de rode streep een nieuwe hogere top geplaatst moeten worden. Ergens in de buurt van 28+ zou ik zeggen. Zo luidt de tweede opdracht voor de bulls.

De oplettende lezer heeft in de gaten dat de actieve belegger dus een twee-traps strategie kan volgen.

Tot slot de opmerking dat bij koersvorming onder €25,50 het charttechnische beeld aanzienlijk zal verzwakken.

Klik op grafiek voor een grotere versie

Royal Dutch Shell Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare