Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: DSM spannend steunscenario

TA: DSM spannend steunscenario

Wat een spanning en sensatie op het Damrak. Berentikken en stierenstoten wisselen elkaar in rap tempo af, hetgeen natuurlijk koren op de molen is voor korte termijn actieve beleggers. Zij loeren op kansen op de dagkaart om toe te slaan voordat het grote publiek dit doet.

Welnu, ik heb voor hen een uitgelezen maar ook superspannende anticiperende koopkans. Lees maar snel verder.

Downtrend

Als ik mijn marktlensindicatoren raadpleeg, dan stel ik vast dat er sprake is van een dalende trend op het dagspeelveld. De candles staan immers onder een licht dalende gemiddelde lijn, de swingteller staat in een minstand en de RSI noteert ruim onder de 50-lijn.

Maar er is zicht op herstel, getuige de -9 stand op de swingteller en de rode kleur van mijn NBTrade indicator. U weet dat bij -9 de kans heel groot is dat er een bodem in aantocht is en dat een rode Trade Indicator duidt op een relatief overdreven negatief sentiment.

Dit zijn toch twee prima indicaties die aansturen op een rebound?

Daily rebound

Goed, alles is zwart en rood op het veld, met zicht op een verbetering vanaf de €106,30 steunstreep. Dit impliceert dat speculatief ingestelde offensieve koopjesjagers nu reeds kansen ruiken en de bulls een handje gaan helpen.

Mocht de koers daadwerkelijk aantrekken naar de SMA op 111+, dan hebben zij natuurlijk een geweldig mooie aankoopkoers. Zij realiseren zich wel dat bij koersvorming onder €106,30 het scenario vervalt. Dan wordt een matig verlies genoteerd.

Vindt u dit allemaal te spannend, dan wacht u op bevestiging uit hoofde van een witte candle. Dan doet u zaken op een hoger prijsniveau, maar daar staat dan een grotere kans op succes tegenover.

Al met al een uitdagende propositie, niet waar?

Klik op grafiek voor een grotere versie

DSM Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.