Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: S&P 500 bulls breken uit

TA: S&P 500 bulls breken uit

Langzaam maar zeker verstevigen de bulls hun positie op de korte termijn speelvelden. Niet alleen in Europa, maar ook in de VS.

Dit impliceert dat het wereldwijd nog steeds interessant is om koopposities in te nemen. Maar dan komt het wel aan op een strak en gedisciplineerd managen van uw positie, want de beren laten zich niet makkelijk wegjagen.

Ook gaten links en rechts op het veld kunnen struikelblokken zijn voor actieve beleggers. Laat ik een en ander toelichten aan de hand van de breakout beweging op de dagkaart van de S&P500 index.

Einde kwakkelfase

Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat er begin augustus een kwakkelfase van start ging, waarbinnen de index wispelturig heen en weer werd geslingerd tussen de steun van 2.825 punten en de weerstand van 2.940 punten. Dat is een fase waarin actieve beleggers misselijk worden van het hoge achtbaangehalte. Anders gezegd: veel herrie, weinig wol.

Maar daar kwam gisteren verandering in. Met een mooie gap werd de sprong gewaagd om boven de SMA lijn te komen. En dat is gelukt zo te zien, gelet op de witte candle, de swingteller naar +5, de RSI boven de 50-lijn en mijn NBTrade Indicator al enige dagen in het groen.

Grappig om te zien dat die Trade Indicator de uitbraak reeds ‘voorspelde’.

Tweede kans

Goed, alle indicatoren staan in een plusstand en de UP status op het Dashboard is valide. De bulls hebben vrij baan om op te stomen tot boven de 3.000 punten; daar ligt pas de eerste rode streep.

Maar moet je nu koopposities aangaan? De stieren breken toch uit? Er moet toch eerst een reactie komen?

Er zijn diverse opties. Als u op basis van de Trade Indicator al posities had ingenomen, bent u spekkoper. Dan profiteert u optimaal van de uitbraak.

Zo niet, dan kunt u overwegen een reactie af te wachten, ofwel een dip naar de gepasseerde SMA lijn, om alsnog aankopen te doen. Ik noem dat de ‘tweede kans’ van de markt.

De derde optie is met ogen dicht long posities openen en voorlopig niet meer kijken.

Aan u de keuze wat te doen. Succes!

Klik op grafiek voor een grotere versie

S&P 500 Turbo's

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare