Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: AEX touwtrekkerij

Door Nico Bakker op 16 nov 2018 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: AEX touwtrekkerij

Op het dagspeelveld van onze beursbarometer is het hangen en wurgen voor de bulls, terwijl de beren geen poot aan de grond krijgen. Resultaat is een getreuzel en tevens touwtrekkerij wie uiteindelijk het initiatief naar zich toetrekt.

Sta mij toe de technische ingrediënten voor te schotelen om tot een aanvaardbaar scenario te komen.

Dashboard Down status

Al geruime tijd staan de candles onder een dalende gemiddelde lijn, dus dat impliceert een negatieve ondertoon, ofwel een dalende trendfase. Onlangs werd er in de downtrend gebodemd op 500+, waarna een dappere rebound volgde tot aan de SMA lijn. Logisch dat daar werd getopt.

Tot zover een prima trendplaatje. Maar daarna kwam de klad er in. Dat wil zeggen, een zijwaarts getreuzel, geen overtuigende actie van beer of stier. Volgens de spelregels is er nu sprake van een Down status, dus de beren zouden het initiatief naar zich toe moeten trekken.

Maar de eerste Fibo streep op 521+ houdt hen tegen. Onder 521 kan er een daling naar 500+ worden ingezet. Er is meer, lees maar verder.

Hoofd-schouder patroon

Voor grafieklezers ligt de dagkaart er uitdagend bij, want zij zien als patroonherkenners een Hoofd-Schouder omkeer formatie in ontwikkeling. Zolang de koers boven de hiervoor genoemde 521 steungrens blijft liggen, zou de rechter schouder geformeerd kunnen worden, om vervolgens op te stomen naar de neklijn van het patroon op 534+.

Als het patroon wordt afgemaakt is er boven 534 ruimte tot maar liefst 570 tot 575, het koersdoel van het patroon, toevalligerwijs min of meer gelijk aan de jaartop in 2018.

Overigens, mijn NBTradeIndicator, de 4-kleuren indicator, staat in een minstand, dus dat pleit weer voor een berenactie.

Handelsstrategie

Hoe nu te handelen met alle schijnbare tegenstrijdige signalen en bevindingen? Ik zou voor het volgende opteren. Nu een zijlijnpositie in afwachting van een duidelijk signaal uit het veld. Bij koersvorming onder 521 zijn short posities te overwegen om dan te profiteren van een berenrit naar 500+.

Boven 534 zijn daarentegen koopposities aanbevelenswaardig, want dan nemen de bulls immers het heft in handen voor hun rit naar 554 (eerste halte) en 575 (tweede halte). U ziet, soms is het tijd voor “Buying”, soms is het tijd voor “Selling” en soms is het tijd voor “Fishing”.

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.