Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
De trend voor ASR is sterk opwaarts gericht

TA: Koopkans voor ASR

Het aandeel ASR Nederland is een van de stille stijgers op het Damrak. De trend is sterk opwaarts gericht en thans geven de spelers te kennen opnieuw flink omhoog te willen bewegen.

Ik zal de daggrafiek voor u duiden en aangeven waarom ook de risk-reward ratio er uitstekend bij staat. Kijkt u met mij mee.

UP-status

Het aandeel ASR toont alle kenmerken van een sterke uptrendfase. Er is een stevig proces van hogere bodems en hogere toppen gaande, er worden geregeld mooie +9 swings op de chart achtergelaten en ook beweegt de RSI al geruime tijd ver boven de 50-lijn.

Vanaf de top op 26,47 was er onlangs sprake van een milde correctiebeweging, maar thans staan alle indicatoren opnieuw in een plusstand. Gisteren sprong de swingteller immers met een Bullish Engulfing patroon op +1 en vandaag wordt dit koerspatroon bevestigd met opnieuw een witte candle. De sterke uptrend kan zodoende worden hervat richting de rode streep op 26,47.

Positief element is bovendien dat de risk-reward ratio er uitstekend bij ligt, het opwaarts potentieel is immers ruim drie keer zo groot als het neerwaartse risico. Kortom, duidelijke positieve vooruitzichten voor ASR, voorwaarde is wel dat de koers boven de steunstreep op 24,90 blijft bewegen. 

Koopkans voor trendbeleggers

Voor trendvolgende beleggers ligt het technische landschap er uitstekend bij. Zij kunnen overwegen om met een stop op 24,90 de verwachte upswing richting de rode streep op 26,47 mee te spelen.

Als binnenkort wordt getopt bij dit niveau, dan is het raadzaam om de posities te verzilveren. Strak navigeren is het devies, succes!

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.