Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
De goud-chart herbergt een aantrekkelijke koopkans

TA: Blinkend goud

Het edelmetaal Goud heeft het in de eerste helft van het jaar uitstekend gedaan, de koers ging met  zo’n 20% omhoog. In de afgelopen dagen was er sprake van een milde correctiebeweging, maar thans indiceert mijn marktlens dat een vervolg van de uptrend richting 1375 en hoger aannemelijk is.

Ik zal de daggrafiek voor u duiden een aangeven waarom de chart een aantrekkelijke koopkans herbergt voor de actieve belegger. Kijkt u met mij mee. 

Downswing afgerond

De stieren zijn heer en meester op de daggrafiek van goud. Er is een duidelijk proces van hogere bodems en hogere toppen waarneembaar en geregeld worden volledige +9 swings afgerond. De spelers reikten eerder deze maand tot een top op 1375, waarna een correctiebeweging van start ging, keurig begeleid door de swingteller.

Gisteren is de -9 swing afgerond met een witte candle, veelal een betrouwbare indicatie voor aanstaande bodemvorming. Het ziet er dan ook naar uit dat opnieuw een hogere bodem is gevormd als opmaat voor een hervatting van de uptrend. Een nieuwe actiebeweging richting 1375 en hoger is thans aannemelijk.

Vanaf de huidige koers (1324) biedt de grafiek een aantrekkelijke risk-reward ratio van ruim 1:5, het neerwaarts risico is immers beperkt tot 1312, terwijl er stijgingspotentieel is tot aan 1375. Enig minpuntje is dat de swingteller nog niet op +1 springt. Hoe het ook zij, zolang de koers boven de steunstreep op 1312 noteert, zijn de vooruitzichten positief.

Vervolg uptrend

Goud lijkt aan de vooravond te staan van een nieuwe korte termijn upswing. Offensieve spelers kunnen overwegen om met een stop op 1312 reeds aan de koopkant in actie te komen, korte termijn trendbeleggers wachten op bevestiging vanuit de swingteller.

U mist dan mogelijk het eerste stuk van de opwaartse beweging, maar dat is de prijs die u betaalt voor meer zekerheid.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën 
van PNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.