Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Oplaadbare batterijen: Sleutel in strijd tegen broeikaseffect

Oplaadbare batterijen: Sleutel in strijd tegen broeikaseffect

Als bronnen van hernieuwbare energie zijn wind en zon grillig; de hoeveelheid energie die zij leveren, hangt af van het weer. Dus is het ontwikkelen van betrouwbare manieren om energie op te slaan in efficiënte oplaadbare batterijen cruciaal.

Bij de transitie weg van fossiele brandstoffen, in het kader van het streven om de wereldwijde temperatuurstijging onder de 2°C te houden, is de ontwikkeling van hernieuwbare energie (van, bijvoorbeeld, zon en wind) essentieel.

De hoeveelheid elektriciteit die deze bronnen genereren, is echter onregelmatig en onstabiel. Een van de uitdagingen voor wetenschappers is hoe die elektriciteit efficiënter en economischer op te slaan bij gunstige omstandigheden, voor gebruik wanneer de omstandigheden minder gunstig zijn.

De uitdaging is enorm! Volgens een studie van het Carnegie Institute zou je een offshore windmolenpark ter grootte van India in de Atlantische Oceaan moeten installeren om de mensheid alle benodigde energie kunnen bieden.

Vervolgstappen bij de energieopslag: sneller opladen en langer meegaan

Er bestaan al verschillende manieren om energie op te slaan. Overtollige elektriciteit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om water van een laag reservoir naar een hoog reservoir te pompen of om water te elektrolyseren met waterstof en zuurstof dat dan kan worden verbrand of gebruikt in een brandstofcel of om gassen zoals stikstof te vloeibaar te maken. Een belangrijk gebied van ontwikkeling zal echter dat van de oplaadbare batterijen zijn.

Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen bij efficiënte oplaadbare batterijen, een gebied dat cruciaal zal zijn voor een succesvolle overgang weg van fossiele brandstoffen.

BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. (adres: Postbus 71770, 1008 DG Amsterdam), de beheerder, is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Voordat u investeert in enig financieel instrument dient u het prospectus alsmede de Essentiële Beleggersinformatie (EBi) met informatie over het product, de kosten en de risico’s te lezen. Het prospectus, de EBi alsmede overige informatie zijn verkrijgbaar op de website: www.bnpparibas-am.nl. De in dit artikel opgenomen opinies zijn het oordeel van BNP PARIBAS ASSET MANAGEMENT Nederland N.V. op het gespecificeerde moment en kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaand bericht.

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare