Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

De Shein-beursgang

De Shein-beursgang
Beeld: iStock

Shein is een Chinees fast-fashion modemerk. Het is een gigantisch bedrijf dat kledij, mode-accessoires en schoenen online verkoopt. De beursgang is gepland voor 2024.

Freestoxx is een merk en een dienst van de prijsgekroonde broker WH SelfInvest

Kort samengevat

  • De beurswaarde is een indrukwekkende $66 miljard.
  • 10.000 nieuwe producten per dag.
  • Omzet groeit sterk.

De verwachte prijs van het aandeel

Voor de beursgang staat nog geen waarde vast. In maart 2023 haalde Shein kapitaal op. In die kapitaalronde werd de waarde van het bedrijf op $66 miljard geschat. Dit wordt dus een van de grootste beursintroducties in de laatste tien jaar.

Shein

Alhoewel Shein actief is in China, richt het zich vooral op Amerika, Europa en Australië. Het modebedrijf zou 10.000 nieuwe producten lanceren per dag. Dit zijn meestal kleine producties om te testen wat wel en niet verkoopt. Dit is typisch voor de zogenaamde fast fashion-industrie.

Controverse

Shein neemt veel kledingstukken terug van klanten. Door de zeer lage verkoopprijzen loont het blijkbaar niet om deze kledij uit te pakken, te wassen en terug in de logistieke keten te introduceren.

Shein krijgt ook kritiek omdat consumenten sterk aangemoedigd worden om impulsief te kopen en een kledingstuk maar één of enkele keren te dragen.

De beurswaarde van Shein

Het is niet geweten of Shein winst maakt. Als privé-onderneming publiceert het momenteel geen gedetailleerde resultaten. De omzet groeit blijkbaar sterk. In 2019 was de omzet $3,5 miljard. In 2023 wordt de omzet geraamd op $32 miljard, bijna tien keer zo veel.

Shein kiest voor een beursnotering in de Verenigde Staten.

Lees alles over de Shein-beursgang…

via deze gespecialiseerde pagina van Freestoxx.

Over FREESTOXX

Via broker FREESTOXX kunnen beleggers aandelen en opties kopen zonder commissie te betalen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links