Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wavin in de lift?

124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 september 2010 19:18
    Vandaag 20-09-10 een mooie opleving van het aandeel Wavin. Gaan we deze lijn doorzetten? Op 03 augustus stond de koers op 11,28 waarna deze in een soort nauwelijks onderbroken glijvlucht steeds verder onderuit ging. Hopelijk kunnen we nu deze vlucht in omgekeerde volgorde maken en nemen de volumes in het aandeel Wavin weer wat toe. Er wordt in ieder geval hard gewerkt met Wavin producten, ik zie in Oosterhout (NBr.) kilometers pijp de grond ingaan voor de aanleg van een gasvoorziening naar industrieterrein Weststad.
  2. gerrit 69 20 september 2010 20:45

    Eindelijk een beetje beweging.
    Hopelijk gaat het aandeel verder herstellen als de AEX door de 343 punten stijgt.
    Eerste weerstand is 9,30 Euro.
    Tweede weerstand is 10,80 Euro (Oude koers 1,35 Euro)
    Boven de 10,80 Euro kan men eindelijk spreken van een nieuwe uptrend.
    Ik ben benieuwd, waar het aandeel op het eind van het jaar op staat.

    Groet van Gerrit
  3. [verwijderd] 23 september 2010 16:46
    quote:

    RB Trading schreef:

    Een goede lift kan omhoog en omlaag. Nu gaat ie omlaag:) Wie heeft het knopje ingedrukt? En op welke verdieping kan ik weer instappen?

    Leuke reactie. Een lift kan inderdaad 2 kanten op. Als ik het vrij mag vertalen gaan we al een tijd lang op en neer tussen de begane grond en de 3e verdieping, het gebouw waarin we zitten heeft echter minstens 12 verdiepingen. Wanneer zal Wavin op de bovenste etage aankomen?
  4. [verwijderd] 24 september 2010 17:25
    quote:

    Michael1974 schreef:

    Inderdaad. Ik heb ook lang geduld moeten hebben met Crucell! ;)

    voor Crucell moet je ergens anders zijn, alleen berichtjes over Wavin aub, je bent trouwens net een uurtje lid zie ik, en nu al winst met Crucell ? zo goed heb ik het nog nooit gedaan, fijn weekend
    p.s. met Wavin komt het wel goed.
  5. forum rang 10 voda 24 september 2010 18:01
    De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    Wavin +5,87%
    Draka +5,59%
    ASMI +5,58%
    Brunel +4,65%
    Nutreco +4,48%

    De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):


    Ordina -3,80%
    Mediq -2,96%
    ArcelorMittal -2,43%
    SNS -2,28%
    Wolters Kluwer -1,35%

    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com
  6. gerrit 69 24 september 2010 19:39

    Als Wavin aanstaande maandag opnieuw door de korte termijn weerstand rond de 9,30 Euro uitstijgt, komt er plotseling een boel stijgings potentie vrij en kan het aandeel in no time doorstijgen naar de volgende weerstand op de 10,80 Euro.
    Dat is mijn visie op dit achter gebleven aandeel.

    Groet van Gerrit
  7. [verwijderd] 24 september 2010 20:43
    quote:

    T.overdose schreef:

    ben benieuwd! ben ook maar lid geworden van de Wavin fanclub en heb 1000 x @ 9.22 aangekocht voor in het "gok potje"
    Sucses gewenst, gaat nu de goede kant op met Wavin, eenmaal boven de 9,30 kan het hard gaan, ook hier bij ons in Brabant gaat er een hoop de grond in, volgens mij moet het een heel goed derde kwartaal worden, zal ook nog wat stukjes bijkopen, heb er goed vertrouwen in.
  8. forum rang 4 ischav2 26 september 2010 20:41
    Sinds kort heb ik ze weer... op grond van onderstaand stukje in combinatie met een afstraffing van 20% (lijkt mij nogal overdreven).

    UPDATE: Wavin boekt hogere omzet, maar blijft voorzichtig
    17-8-2010 13:34:00

    Wavin NV
    9,220 ( 17:39 ) 0,1150 / 1,26%

    (Update van eerder gepubliceerd bericht '=Wavin ziet omzetherstel in tweede kwartaal 2010' om meer informatie, commentaar CEO en reactie analisten toe te voegen)

    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wavin nv heeft na negen kwartalen van omzetdaling door de economische crisis in het tweede kwartaal van 2010 een hogere omzet geboekt door herstel van de markten in het tweede kwartaal, aldus de fabrikant van kunststof leidingsystemen dinsdag.

    "Het is prettig na negen kwartalen storm weer wat zonnestralen te kunnen verwelkomen", zei bestuursvoorzitter Philip Houben in een toelichting op de cijfers.

    Dit jaar begon moeizaam voor Wavin als gevolg van de strenge winter, die volgens het concern een negatief effect van EUR15-20 miljoen had. De omzet herstelde zich in het tweede kwartaal en steeg met 5,4% op vergelijkbare basis.

    Houben sprak van 'robuuste groei' die bovendien breed wordt gedragen. In vijf van de zes regio's waarin de buizenfabrikant actief is, nam de omzet toe. In vier regio's was zelfs sprake van dubbelcijferige groei.

    De enige regio die achterbleef was Noord-West Europa, die uit de landen Duitsland, Nederland en Belgie bestaat en tevens de grootste regio voor Wavin is. De omzet daalde met 10% en is volledig toe te wijzen aan Nederland.

    "Het zijn moeilijke tijden in Nederland", zei Houben. De topman wees er op dat de bouwmarkt in Nederland achterblijft bij de rest van Europa en dat de markten in Duitsland en Belgie lichte groei vertoonden. Nederland is goed voor 10% van Wavins omzet.

    Hoewel het bedrijf optimistisch is over de verbeterende marktomstandigheden en stelt groei te hebben waargenomen die niet door export wordt gedreven, blijft Houben voorzichtig. "Op de korte termijn verwachten we omzetgroei, maar over de lange termijn blijven we voorzichtig, want het herstel is broos en moeilijk te voorspellen", aldus de bestuursvoorzitter.

    Een van de redenen hiervoor zijn de gestegen grondstoffenkosten die Wavin met een vertraging van drie tot zes maanden doorberekent in de verkoopprijzen. De prijzen lagen in het eerste halfjaar 25% hoger dan een jaar eerder. Wavin verwacht dat vanwege de doorberekening de marges in de tweede helft van 2010 zullen verbeteren. "Er lijkt sprake te zijn van enige afvlakking, maar de volatiliteit op de markten voor grondstoffen blijft hoog", zei Houben in antwoord op de vraag hoe hij de prijzen van grondstoffen ziet ontwikkelen.

    Een tweede reden voor de voorzichtigheid is dat het bedrijf uit Zwolle rekening houdt met een aanzienlijke daling van overheidsinvesteringen, waarvan de gevolgen op de bouwactiviteiten en het consumentenvertrouwen moeilijk zijn in te schatten.

    Wavin gaat er desondanks vanuit dat de jaaromzet hoger zal zijn dan in 2009 en dat de nettowinst 'aanzienlijk hoger' zal uitkomen.

    De totale omzet steeg in de eerste zes maanden met 3,8% naar EUR594,0 miljoen, van EUR572,1 miljoen een jaar eerder. De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) nam met 5,3% toe tot EUR47,9 miljoen, waar dat in 2009 EUR45,5 miljoen was.

    Vooraf geraadpleegde analisten door Dow Jones hadden gerekend op een EBITDA van EUR49,3 miljoen en een omzet van EUR569,5 miljoen.

    Wavin boekte een nettoverlies van EUR0,5 miljoen dat voornamelijk werd veroorzaakt door een stijging van de financieringskosten naar EUR17,2 miljoen van EUR11,9 miljoen een jaar eerder. De toename was het gevolg van extra kosten in verband met aanpassing van de voorwaarden van de financieringsfaciliteit die in juli 2009 werd afgesloten.

    De operationele resultaten van de buizenmaker overtroffen de verwachtingen van SNS-analist Edwin de Jong, alhoewel hij niet had gerekend op een nettoverlies vanwege de gestegen financieringskosten. De Jong had op een winst van EUR4,5 miljoen gerekend. Hij hanteert een buy-advies.

    Jeroen van Harten van Royal Bank of Scotland stelt dat de ontwikkeling van de omzet het belangrijkst is, omdat de winst met een vertraging zal verbeteren vanwege de doorberekening van de grondstoffenkosten. Van Harten noemt verder het duidelijke herstel van de markten in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavie, Polen en Turkije. Hij hanteert ook een buy-advies.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com
  9. [verwijderd] 27 september 2010 00:26
    quote:

    Michael1974 schreef:

    Watermarkt stoomt op

    www.rtl.nl/financien/rtlz/robeco/comp...

    Met deze informatie erbij kan het helemaal niet meer stuk ;).
    Dat is de reden waarom ik zo zeker ben dat Wavin een ware parel is, maar jammer dat de koers in elkaar is getrapt door de reverse split.
  10. forum rang 4 ischav2 27 september 2010 13:44
    quote:

    Gal schreef:

    [quote=Michael1974]
    Watermarkt stoomt op

    www.rtl.nl/financien/rtlz/robeco/comp...

    Met deze informatie erbij kan het helemaal niet meer stuk ;).
    [/quote]Dat is de reden waarom ik zo zeker ben dat Wavin een ware parel is, maar jammer dat de koers in elkaar is getrapt door de reverse split.
    Onderstaand bericht ondersteunt bericht dat watermarkt opstoomd:

    Grontmij haalt tweede raamcontract Yorkshire Water binnen
    27-09-2010 13:20:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Grontmij nv (GRONT.AE) heeft samen met joint venture-partner Morgan Sindall een tweede raamcontract van Yorkshire Water verworven, meldt het advies- en ingenieursbureau maandag.

    Met het contract is een totaalbedrag gemoeid van naar schatting circa EUR90 miljoen. Hoeveel daarvan voor Grontmij is bestemd, is niet bekendgemaakt.

    De werkzaamheden betreffen schoonwater- en afvalwaterprojecten, van haalbaarheidsonderzoek en ontwerp en constructie tot en met inbedrijfstelling en overdracht, aldus Grontmij.

    Eind maart kondigde Grontmij het eerste contract van Yorkshire Water aan. Deze opdracht, die eveneens in een joint venture wordt uitgevoerd, kent een waarde van EUR92 miljoen, waarvan EUR5,7 miljoen voor Grontmij.

    Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com

124 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 903,61 -0,22%
EUR/USD 1,0834 +0,00%
FTSE 100 8.275,38 +0,54%
Germany40^ 18.585,90 +0,48%
Gold spot 2.327,41 0,00%
NY-Nasdaq Composite 16.735,02 -0,01%

Stijgers

VIVORY...
+19,75%
RENEWI
+2,79%
Air Fr...
+2,20%
Vastned
+2,07%
UMG
+1,89%

Dalers

JDE PE...
-4,89%
ASR Ne...
-4,88%
Corbion
-3,41%
Avantium
-2,66%
PROSUS
-2,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links