Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat doe je nou, AEX?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 april 2015 12:46
    Griekenland angst en toch een stijgende euro... Naar mijn idee zien de valuta handelaren het dan beter, een Grexit zou een zegen zijn voor de rest van de Eurozone. Dan zijn we eindelijk van dat gezeik en die oplichterij verlost. Dat de markt dan ook weer wat druk gaat leggen op landen als Italie en Frankrijk lijkt me alleen maar gezond.
  2. [verwijderd] 17 april 2015 12:57
    quote:

    RW1984 schreef op 17 april 2015 12:46:

    Griekenland angst en toch een stijgende euro... Naar mijn idee zien de valuta handelaren het dan beter, een Grexit zou een zegen zijn voor de rest van de Eurozone. Dan zijn we eindelijk van dat gezeik en die oplichterij verlost. Dat de markt dan ook weer wat druk gaat leggen op landen als Italie en Frankrijk lijkt me alleen maar gezond.
    Helemaal mee eens! Griekenland hangt echt als een loden bal aan de EU, ik denk dat een Grexit inderdaad de EU/Euro alleen maar sterker zal maken, op de lange termijn dan.

    Probleem is de exposure van landen als Frankrijk dus het zal een bittere pil zijn om te slikken maar ik denk als ze Griekenland in 2012 al gecontroleerd failliet hadden laten gaan was de ellende nu waarschijnlijk al achter de rug geweest.

    Nu wordt het wellicht een ongecontroleerd faillisement en we moeten nog maar zien wie Griekenland met zich meetrekt. Het zal ergens liggen tussen alleen zichzelf en de hele EU.
  3. Cybres 17 april 2015 13:00
    quote:

    HopeLoos10 schreef op 17 april 2015 12:54:

    Cybres, je weet niet waar je het over hebt. Je bent gewoon een goedbedoelende amateur die de hele dag interessant zit te doen op verschillende fora, maar volledig de plank mis slaat.
    Waar baseer je dat allemaal op Hopeloos10? In iedergeval nog goedbedoelend, dat is dan weer wel vriendelijk.
  4. [verwijderd] 17 april 2015 13:59
    quote:

    JansenH5 schreef op 17 april 2015 13:36:

    Gewoon gekkigheid. Als je iets koopt om te verhuren ben je blij als regelmatig de huur binnenkomt, maar als ze aandelen kopen gaan ze na een uurtje al kijken hoe het ervoor staat met hun investering. Nergens voor nodig om de hele dag achter terminals te zitten.
    Daar onderscheid de belegger zich van de trader. Een mooie vergelijking staat in het boek ''the intelligent investor''. Je bent als aandeelhouder mede-eigenaar van een bedrijf, net als iemand met een bv. De eigenaar van de bv krijgt niet dagelijks een bod en zal bovendien een slecht bod afslaan, daarentegen een heel goed bod zal hij aannemen. De aandeelhouder van een beursgenoteerd bedrijf ontvangt doorlopend biedingen, en ook hier geld dat de biedingen soms goed zijn en soms slecht. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat de aandeelhouders nu van mening zijn dat die ze nu een heel erg goed bod hebben gehad, maar aangezien alles daalt lijkt dit meer op een nieuwe depressieve bui van Mr. Market.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links