Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech: How low can you go?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juni 2014 10:08
    - Zucht -

    Hoog tijd dat de beurs weer eens wat gaat doen, want ik verlies mijn concentratie. Gisteren bij TMG zat ik ook al te blunderen. Of ik doe weer veel te veel dingen tegelijk, of ik ben aan vakantie toe. Alledrie kan ook.

    Excuses dus voor die stomme fout: miljoen ipv miljard. Is niet handig om tegelijk stukjes Shell en Imtech te tikken :-) En dan is er idd ook nog zoiets al die schuld.

    Ik ga beter mijn best doen, beloofd.
    Arend Jan
  2. Orca 4 juni 2014 12:09
    Voor de 550 miljoenste keer: ze kunnen ICT niet verpatsen zonder dat de balans omvalt op de impairment. Nou zullen ze misschien een waivert krijgen van de accountant (hoi KPMG!) indien ze binnen 'n kwartaal na verkoop ICT meteen met een nieuwe claimemissie komen (of de banken schuiven nog honderd miljoen euri), maar hoe dan ook is dit achteruit eten, immers de opbrengst wordt onmiddelijk gebruikt om de banken terug te betalen.
    En ik heb ook al tig keer gezegd dat de schuld 2,58BN is, dus dat hele ICT schopt geen deuk in een pakje boter, of 't nou voor 200M of 300M de deur uitgaat. Bovendien ben je dan ongeveer je enige positief cf draaiende onderdeel kwijt.
    Ze gaan hier never nooit niet meer uitkomen, en daarvoor mag je de RvB, de RvC en KPMG bedanken.
  3. Orca 4 juni 2014 12:43
    Kijk naar de balans Ronselaer. Tel de schulden bij elkaar op want dat zijn verplichtingen in financieël geld. Dat er nog eea uit de receivables komt is leuk, ihkv zien is geloven, maar die schuld is en blijft 2,58BN.
    Dat iedereen elkaar napapagaait over 745M of 895M oid, heb de raarste getallen voorbij zien komen, doet daar niets aan af.
    En als je bezig bent op de balans, kijk dan meteen naar goodwill en immateriële assets (fried air dus).
  4. Orca 4 juni 2014 13:13
    Cash wel, receivables deels, ohw is negatief (want ze draaien negatieve cf, hoe meer orders hoe dieper deze hut zinkt, zijn allang point of no return voorbij), en voorraden is totale onzin (wat heeft imtech nou voor voorraden?).
    Daarbovenop dan nog onzin line-items als goodwill en intangible assets.
  5. [verwijderd] 4 juni 2014 13:17
    quote:

    Orca schreef op 4 juni 2014 12:47:

    imtech.com/Content/ImtechNV/2014/Pres...
    En dan naar pagina 76-77
    Total liabilities ultimo 2013 (zal nu nog rukker zijn) is 2,969BN. Ik heb, om redenen die te ver voeren hier uit te leggen, dat getal bijgesteld naar 2,58Bn.
    BN = bekende nederlanders ?

  6. Orca 4 juni 2014 13:17
    En bovendien is cash incl cash equivalents. Die equivalents is waarschijnlijk paperclips en plakband, want dat kan je weer verkopen op de rommelmarkt. Man man man.
    Kijk nou gewoon naar de balans, daar begint en eindigt altijd alles. Scheelt hoop leeswerk ook nog. En dat die balans ook aan elkaar hangt van leugens is ff vers 2 (gw en intang bijv, maar ook receivables etc), ook als je ervanuit gaat dat 't 100% klopt is deze hut pleite.
    Tenslotte nog 4 letters: KPMG.
    Cake en koffie na afloop in de aula.
  7. Orca 4 juni 2014 13:27
    Aan de hand van guruwatch kan je precies zien welke Nederlandse banken erin zitten: ING, Rabo en SNS. ABN juist niet, die zagen dit in een heel vroeg stadium aankomen en hebben waarschijnlijk flink geprofiteerd.
    Het is niet voor niets dat de banken 6 maanden terug al alle convenanten hebben gewaived tot juli 2015.
  8. pieren 4 juni 2014 14:29
    quote:

    Orca schreef op 4 juni 2014 12:43:

    Kijk naar de balans Ronselaer. Tel de schulden bij elkaar op want dat zijn verplichtingen in financieël geld. Dat er nog eea uit de receivables komt is leuk, ihkv zien is geloven, maar die schuld is en blijft 2,58BN.
    Dat iedereen elkaar napapagaait over 745M of 895M oid, heb de raarste getallen voorbij zien komen, doet daar niets aan af.
    En als je bezig bent op de balans, kijk dan meteen naar goodwill en immateriële assets (fried air dus).
    Hoi Orca, je moet de korte verplichtingen en korte vorderingen salderen anders vergelijk je appels met peren.

    Als jouw theorie dat de korte vorderingen niet worden geincasseerd klopt, had je dat al lang in 1 van de kwartaalrapportages terug moeten zien komen. (dan was er namelijk een fors verlies gerapporteerd en/of de netto schuld opgelopen).

    Groeten, pieren
  9. Orca 4 juni 2014 14:38
    Waarom moet ik salderen? Omdat dat "generally accepted" is? Omdat KPMG dat ook zo doet? Omdat ik anders strafpunten krijg? Dat is nou juist het hele probleem, dat iedereen ernaar (en naar andere fondsen) zit te kijken met 'n IFRS/GAAP bril op, compleet gedeformeerd. Zo konden ze de slapende RvC ook in de luren leggen.
    En wat je andere punt betreft, over niet-geincasseerde vorderingen, dat kunnen ze niet afboeken want dan valt de balans om, omdat ze gw/intang niet nog meer kunnen opleuken. De waardes die er nu voor staan zijn al idioot, kan gewoon niks meer bij.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links