Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Opwaarts vervolgsignaal AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

1.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 september 2015 19:45
    voelen jullie het? Tuurlijk zal gam up proberen morgen. maar dat zal van korte duur zijn. teveel onzekerheid. te heftig allemaal. zelfs gam met zijn bankvrienden kunnen dit niet up houden. ze kunnen niet alles kopen. ze kopen al alle staatsleningen ...alle aandelen erbij kopen is beetje teveel van het goede. sluit je ogen en voel. donderdag was een laatste "whatever it takes" aktie. het is gedaan..misschien nog een laatste adem. maar dan is het geheel maar dan ook geheel gedaan. stabilisatie hogst haalbare.
  2. thlmx01 6 september 2015 19:55
    Ppt heeft met g20 nieuwe spelers:

    IMF adviseert om om de rente niet te verhogen. Dus de FED kan een statement maken in september dat het nog te vroeg is om de rente te laten steigen- in 2016 zal dit nader worden bekeken.
    Dragi kan zijn bazooka weer in de kast zetten (koste dus alleen woorden ).
    Japan kan opgelucht gaan ademen USD mag dus niet meer zakken.
    China moet nu even bijspringen omdat de daling voorbij is.
    DAX Heeft nog even het gevecht op 10k.
    AEX idem met de viervoudige bodem op 430.
    SNP (veel short)

    Wordt dus een licht rode of meteen al groene opening. Einde zal groen zijn.
  3. Waar 6 september 2015 20:02
    Vraag mij af wat de rate hike doet met aandelen koersen. Op zoek naar informatie vond ik een CNBC artikel met onderzoek van Ned Davis. Zie plaatje.

    Boodschap: als de rate hikes klein en geleidelijk zijn, wat het plan is, dan is er geen enkele vrees. Zie www.cnbc.com/2015/06/22/why-fed-rate-...

    Dat had ik ook al eens in posts hier gelezen. Denkt iemand dat er wel vrees is voor de koersen en zo ja, kun je uitleggen waarom?

    Ander punt - ik verbaas me hoe sterk de EU markten ineens op alles reageren - de US beurzen daalden vrijdag weer ongeveer 1 procentpunt minder dan de EU beurzen. Waarom toch? Emotie?
  4. aaltje 6 september 2015 20:02
    quote:

    KidBackInTown schreef op 6 september 2015 19:16:

    Heb nog wel een vraagje voor de insiders, ook in combinatie met QE,,
    wat kost een daling van 25% op de stock-markets wereldwijd ?

    Had begrepen dat de daling twee weken geleden naar de 400 circa 3.000.000.000 USD of EUR heeft gekost. Of was het nou het duizend-voudige 3 BILJOEN, ik raak de draad kwijt.

    Wie heeft het totaal-overzicht ?
    heel moeilijk om dat te berekenen.maar per saldo denk ik dat je in principe niets verliest.alleen de impact van die daling,zal een grote invloed gaan krijgen,op uitgave patronen mensen,liquiditeiten,investeringen bedrijven,staatsleningen,grondstof prijzen.,etc.vergeet niet,de koersen van aandelen zijn gebaseerd op vraag en aanbod.het zijn digitalen bedragen,die op de koersborden/schermen staan.als iedereen zou verkopen,en er zijn geen kopers,zou alles op nul staan.en de kopers van morgen,zijn eventueel de verkopers van overmorgen.dan is het nog zo,wat bedoel je met die 25%,vanaf de huidige bijv aex 430.of van de stand van 500.niemand koopt aandelen,of andere belangen om morgen te kunnen zeggen,haha ze staan weer lager.een mooi voorbeeld vind ik zelfs sligro.jan en allemaal koopt daar,en spaart puntjes,op het einde van het jr krijgen ze daar aandelen voor.en maar sparen,maar als je ziet hoeveel maar op dagbasis aan aandelenhandel is.dan vraag ik mij af,wat zou,en kan er met het aandeel sligro gebeuren,als iedere detaillist,horeca,restaurant houder zijn aandelen in de markt gaat gooien.die hij door de jaren spaarde.vergeet niet de fam SL uit V,is volgens mij nog steeds groot aandeelhouder.misschien kan janni1 hier een goed antwoord geven.het zal in ieder geval een impact van je welste zijn,en worden.en dat moet uitrazen,en 3-5 jr verder praat er niemand meer over.wat ook een leuk gegeven is,van de laatste jaren,vroeger had je campingrallys.is weinig van overgebleven.wel kerstrallys zie je nog wel eens langskomen.aaltje.
  5. [verwijderd] 6 september 2015 20:56
    imf (lagarde) kan me de kont kussen. dat gezever in het weekend.

    @waar de renteverhoging heeft wel degelijk een effect in de bondmarkt.

    kijk ook eens wat er gebeurde, ik geloof, in 1997, toen de fed verhoogde mbt azie.

    volgens mij kwam de economie daar bijna tot een standstil.

    history repeats itself als ze het doen. ze gaan niet verhogen.
  6. [verwijderd] 6 september 2015 21:03
    quote:

    Waar schreef op 6 september 2015 20:02:

    Vraag mij af wat de rate hike doet met aandelen koersen. Op zoek naar informatie vond ik een CNBC artikel met onderzoek van Ned Davis. Zie plaatje.

    Boodschap: als de rate hikes klein en geleidelijk zijn, wat het plan is, dan is er geen enkele vrees. Zie www.cnbc.com/2015/06/22/why-fed-rate-...

    Dat had ik ook al eens in posts hier gelezen. Denkt iemand dat er wel vrees is voor de koersen en zo ja, kun je uitleggen waarom?

    Ander punt - ik verbaas me hoe sterk de EU markten ineens op alles reageren - de US beurzen daalden vrijdag weer ongeveer 1 procentpunt minder dan de EU beurzen. Waarom toch? Emotie?
    Er is nog geen rate hike en ik zie al veel heel veel vrees.

    Kijk naar de mondiale indices en de valutaparen. Dit plaatje oogt echt niet lekker. De hamvraag, en de enige voor Europese beleggers, kan de sp500 herstellen of gaan zij er een 'gezonde' 25 procenter van maken (en hetgeen initieel gezond is, is voor je het weet een recessie).

    My two cents: Wat voor de VS een gezonde correctie zou zijn, een sp500 van 1750 zoiets bijvoorbeeld, is voor de andere mondiale indices reeds een drama!

    Natuurlijk, die rate hike eens ie er gaat komen (en ik denk ten vroegste december en zelfs over het jaar getild) is ie al ingeprijsd, daar kan je gif op innemen...De vraag is op welke standen?
  7. Dead cat bounce 6 september 2015 21:07
    Hoor hier iedereen over dat een rente verhoging in de VS niet gaat gebeuren in september
    Ik zelf denk dat september de beste maand is om de rente te verhogen en een beurscrash waar hier iedereen over
    Praat THEORETISCH ONMOGELIJK is . Op de langen termijn denk ik dat Europa er het slechtste vanaf komt want wie gaat ons helpen als de rente hier omhoog word gezet ? . En zou dan deze minimale rente verhoging een non-event worden ik denk van wel . Amerika kaatst het rente balletje naar ons en we hebben het hier in Europa niet eens door .
  8. [verwijderd] 6 september 2015 21:09
    Trouwens ik weet niet of jij 'het universele' gevoel over inprijzing van alle beleggers op die VS indices hebt, maar wat ingeprijsd is en wat niet, is nooit door niemand exact te bepalen. (ps dus ook door mij niet, maar bij een sp500 van 1750 op de borden vooraleer een eerste hike is gegeven, durf ik al wel eens vermoeden dat de daling met die rate hike en de mondiale gevolgen daarvan te maken kan hebben gehad, en dat (een deel ervan) is ingeprijsd).
  9. [verwijderd] 6 september 2015 21:12
    ik ga ervanuit dat als fed gaat raisen de dollar duurder wordt en azie een groot probleem gaat krijgen. groter dan nu al het geval is en dat dat een bearmarkt in beweging zet.

    Yet, the scale of the devaluation is puny, compared with the last, one-third yuan devaluation of January 1994. This preceded by a month the surprise start of the US Fed’s rate tightening cycle, which have together been blamed for originating 1997’s Asia crisis. Germany at that time was struggling to shake off its 1992-93 recession.

    With China again devaluing, the Fed about to tighten, and the euro-zone unfixed, little wonder competing Asian currencies are weakening and equities held back. However, we doubt the extra volatility will be enough to spur the market “turmoil” akin to either 1994 or 2008 needed to push G5 central banks off course.
  10. [verwijderd] 6 september 2015 21:13
    En wellicht dan ook een serie van hikes, want dat is normale FED policy, eens ze beginnen wijken ze er niet snel meer van af en gaan ze stelselmatig verhogen. Ik denk (met de nadruk op 'denk') dat die ganse serie al ingeprijsd kan zijn vooraleer het officiële startschot is gegeven. Eerste rate hike is begin van een rally, zoiets, en vanaf dan continuering bullmarket.

    Historisch gezien eindig een bull niet bij lage rentestanden.
  11. [verwijderd] 6 september 2015 21:18
    En shorter6...Azie en emerging markets zien de bui hangen en 'anticiperen'. Vandaar dat die ganse rally op de SSEC (Shanghai) wordt teruggedraaid, de Nikkei van 20k naar (voorlopig) 17k zakt, Brazilië in dollars noteert intussen onder de 2009(!) lows, etc.

    Rusland was aan een beursherstel bezig, volledig gefnuikt intussen. Taiwan slecht, Mexico drama, ga zo maar door. It's a global disease en we hangen aan de Amerikanen vast en die doen gewoon hun goesting!

  12. [verwijderd] 6 september 2015 21:19
    quote:

    shorter6 schreef op 6 september 2015 13:35:

    definitie tik-tak-kassa; 10 minuten voor cijfers hedge inleggen. koop zowel een short als long. bij bepaalde cijfers ( cpi, jobs en huizendata ( en alleen deze ) ) is de laatst 3 keer een up-down candle geweest waarvan netto het effect steeds +-0 is ( en een doji wordt gevormd ). range meestal 80 pips. sl van beide op 60 pips afstand v entry. tp op 35 pips afstand. maximaal verlies van 1 hedged positie is dan 60-35*5 = 125. winst heb ik vaker gehad 2* 40 pips = 80pips*5 = 400 ( ben wel voorzichtig dus doe dit met 0.5L. bij de ecb ging ik met 1L short. ). spread btw 0.3pips maar wel op basis van commissie. 0.04usd per 1000. zit niet in de berekening. range van 120pips komt eigenlijk amper voor.

    doe het ook wel eens vaker handmatig. ik weet dat de MLT eurusd down is ( zeker tot 17 september ). dus ik neem de hedge in en wacht op de spike up. meestal hoogtepunt binnen 30 seconden na release cijfers. dan gooi ik de long eruit en hou de short aan ( betere entry short dan in principe ). zal straks even een plaatje genereren van die candles.

    vind het het mooist altijd als eerst de long eruit gaat.

    eurusd 1.0970 gaan we opzoeken is de mening. zullen zien

    bij geen effect cijfers btw gewoon allebei eruit en transactiekosten verlies nemen.

    ff f1 kijken. italie.

    Dank voor uitleg!
  13. [verwijderd] 6 september 2015 21:20
    in dat stukje daarboven staat de hele reden waarom dat equities slecht draaien op dit moment. komt door de yuan devaluatie en upcoming rate hike. zijn bang voor herhaling 1997. daarom zeg ik ook 17 sept is erop of eronder. ik moet zeggen dat de overeenkomsten op zijn minst opmerkelijk zijn te noemen. heb het even dik gemaakt.
  14. [verwijderd] 6 september 2015 21:22
    quote:

    Daxwatcher schreef op 6 september 2015 21:14:

    @shorter6

    Dat is een aanname die je maakt (wel een redelijke natuurlijk), valuta doen echt rare dingen soms. Het zou me niet verbazen mocht een rate hike gepaard gaan met een goedkopere dollar. Vraag me niet waarom, gewoon omdat het kan!
    Theoretisch kan ALLES...! Zelfs dat de wereld vergaat eind September.. maar als ik enkele valuta-Experts mag geloven wordt de dollar dan gewoon duurder..

    Het gerucht gaat dat de Fed "a symbolic move" maakt om het later als dat nodig blijkt weer terug te geven..

    Maar ik denk dat er géén rente verhoging komt in de VS in September.. Ze zullen het waarschijnlijk weer naar "mogelijk" December verplaatsen..

    Maar Pin me er niet op vast.. Oké?!
1.209 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links