Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Athene in brand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2015 22:02
    quote:

    pcrs7 schreef op 28 januari 2015 21:58:

    [...]
    Veel dommer kan het niet. Als je banen onder een bepaald loonniveau verbiedt, dan zijn er minder banen. Dat is niet wat je nodig hebt. Er is iemand die geen werk heeft en dat wel zou willen hebben en iemand die hem dat zou kunnen aanbieden, maar het wordt hem verboden door de centrale planner.
    Gedoemd om Venezuela van europa te worden. Je snapt niet dat mensen steeds maar in die communisitische en socialistische leugens blijven geloven.
    Dus jij bent voorstander om in Nederland het minimumloon naar 550 euro per maand te verlagen? Dat is het niveau waar het stond voor deze verhoging, nu wordt het 750 euro. Als dat zo goed is voor de economie moeten we die 550 per maand dus ook hier invoeren.

    Dan snap ik ook niet waarom Duitsland wel een minimumloon heeft ingevoerd.

    Volgens mij gaat elk EU-land kapot met zulke salarissen omdat je daarmee geen bestaanszekerheid hebt. De landen in de meeste problemen zijn ook de landen met de laagste lonen.

    Leg me even uit hoe ze met een minimumloon van 550 euro per maand hun schuld kunnen terugbetalen.
  2. gerrit 69 28 januari 2015 23:21


    Waar zijn al die rijke Griekse miljardairs, die hun eigen land hebben leeggeroofd..?

    Er is één ding, waar bijna iedereen het over eens is.
    In 2002 zijn veel te veel Europese landen tot de Euro veroordeeld.
    De enigste oplossing is een tijdelijke ontvlechting voor Griekenland naar hun eigen Drachmen.
    Helaas zijn de eurofielen dan bang, dat de doos van Pandora open gaat.
    Iedere boer op klompen kon op zijn vingers narekenen, dat Griekenland haar staatsschuld never nooit in zijn geheel zou kunnen aflossen, al smeer je het uit over honderd jaar zonder rente, maar politici maakte ons wijs dat we het geld zelfs met rente in zijn geheel terug zouden krijgen.
  3. forum rang 6 !@#$!@! 29 januari 2015 11:58
    quote:

    Arod74 schreef op 28 januari 2015 22:02:

    [...]

    Dus jij bent voorstander om in Nederland het minimumloon naar 550 euro per maand te verlagen? Dat is het niveau waar het stond voor deze verhoging, nu wordt het 750 euro. Als dat zo goed is voor de economie moeten we die 550 per maand dus ook hier invoeren.

    Dan snap ik ook niet waarom Duitsland wel een minimumloon heeft ingevoerd.

    Ik ben ook voorstander van een redelijk minimum loon.

    MAAR Griekenland heeft een werkloosheidspercentage van 25%, dan is dat gewoon niet slim.

  4. [verwijderd] 29 januari 2015 14:01
    quote:

    !@#$!@! schreef op 29 januari 2015 11:58:

    [...]

    Ik ben ook voorstander van een redelijk minimum loon.

    MAAR Griekenland heeft een werkloosheidspercentage van 25%, dan is dat gewoon niet slim.
    Waarom is dat niet slim? Hoe lager het loon hoe hoger de bedrijfswinsten, maar de bedrijfswinsten doen geen aankopen bij de supermarkt, en de werknemers doen dat wel.

    Een laag loon betekent weinig om uit te geven, betekent nog meer crisis.

    De bedrijven die zich in Griekenland vestigen vanwege de lage lonen voegen niets toe aan de lokale economie, het enige wat ze zoeken is goedkope arbeidskrachten, en de winst die ze daarmee maken halen ze terug naar het hoofdkantoor. Als die bedrijven weggaan kost dat de economie ook niets. En de bedrijven die wel wat toe te voegen hebben (het MKB) die profiteren van de grotere koopkracht, en meer omzet betekent meer behoefte aan werknemers. De werkloosheidscijfers zullen misschien wat schommmelen, maar een minimumloon dat niet onder de bestaansminimum ligt zal uiteindelijk positief uitpakken.
  5. [verwijderd] 30 januari 2015 13:32
    quote:

    !@#$!@! schreef op 30 januari 2015 11:15:

    Jij denkt dat bedrijven eerst mensen gaat aannemen voor flink hogere kosten in de hoop dat ze dat loon zullen uitgeven, waardoor ze in staat zullen zijn die lonen ook daadwerkelijk te betalen ?

    Gekkiehenkie zeker ?
    Nee, ik denk dat bedrijven nu verplicht zijn om de laasgste lonen te verhogen, en dat levert een flink impuls voor de koopkracht, waardoor de vraag toeneemt en bedrijven behoefte hebben aan personeel om aan die vraag te voldoen.

    Die bedrijven zijn natuurlijk in staat om hogere lonen te betalen, bedrijfswinsten zijn enorm, juist door die lage lonen. Een beetje minder winst nu levert straks vanzelf veel meer winst op, alleen bedrijven hebben een impuls nodig om dat te doen.
  6. forum rang 6 !@#$!@! 30 januari 2015 13:42
    enorme bedrijfswinsten in Griekenland ? Geloof er weinig van.

    Jou verhaal gaat misschien op in een economie als de onze en Duitsland (en zelfs dan niet, ik ben uit sociale redenen voor een minimumloon, niet economisch) niet in een land waar de werkloosheid 25% en van de werkenden veel ambtenaar zijn (die veel te veel verdienen trouwens) en onder de jongeren zelfs 50% werkloosheid.

    Maw het koopkrachteffect is minimaal en misschien zelfs negatief en banen zullen nu veel duurder zijn om te creëren.
  7. [verwijderd] 30 januari 2015 14:06
    Mensen met lage lonen geven elke euro die ze krijgen uit, daarom gaat een verhoging van het minimumloon direct weer de economie in, i.p.v. dat het in een spaarpotje belandt.

    Ambtenaren hebben 40% loon ingeleverd, en het zijn er evenveel als in Nederland (ook hier werkt 1 op de 4 voor de overheid (onderwijs, zorg, etc.), zoals in de meeste zoniet alle EU-landen).

    Banen creëren kan pas gebeuren als er vraag is. Het doel van Merkel's beleid was om een achtertuin te hebben die concurrerend kon zijn met china, en dat lukt natuurlijk voor geen meter. Bedrijven die lage kosten willen gaan zich niet in Griekenland vestigen maar in Bangladesh. Hogere hongerloon kost dus vrijwel geen banen.

    Je zegt het eigenlijk zelf: 50% werkloosheid onder de jeugd, dat is dus onder de allergoedkoopste arbeiders. Loon is het probleem dus niet.
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links