Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Binck beste broker 2011

Binckbank is - net als de afgelopen vier jaar - de overall winnaar van het IEX/Netprofiler Internet Brokeronderzoek. In 2010 torende BinckBank nog met kop en schouders boven de rest uit, dit jaar is de situatie iets minder extreem. Binckbank blijft met een (gemiddelde) eindscore van 7,6 de nummer twee, Lynx, net voor. Lynx schuift met een eindscore van 7,5 een plaatsje op ten opzichte van vorig jaar.

Dit betekent dat Alex zijn tweede plek van vorig jaar heeft moeten inleveren en met een eindscore van 7,4 op de derde plek bivakkeert. Net als in 2010 staat Today’s Brokers op plaats vier. Op de zesde plek heeft een nieuwkomer, Mijnbroker, zijn intrek genomen. 

Het Brokeronderzoek is uitgeverd in de maanden april en mei, door IEX in samenwerking met Netprofiler. Net zoals in voorgaande jaren bestaat het onderzoek uit twee delen.

 Allereerst een uitgebreid klantenonderzoek dat is afgenomen onder de bezoekers van de IEX-website. De deelnemers aan dit onderzoek beoordeelden de internetbrokers op onder andere design, informatie, assortiment en vertrouwen & veiligheid. Daarnaast is er een expertanalyse uitgevoerd door de usability experts van Netprofiler. Zij beoordeelden de internetbrokers onder andere op geboden informatie, geboden functionaliteiten en navigatie & techniek. 

Vernieuwde website
Binck heeft de overwinning vooral te danken te hebben aan de expertanalyse. Met een cijfer van 7,7 blijft Binckbank, Alex (7,4) en Lynx (7,1) voor. Bij het klantenonderzoek kan Binckbank niet rekenen op een topnotering. Dit zou onder andere kunnen komen doordat de vernieuwde website van Binckbank minder positief werd ontvangen dan gehoopt. Met een cijfer van 7,5 moeten zij genoegen nemen met een gedeelde vierde plaats. Winnaars van het klantenonderzoek zijn: Lynx (7,8), Today’s Brokers (7,7) en nieuwkomer Mijnbroker (7,6).

IEX Netprofiler Brokeronderzoek 2011De website van Lynx blinkt, volgens het klantenonderzoek, voornamelijk uit op navigatie, het orderproces, de service en kosten, de interactie en het assortiment. Nummer twee Todays Brokers noteert onder andere goed bij de navigatie,het orderproces, service & kosten, interactie en het assortiment. Nummer drie MijnBroker scoort goed bij het inloggen, de zoekmachine, service & kosten. Met een verdienstelijke vierde plaats (in het klantenonderzoek) wringt grootbank ABN Amro zich tussen de specialistische brokers. En dat is opzienbarend in dit onderzoek, waar de gespecialiseerde brokers doorgaans de dienst uitmaken. ABN Amro scoort goed op design, informatie, zoekmachine, assortiment en vertrouwen & veiligheid. Opvallend is dat beleggers bij grootbanken als ABN Amro en Rabobank het veiligste gevoel hebben.De expertanalyse van Netprofiler kent een andere conclusie dan het klantenonderzoek. Winnaar Binckbank scoort vrijwel op alle punten uitstekend. Bij bijvoorbeeld het aanmeldproces, de homepage, de geboden informatie na de login, de geboden functionaliteiten na de login, de navigatie & techniek, de contactmogelijkheid en –informatie, de formulieren (en interactie) en het vertrouwen en veiligheid scoren zij enorm goed. Hierdoor komen zij bovenaan te staan bij de expert analyse. Nummer twee Lynx scoort goed op de gebieden geboden functionaliteiten voor –en na de login en de order plaatsen. Grootbank ABN Amro scoort goed op de geboden informatie voor –en na de login, de geboden functionaliteiten na login en vertrouwen en veiligheid.

ABN Amro leidt grootbanken
ABN Amro is dan ook de absolute leider in de divisie grootbanken. De bank behaalt overall de vijfde plaats en blijft daarmee Rabobank (7), SNS Bank (8) en ING (9) ruimschoots voor. ABN Amro heeft zowel bij de expertanalyse als bij het klantenonderzoek de eerste plaats bij de grootbanken bemachtigd. 

In het klantenonderzoek is aan beleggers de vraag gesteld of zij over zouden willen stappen naar een andere broker. Opvallend is dat maar liefst 25,1% interesse heeft in een overstap. Ongeveer 45,5% van de overstappers kiest Lynx als nieuwe broker. De belangrijkste reden voor een overstap is tamelijk voor de hand liggend, namelijk: de kosten.

Voor het vijfde jaar op rij is Binckbank verkozen tot beste online online broker. Ten opzichte van 2010 is het verschil met Lynx, en in mindere mate met Alex, een stuk kleiner geworden. Lynx lijkt aan een opmars bezig. Dit wordt bevestigd door het feit dat overstappers massaal voor Lynx lijken te kiezen. Het is niet langer eenzaam aan de top.

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 13:00 David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 mei 2011 08:38
    Dat SNS Bank nog überhaupt in het rijtje voorkomt. Ze hebben een beperkt aanbod en totaal geen informatie (ook niet bij de ?teken functies). Buitenlandse fondsen zijn via het platform aan te kopen maar bij verkoop moet je bellen. Sommige fondsen hebben koersdata van twee jaar geleden!!!. En voor alles brengen ze kosten in rekening. Zelfs 0,05 euro voor een dividend mutatie. Wat ik begrepen heb zal het hele verhaal dit jaar ook wel overgaan naar een broker en daarom wordt er niks meer aan het platform gedaan.
  2. Dylan van Haaften 27 mei 2011 10:33
    Ik vind dat er weinig aandacht wordt besteed aan het feit dat Binck en Alex de afgelopen maand een nieuwe site hebben gelanceerd. Misschien is mijn mening gekleurd omdat ik zelf een rekening heb bij Binck. maar wat mij betreft is het ook gewoon de beste broker zeker als je het pro platform hebt. Ik ervaar de "no frills" policy van Binck ook als fijn tegenover de propaganda stroom aan "onafhankelijke" reclame waar mijn mailbox mee volgespammed wordt van Lynx.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links