Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Maandagochtend...

Iedere dag weer beste, snelste, meest complete, slimste én leukste AEX en Damrak morning call

 

AEX, welke kant wil je uit, of je wil je juist helemaal nergens heen? De futures openen slapjes na een slecht Wall Street vrijdag en beroerd China nu. AEX 500 is weer zomaar uit beeld. Misschien een zomerdipje, maar de index neigt de laatste maanden wel naar wat lagere toppen en bodems.

Dat is nog lang geen neergaande trend, maar van het Umfeld wordt niemand vrolijk? Degelijke obligaties stijgen weer en commodities kunnen geen goed meer doen. Grappig dat als ik deze rubriek in elkaar sleutel goud exact op 1100 dollar en EUR/USD precies op 1,10 staat.

Nou ja, misschien ben ik te somber op de vroege maandagochtend, de eerste na de Tour de France. En da's nooit mijn beste :-( Enfin, in ons andere blogje ziet u al de KW2's van Philips, Binck en TNT Express. Die vallen op het eerste gezicht niet mee, maar ook niet tegen, geloof ik.

Adviezen zijn er voor Unilever, Besi, AkzoNobel (stevig verkoopadvies Citigroup), Air France-KLM en Wereldhave. De agenda stelt niet veel voor, maar let zeker op de Duitse Ifo Geschäftsklima.

Er wacht ons een drukke week met heel veel (Nederlandse) bedrijfscijfers, een Fed-rentebesluit en BBP VS. Gisteren las u er al alles over in mijn vooruitblik op deze week. Nee, klopt. Ik ben niet zo blij met deze markt. U ziet het aan alle KW2's, die wereldeconomie trekt maar niet aan.

Dat beperkt de winstvooruitzichten van de toch al dure aandelen en aangezien ik nog jaren aan de koopkant zit, word ik daar niet vrolijk van. Gek eigenlijk. Van die rode koersen nu voorbeurs word ik ook niet blij, terwijl ik gelet op wat ik net zeg, juist tevreden moet zijn met lagere beurzen.

Misschien dat we daarom zo'n groot talent voor verkeerde beslissingen hebben op de beurs: het gaat altijd tegen onze natuur en gevoel in. Succes vandaag.

 

De markt nú:

  • De Europese futures openen -0,5% à -0,6%. De Amerikaanse staan op nul.
  • De Bund future (Duitse obligatiefuture) opent vlak, maar de Italiaanse en Spaanse tienjaars rentes openen 15 en 17 basispunten hoger!
  • Rood aangelopen Azië! Japan -1,0%, Hongkong -2,7%, Shanghai -3,8% en India -1,0%.
  • EUR/USD stijgt +0,2% op naar 1,10 precies.
  • Goud doet +0,1% op exact 1100 dollar.
  • Oliebenchmarks WTI en Brent dalen -0,4% en -0,2% naar 47,93 en 54,54 dollar.

 

Agenda

  • 07:00 UBS KW2-cijfers
  • 08:00 Philips KW2-cijfers
  • 08:00 TNT Express KW2-cijfers
  • 08:00 Binck KW2-cijfers
  • 08:00 Reckitt Benckiser KW2-cijfers
  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklimaindex jul (cons. 107,2)
  • 10:00 EU M3 geldhoeveelheid
  • 14:30 VS orders duurzame goederen jun (cons. 0,5%)
  • 16:30 Dallas Fed Manufacturing Index jul

 

Tweets

Twee maar:

 

 

Mooie grafiek, maar hoe ben je zo zeker dat goud verder daalt, Holger?

 

 

De Griekse beurs gaat geloof ik morgen weer open:

 

 

Huh?!

 

 

Formeel is het nog steeds een communistisch land:

 

 

Spreekt voor zich:

 

 

Hé, Lukas is terug van vakantie en heeft weer grafieken:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belgske 27 juli 2015 08:46
    Gisteren (een zondag is heerlijk om wat rond te neuzen op youtube) een debat gezien met Larry Fink, de CEO van Blackrock. Het ging er daarover dat de milleniumgeneratie, de jongeren dus, nauwelijks sparen. Ik kan dit alleen maar beamen, je ziet dat ook in je directe omgeving. Jongeren hebben nooit zoveel keuze's gehad als nu ivm doorstuderen of eventjes de kat uit de boom kijken en bij ma en pa blijven te wonen. Welk effect gaat dit geven op de langere termijn? Was heel interessant om te kijken...Larry Fink, gehaat e uitgespuwd maar toch een héél goed spreker en in mijn ogen niet onsympatiek iemand...
  2. [verwijderd] 27 juli 2015 08:49
    Die Athener Börse bleibt Insidern zufolge auch am Montag geschlossen. Möglicherweise könne der Handel am Dienstag wieder aufgenommen werden, sagte ein Vertreter des Börsenbetreibers, der nicht genannt werden wollte. Der Handel an der Börse in Athen steht seit dem 29. Juni still, als die griechische Regierung die Banken geschlossen und Kapitalkontrollen in Kraft gesetzt hat, um eine Kapitalflucht und einen Zusammenbruch des griechischen Finanzsystems zu verhindern.

    www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/gr...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links