Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kijk mee naar BUX!

Kijk mee naar BUX!

 

Zeg, je gaat toch geen reclame maken voor Nick Bortot en zijn BUX?

Nee, maar oordeel zelf, want ik ben nieuwsgierig en wil alles weten. Want zet BUX de tijd terug door van beleggen weer gokken te maken, of hebben we hier te maken met een gamechanger? Een broker met een compleet ander businessmodel dan de Bincks van deze wereld.

Al helemaal wil ik weten waarom Bortot (ooit Binck-pionier) zijn BUX op IEX wil presenteren. Want u hebt al een broker (toch?) en wij proberen u al vijftien jaar duidelijk te maken dat beleggen geen spelletje is en niks met gokken te maken heeft, maar alles met risicobeheer.

Misschien hebt u het al gezien of speelt u er al mee, BUX is héél anders dan wij in het beleggingswereldje zijn gewend. Een hippe en vooral op jongeren gerichte interface en teksten en zonder al te veel koersen, grafieken, data en vooral beruchte beleggersjargon, -termen en -kretelogie.

Koekoek, ik geloof er niks van dat BUX alleen een spelletje is, maar Bortot heeft zeker meer en andere plannen. Die wil ik weten en u misschien ook. Zeker als u bijvoorbeeld ook in Binck belegt of in deze industrie werkt. Kijk vanavond gratis mee van 20:00 tot 21:00 uur naar het BUX-webinar.

Uiteraard gaat Bortot u zijn BUX uitleggen - het is zijn zendtijd - en gaan we natuurlijk ook nog een beetje handelen in snelle fondsen. Daar zeg ik wat. Handelen, of is het nou gokken, speculeren of... beleggen? Volgens mij bestaan er geen officiële definities voor deze termen.

U zag het al in IEXBeursVandaag, Bortot heeft vandaag ontzettend mazzel met gratis publicteit. Hahaha, Gary Lineker heeft BUX ook gespot en zo heet zijn vrouw ook. Ideetje voor een tv-format? Help, ik ben een voetbalvrouw!, want daar lijkt deze dame zo uit te zijn gelopen :-) Jeuj!

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 november 2014 16:03
    Full disclosere: nee, ik krijg hier niet voor betaald. geen cent. Ik doe dit omdat ik BUX interessant vindt - mss op termijn ook wel concurrent voor IEX? - en dan graag zelf de vragen stel.

    En je praat voor je beurt !@#$!@!. Ik roep echt dat niet zomaar. Ga maar kijken vanavond. Zeker als je in banken en brokers belegt, want BUX heeft zijn business heel slim in elkaar zitten tot zover ik dat kan beoordelen.

    Arend Jan
  2. forum rang 6 !@#$!@! 27 november 2014 17:04
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 27 november 2014 16:03:

    En je praat voor je beurt !@#$!@!. Ik roep echt dat niet zomaar. Ga maar kijken vanavond. Zeker als je in banken en brokers belegt, want BUX heeft zijn business heel slim in elkaar zitten tot zover ik dat kan beoordelen.

    Arend Jan
    Ik heb niet de gelegenheid om vanavond te kijken, ik heb gewoon hun website bekeken en daar staat:

    HOE WERKT HET ONDER DE MOTORKAP?

    Bij BUX beleg je in CFD’s: een financieel product dat zich precies zo gedraagt als een aandeel. De koers van een CFD Facebook bijvoorbeeld volgt de koers van het aandeel Facebook 1-op-1. Ook krijg je bij een CFD gewoon dividend wanneer een bedrijf winst uitkeert. Kortom: in de praktijk is er weinig verschil.

    Maar waarom dan geen gewone aandelen? Omdat traditionele beurzen waar reguliere aandelen worden verhandeld nogal logge organisaties zijn, waarbij alles over veel schijven loopt. En dat is dus (heel) duur. Bij BUX willen we de kosten juist superlaag houden. CFD’s worden niet op de beurs verhandeld, waardoor wij onze kosten laag kunnen houden.

    CFD’s worden uitgegeven door een bank of andere financiële instelling. BUX is hiervoor een samenwerking aangegaan met Ayondo Markets Limited, een betrouwbare partij die wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder.


    En je kan dus laagdrempelig beleggen via een app.

    dus dachten we: laten we de fun weer terugbrengen in finance, door een app te bouwen die handelen op de beurs heel laagdrempelig en vooral heel leuk maakt.

    De enige verschillen die ik zie zijn:

    Bij BUX kun je nooit meer verliezen dan het bedrag dat je ergens in geïnvesteerd hebt.

    We tonen altijd heel transparant onze transactie fee voordat je een transactie doet. En voor de kenners: we kennen geen ‘spread’ (verschillende koersen bij aan- en verkoop).

    De commissie is niet lager dan elders. Wat ik wel zie waar ze goedkoper zijn:

    In het voorbeeld van de Multiplier gebruik je geld van BUX. Je investeert zelf €250 en BUX legt € 500 bij. Over
    dit extra bedrag betaal je rente. Om alles gemakkelijk te houden, brengen we alleen rente in rekening als je je
    belegging gedurende een weekend aanhoudt.


    Normaal betaal je over de hele periode rente zover ik weet. (hun opslag is 3% over 3 dagen ipv 1,5% over 7 dagen)

    Maar ik zie nog steeds niet de gamechanger.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links