Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Deutsche Bank verhoogt koersdoel ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

Deutsche Bank verhoogt koersdoel ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 15,00 naar 16,00 euro en handhaafde het Houden advies. Dat bleek maandag uit een rapport van de Duitse bank.

ABN AMRO is sinds de beursnotering in 2015 niet echt gegroeid, maar het hoge rendement maakte dat doorgaans goed, stelde analist Benjamin Goy.  

De substantiële stijging van de risicowegingen van leningen in het afgelopen jaar en de aangekondigde overname van de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe heeft het opgebouwde kapitaaloverschot echter grotendeels uitgehold.

Daarom verlaagt Deutsche Bank zijn verwachtingen voor toekomstige aandeleninkopen, maar Goy blijft er wel op rekenen dat ABN AMRO voor 500 miljoen euro per jaar aan eigen aandelen kan blijven inkopen. Dit levert een totaal kapitaalrendement op van 10,7 procent, wat marginaal meer is dan het gemiddelde is voor de Europese bankensector.

Het koersdoel gaat omhoog vanwege de overname van HAL naar 16,00 euro en met een slotkoers afgelopen vrijdag van 15,99 euro blijft het advies op Houden staan.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ABN AMRO trekt ingekochte aandelen in
  2. Aankoop Duits HAL geldt als een fraaie fit bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

80% zegt kopen

10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.