Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Degroof Petercam haalt Renewi van de kooplijst
Beeld: Renewi

Beursblik: Degroof Petercam haalt Renewi van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor Renewi verlaagd van Kopen naar Houden met een nieuw koersdoel van 9,30 euro, tegen eerder 10,70 euro. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

Degroof uitte zich daarin teleurgesteld over de verkoopprijs van UK Municipal. Om van die activiteiten te worden verlost, betaalt Renewi 154 miljoen euro. Dat is 54 miljoen euro meer dan analist Joren Van Aken had verwacht.

En de analist is het op vrijwel alle punten over de verkoop en de voordelen die Renewi er in ziet oneens. "We zijn verrast door het enthousiasme in de markt op de verkoop", aldus Van Aken. Wel erkende hij dat het goed is dat er afscheid is genomen van de verlieslatende tak, want dat "schoont op".

Degroof had ook gehoopt op meer verbeteringen bij het onderdeel ATM en sprak zijn zorgen uit over het ontbreken van een outlook voor thermisch gereinigde grond, ofwel TGG. "Vooral omdat het contract van 300 kiloton, waarover eerder werd onderhandeld, niet langer meer werd genoemd."

Degroof denkt dat Renewi pas in 2029 waarde creëert en dat de beste optie voor de aandeelhouders een overnamebod is. Van Aken vreest echter dat het management potentiële kopers kan hebben afgeschrokken door de weigering om met Macquarie om tafel te gaan. "Het lijkt dat het management de foute beslissing nam door geen boekenonderzoek toe te staan."

Op een lichtgroen Damrak noteerde Renewi vrijdag 1,0 procent lager op 7,74 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Renewi en Freepoint Eco-Systems willen samenwerken
  2. Jaarvergadering Renewi keurt alle agendapunten goed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI kopen verkopen

50% zegt kopen

12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.