Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Digitaal beveiliger Gemalto snijdt in winstdoel

Digitaal beveiliger Gemalto snijdt in winstdoel

AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft zijn verwachting voor de operationele winst in 2017 naar beneden toe bijgesteld. Dat bleek vrijdag uit een tussentijds handelsbericht van de digitaal beveiliger.

Het concern rekent nu voor volgend jaar op een operationele winst in een bandbreedte van 500 miljoen euro tot 520 miljoen euro. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus erkende de onderneming al dat het moeilijk zou worden om het eerdere doel van minstens 660 miljoen euro volgend jaar te realiseren, maar destijds werd de prognose niet bijgesteld.

De neerwaartse aanpassing komt onder meer door zeer moeilijke omstandigheden bij Mobile en ,,een lager dan verwachte migratie van betaalkaarten''. Ook is er rekening gehouden met plannen voor grotere investeringen, voor groei na 2017 bij Mobile Platforms & Services, Enterprise en Government Programs.

Versnelling

Gemalto zette in het derde kwartaal een omzet van 753 miljoen euro in de boeken, een krimp van 1 procent ten opzichte van een jaar eerder bij constante wisselkoersen. Analisten rekenden in doorsnee op 788,5 miljoen euro aan opbrengsten. Gemalto rekent op een versnelling van de omzetgroei richting het einde van het jaar.

Het grootste onderdeel van Gemalto, Payment & Identity, zag de omzet met 1 procent aandikken tot 467 miljoen euro. Bij Mobile was sprake van een daling van 5 procent tot 285 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links