Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer positieve dag op Europese beurzen

Weer positieve dag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag opnieuw met flinke winst gesloten, waarmee de stijgende lijn van de afgelopen dagen duidelijk werd vastgehouden. Ook elders in Europa lieten de beurzen een positief beeld zien na de recente sterke koerswinsten. De onrust over de brexit ebt steeds verder weg.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,4 procent in de plus op 435,88 punten. De MidKap stond 1 procent hoger op 608,61 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent, Londen sprong 2,4 procent omhoog.

ASML was bij de hoofdfondsen op het Damrak de sterkste stijger met een plus van 2,4 procent. De chipmachinemaker kreeg een plek op de lijst 'top pick' onder Europese technologiefondsen bij Citigroup. Ook AkzoNobel, Wolters Kluwer, Unilever en SBM Offshore stonden bij de grootste winnaars in de AEX. Uitzender Randstad was de grootste daler met een min van 1,5 procent. ABN AMRO verlaagde het beleggingsadvies voor Randstad.

Kiadis Pharma

Beleggers in Londen reageerden positief op een toespraak van centralebankpresident Mark Carney. Die liet weten dat de Bank of England deze zomer waarschijnlijk met meer stimuleringsmaatregelen zal komen na het referendum over een Brits vertrek uit de Europese Unie.

Bij de kleinere fondsen in Amsterdam was farmaceut Kiadis Pharma een hoogvlieger. Kiadis won bijna 14 procent nadat het goedkeuring had gekregen van de Europese toezichthouder EMA voor gebruik van zijn middel ATIR101 bij stamceltransplantaties.

Deutsche Bank verloor in Frankfurt 2,7 procent. De grootste bank van Duitsland is niet door de recente stresstest van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten gekomen. Datzelfde gold voor het Spaanse Banco Santander, dat in Madrid 1,4 procent aan beurswaarde inleverde. Voor Santander is het al de derde keer dat het een onvoldoende scoort, voor Deutsche Bank de tweede maal.

Euro

Energieconcern RWE (plus 6,8 procent) was de sterkste stijger in de DAX in Frankfurt. RWE kwam met details over de voorgenomen splitsing van de conventionele energietak van de activiteiten op het gebied van duurzame energie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,4 procent tot 48,68 dollar en Brent zakte 2 procent tot 49,62 dollar. De euro noteerde 1,1102 dollar, tegen 1,1105 dollar aan het einde van de Europese handel woensdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Go with the flow 30 juni 2016 17:50
    Dit klopt gewoon niet, er moet naar Soros worden geluisterd, de Brexit breekt het hele financiële systeem af waardoor banken gaan omvallen, een crisis van extreem formaat is het gevolg. Morgen zijn wij 1 week verwijderd van de Brexit, de AEX hoort gewoon ver onder de 400 te staan.
  2. Go with the flow 30 juni 2016 18:40
    quote:

    sander_ schreef op 30 juni 2016 18:08:

    een beetje raar bericht voor een poster die 'Go with the flow' heet.
    Mijn post staat los van mijn manier van handelen! Ik ben juist uiterst positief over de beursontwikkelingen. Middels mijn post probeer ik verborgen agenda's van eurofielen en EU lobbyisten bloot te leggen. Het angstgezaai is duidelijk bullshit
  3. goldsammy 30 juni 2016 23:21
    quote:

    Broke Even schreef op 30 juni 2016 19:33:

    Volgende maand onder de 400 punten. Noem eens één goede reden waarom het nu weer zou moeten stijgen?
    .
    Dat lijkt me vrij logisch:, er valt geen pijl op te trekken, de beurs doet nooit wat je wil, logisch redeneren werkt niet en je zit er altijd naast...
    .
    BAM, 4 redenen zelfs, graag gedaan.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links