Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bava TenCate stemt niet over décharge

ALMELO (AFN) - Aandeelhouders van TenCate stemmen maandag op hun buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) niet over de voorwaardelijke décharge van het bestuur en de raad van commissarissen van de onderneming. Het onderwerp is van de agenda gehaald omdat Gilde Buy Out Partners het niet langer als voorwaarde voor zijn bod op het bedrijf handhaaft, meldde TenCate maandag.

De aandeelhouders krijgen op de bijeenkomst een toelichting op het bod van het consortium onder leiding van Gilde. De investeerder biedt 24,60 euro per aandeel TenCate in contanten. Diverse partijen hebben de afgelopen tijd laten weten dat bod te laag te vinden. Volgens bronnen rond Gilde is de investeerder echter geenszins van plan de aanbieding te verhogen. Het bod wordt unaniem gesteund door de raad van bestuur en de raad van commissarissen van TenCate.

President-commissaris Jan Hovers van TenCate onderstreepte op de vergadering dat de décharge uiteindelijk niet hoefde van Gilde en daarom op initiatief van TenCate van de agenda is gehaald. ,,Het is niet relevant voor deze voorlichtingsbijeenkomst'', aldus Hovers.

Niet netjes

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zei dat het schrappen van het agendapunt niet netjes van TenCate is. ,,Het is het veranderen van de spelregels tijdens de wedstrijd. Dat kan niet'', aldus de VEB. De vereniging stelde eerder al vraagtekens rond het bod van Gilde. De VEB vindt de biedprijs aan de lage kant en vraagt zich af of er niet meer in had gezeten.

Volgens Hovers is het een serieus en fair bod dat aantrekkelijk is voor alle stakeholders. Het bod ondersteunt de strategie van TenCate, aldus de president-commissaris. Ook is het belangrijk dat het een bod van Nederlandse partijen is, zei Hovers.

De vergadering wordt bijgewoond door 198 aandeelhouders die samen goed zijn voor 51,6 procent van de geplaatste stemgerechtigde aandelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links