Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen op Europese beurzen

Verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa stonden donderdagmiddag nog altijd op verlies. De aandelenhandel kon de sterke winsten van een dag eerder, toen een oliedeal bij de OPEC het sentiment ten goede kwam, geen vervolg geven. De olieprijzen daarentegen gingen wel verder omhoog.

Beleggers zijn terughoudend met het oog op het referendum in Italië van komende zondag. De bevolking stemt dan over een grondwetswijziging die het volgens de regering makkelijker maakt om economische hervormingen door te voeren. Het is evenwel allerminst zeker dat premier Matteo Renzi, die aan de uitkomst zijn zijn politieke lot heeft verbonden, zijn zin krijgt.

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index kort na het begin van de handel op Wall Street 0,7 procent lager op 454,21 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 649,41 punten. De belangrijklste graadmeters op de beurzen van Parijs, Frankfurt en Londen gaven tot 0,3 tot 1,3 procent prijs.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,8 procent tot 50,80 dollar. Voor een vat Brentolie werd 53,32 dollar neergeteld, een stijging van 2,9 procent. Woensdag schoten de olieprijzen nog veel sterker omhoog, nadat de leden van OPEC een akkoord hadden bereikt over een verlaging van de productie.

In de AEX profiteerde ArcelorMittal van het positieve sentiment rond grondstoffen. De staalproducent was met een plus van 2,2 procent de sterkste stijger. Olieconcern Shell volgde met een winst van 2 procent. De offshoredienstverleners SBM Offshore en Boskalis kregen er respectievelijk 1,7 en 0,5 procent bij.

Wolters Kluwer

Uitgever Wolters Kluwer was hekkensluiter bij de hoofdfondsen met een verlies van 4,5 procent. Heineken verloor 3,1 procent na een adviesverlaging door analisten van JPMorgan.

Bij de middelgrote fondsen op het Damrak trok postbezorger PostNL de aandacht na een verbeterd overnamevoorstel van de Belgische branchegenoot Bpost. Aanvankelijk leidde dat tot een aardige koerswinst, maar in de middaghandel stond het aandeel 0,3 procent in de min.

De euro was 1,0607 waard. Bij het slot van de Europese beurzen op woensdag was dat nog 1,0566 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 december 2016 02:57
    paar uur geleden even een paar uitzendingen pauw gekeken. daar was een zeer efficiënte en uiterst effectieve spreker, professor boot aanwezig. hij kruiste de degens met een zeker anarcho-syncicalist ivo opstelten. of hoor mij nou, alweer een verspreking, het wordt laat denk ik. nee iemand van de fnv. polderen! harmonie model!

    als ik 50 kilometer in welke windrichting dan ook fiets sta ik om de 10 kilometer met mijn bandjes in de hete teer. en ik heb straten en wegen van asfalt zien bestraat te worden met keien, waar maanden overheen gaan, voor een paar honderd meter.

    maar goed hij had het over iets heel anders. het zal wel weer een combinatie zijn, iedereen die een steentje bijdraagt. vond de middelste van het gezelschap, misschien op langer termijn nog de beste argumenten hebben. maar jah, voordat alle leraren bijgeschoold zijn, om kindertjes op te leiden die zo vrij als een vogel de route naar de koffieshop kunnen vinden. dat duurt altijd nog even.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links