Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,373 2 mei 2024 17:36
  • -0,035 (-1,03%) Dagrange 3,369 - 3,405
  • 12.113.629 Gem. (3M) 12,5M

KPN 2 MEI - 9 MEI - 3,61% IN EEN WEEK ERAF

326 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Adek 2001 2 mei 2015 16:46
    Het was me het weekje wel beste forumgenoten! Was het hoogtevrees, de cijfers, Griekenland? Aan de aanbevelingen en de nieuwe app zal het niet gelegen hebben. Fitch en Deutsche Bank zien het aandeel helemaal zitten... Volgens de laatste berichten vandaag lijkt het erop of Blok uit de startblokken komt. Laten we hopen dat hij niet struikelt... De spanning loopt op. In elk geval is het aandeel nu al enige jaren een ritjesmachine van de bovenste plank. De ritten die niet gaan blijven op de onderste plank. We gaan het zien de komende week. Iedereen veel gezondheid en succes! Ook de honden ;-)
  2. DevlinJ 3 mei 2015 12:17
    KPN heeft zich minder aantrekkelijk gemaakt voor overnemende partijen. E-Plus en Base verkocht. Carlos Slim zei al KPN als belegging te zien. Zijn opstap naar europa is met KPN vervlogen. Ook topman Blok die KPN als overnameprooi bestempelde voor maanden terug, tempert deze verwachting met zijn interview inhet FD. KPN kan zich focussen op Nederland en redt zich prima zelf. Hij geeft in het interview aan geen partner nodig te hebben. KPN is te belangrijk voor Nederlandse infrastructuur met o.a. de hulpdiensten hieraan gekoppeld. Een avontuurtje van een buitenlandse partij of cowboy taferelen zijn niet gewenst. Dit werd ingezien door de beschermingswal op te tuigen toen Carlos Slim een bod uitbracht, wat natuurlijk belachelijk laag was, zeker in perspectief van de huidige koers. Opvallend is ook dat er 2 leden binnen KPN zijn voorgedragen en gesetteld zijn die banden hebben met de Nederlandse politiek. Jan-Kees de Jager en Jolanda Sap. Het is goed dat KPN beschermd wordt omdat ze te belangrijk zijn voor ons land. Denk hierbij ook aan jaren terug toen KPN mede door de staat overeind werd gehouden. Mijnheer Smits had er een zooitje van gemaakt.Er zit genoeg potentie in KPN. Een mooi aandeel, maar niet voor het snelle geld. Overigens ik bezit aandelen KPN.
  3. Agatan 3 mei 2015 12:26
    Adek, fraaie opening hoor.

    Tehupuring stak van wal bij mens met positief verhaal over KPN. Hij heeft zelf de aandelen in portefeuille en wat nog aardiger is dat hij zijn clientèle aanraadt ze in portefeuille te nemen. Hij zag ook KPN een sterke speler in Nederland worden en voorzag dat een overname te verwachten is.

    Gezien diverse berichten over de koersadviezen van diverse banken en instanties is een hogere start van de week niet uit te sluiten.

    Fijne zondag nog.
  4. Agatan 3 mei 2015 12:35
    Even een antwoord op jou jager63. Dat vertrouwen groeit bij mij ook. Dit relaas in FD van Eelco Blok.

    DEN HAAG (AFN) - In de Europese telecomsector vindt komende jaren waarschijnlijk een grote fusie- en overnamegolf plaats. Het Nederlandse KPN denkt voorlopig alleen nog niet aan een krachtenbundeling met partijen over de grens.
    ,,Kijkend naar de komende jaren hebben we helemaal geen partner nodig om de lijn die we hebben ingezet vast te houden'', zei KPN-topman Eelco Blok zaterdag in een interview in Het Financieele Dagblad. ,,De vooruitzichten voor ons zijn goed, onze balans is hartstikke sterk.''
    KPN dat nog niet zo lang geleden zijn buitenlandse dochters E-Plus en Base van de hand deed, focust zich nu juist weer op zijn activiteiten in Nederland. Maar op langere termijn sluit Blok een nieuwe slag niet uit. ,,Op termijn is dat een logische consequentie van wat er in de telecomindustrie aan de hand is. Maar dat zal dan wel gebeuren uit een positie van kracht.''
    Belgacom
    Kenners voorspellen al langer dat er in Europa een grote consolidatieslag zit aan te komen. ,,Als je Europa vergelijkt met Amerika, China en India, dan is hier een situatie die op lange termijn niet houdbaar is, zegt Blok. ,,Schaal speelt gewoon een rol. Kijk naar China, waar alleen al China Mobile 850 miljoen klanten heeft.''
    In de krant wordt het Belgische Belgacom geopperd als logische kandidaat voor KPN om een alliantie mee te vormen. Blok zegt daarover dat hij verschillende voordelen ziet, maar dat hij een snelle samenvoeging met Belgacom ,,onwaarschijnlijk'' acht. Hij wijst er onder meer op dat de Belgische overheid nog voor 53 procent eigenaar is van het telecombedrijf. Daarbij heeft de huidige baas van Belgacom zich onlangs negatief uitgelaten over grensoverschrijdende fusies en overnames.
    KPN bracht eerder deze week zijn eerste kwartaalcijfers naar buiten. Daaruit bleek dat het concern de vruchten plukt van investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan in het netwerk en de dienstverlening. Er is sprake van een aanhoudende groei van het aantal klanten. De opbrengsten liepen op jaarbasis wel wat terug, maar de brutowinst bleef vrijwel stabiel. Onder de streep bleef 15 miljoen euro over, tegen 3 miljoen euro een jaar eerder.
  5. gerrit 69 3 mei 2015 15:55
    quote:

    Jager63 schreef op 3 mei 2015 12:35:

    Slim wil maar een ding, en dat is winst maken. Linksom of rechtsom maakt niet uit.
    Ik vraag mij af wat Slim gemiddeld betaald heeft voor al zijn aandelen KPN inclusief de emissie.
    Zelf schat ik zo,n beetje in voor mij zelf, dat hij bij een koers rond de € 3,40 al op winst staat.
    Wat is jullie mening hierover?

  6. seveneleven 3 mei 2015 16:50
    quote:

    gerrit 69 schreef op 3 mei 2015 15:55:

    [...]

    Ik vraag mij af wat Slim gemiddeld betaald heeft voor al zijn aandelen KPN inclusief de emissie.
    Zelf schat ik zo,n beetje in voor mij zelf, dat hij bij een koers rond de € 3,40 al op winst staat.
    Wat is jullie mening hierover?
    Gemiddeld 3.24€.

    AM = 21.4% van de 4,270,254,664 aandelen. (bron - Source: Cofisem - Last Update: 27 Apr 2015 vermeldt op euronext)

326 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links