Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,494 17 mei 2024 17:35
  • +0,027 (+0,78%) Dagrange 3,465 - 3,496
  • 11.902.587 Gem. (3M) 10,7M

!! KPN zakelijk - plaats hier recent nieuws mbt KPN !!

262 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 januari 2014 10:57
    Op deze draad kun je alle zakelijke informatie omtrent kpn plaatsen.
    (Nieuwsfeiten/analistenrapporten /aangepaste koersdoelen & adviezen/persberichten. etc)

    De bedoeling is dat deze draad een zakelijk, overzichtelijk naslagwerk wordt met betrekking tot
    kpn nieuwsfeiten. Voor discussies en reacties graag zoveel mogelijk de weekdraadjes gebruiken.

    Iedereen is welkom om zijn/haar nieuws omtrent kpn op dit draadje te delen.

    Mvg
  2. [verwijderd] 11 januari 2014 11:05
    Meest recente nieuwsfeiten:

    AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van KPN hebben vrijdag unaniem ingestemd met het voorstel om de uitstaande preferente aandelen B in te trekken. De Stichting Preferente Aandelen B KPN liet begin november weten geen reden meer te zien de aandelen aan te houden. Eind augustus stak de stichting met behulp van de preferente aandelen een stokje voor de overname van KPN door América Móvil.
    Aandeelhouders stemden ook in met het voorstel om de nominale waarde van aandelen KPN te verlagen, om de kosten die zijn gerelateerd aan de preferente aandelen te beperken. KPN verlaagt de nominale waarde te verlagen van 0,24 tot 0,04 euro per aandeel. Hierdoor wordt het goedkoper voor de stichting om opnieuw in actie te komen als dat noodzakelijk wordt geacht.

    Grootaandeelhouder América Móvil stemde tegen het voorstel om de nominale waarde te verlagen.

    **********************************************************************************************************************************************

    Telecomgigant América Móvil is niet in gesprek met KPN over een overname. Dat meldt het blad Euromoney in een correctie.

    Nadat een bod van zeven miljard euro half oktober strandde, moet minstens een halfjaar worden gewacht voordat een nieuw bod mag worden uitgebracht.

    Het blad meldde vrijdag dat América Móvil nog altijd in gesprek zou zijn met KPN. Die uitspraak, die financieel directeur Carlos Moreno zou hebben gedaan, is inmiddels van de website verwijderd.

    Het bedrijf van miljardair Carlos Slim trok het bod op KPN in nadat een stichting gelieerd aan KPN een beschermingswal rond het bedrijf had opgeworpen.

    De stichting vond dat de Mexicanen onvoldoende duidelijk waren over wat zij met KPN wilden. Toen América Móvil zich na een overnamestrijd van enkele maanden terugtrok, besloot de stichting de beschermingsmuur weer op te heffen.

    **********************************************************************************************************************************************
    América Móvil plans $30bn investment by Duncan Kerr As CFO of the Americas' largest telecoms company, Carlos Moreno has been at the forefront of América Móvil’s expansion. In an interview with Euromoney, he discusses the company’s recent investment programme, financing it, and how critical a unified cash management system has been to its enlarged international operations. América Móvil has been executing a bold acquisition and investment strategy in the past three years, consolidating its leading market position in the Americas at the same time as seeking investments farther afield. The European telecoms sector has been one of the most attractive targets, where Carlos Slim’s company has sought to capitalize on depressed valuations while diversifying away from slowing growth in the Americas. América Móvil’s latest move to snap up a European asset came in August last year when it tabled a voluntary public offer in cash for all issued and outstanding ordinary shares it did not already own in Dutch telecoms group KPN. However that bid, worth just over €7 billion, hit the skids over price in October last year. América Móvil must wait six months before mounting a fresh offer. Speculation had emerged that América Móvil could instead turn its attention to Telekom Austria, in which it already owns a 23% stake, but chief executive Daniel Hajj has said that any bid is not on the cards for now.

  3. [verwijderd] 11 januari 2014 19:19
    Korte termijn analyse
    Technische analyse kpn door tostrams:

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    Bij KPN trekt vraag verder aan.
    De trend van KPN is opwaarts gericht. Toppen en bodems lopen wel wat in elkaar over. Dit signaleert een rustig stijgend koersverloop. We handhaven de positieve verwachting. Binnen de matige trend is er ruimte voor verdere koersstijging richting weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013). Enkel bij een terugval onder steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) loopt KPN een deuk op in het technische plaatje.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron tostrams/binck)
  4. [verwijderd] 12 januari 2014 10:22
    Chart navigator Jaap Hak RBS over kpn:

    Chart Navigator - AEX® hoofdfondsen KPN - Zicht op hogere koersen
    “De koers beweegt boven de sleepkabel en de RSI koerst nog net boven de 50
    lijn en de swingteller staat op +1, dus de stieren genieten het voordeel van de twijfel. Ze moeten dan wel witte candles blijven produceren. ..”, zo schreef ik vorige week. De stieren hebben goed geluisterd, de 2,52 weerstand is weg, er staan witte candles, het plaatje verbetert zienderogen, er is zicht op 2,82 als haalbaar koersdoel. Daar maar eens bezien of er getopt en gecorrigeerd gaat worden. Voor nu uitzien naar meer witte candles. De koers mag niet onder de 2,22 steun zakken, dat lijkt me duidelijk.
    Trendbeleggers doen aankopen om te profiteren van een rit naar 2,82
  5. [verwijderd] 13 januari 2014 16:42
    KPN tolereert spionage door de NSA niet. Het team van de provider dat zoekt naar indringing door de inlichtingendienst heeft nog geen bewijs gevonden dat Nederlandse klanten worden bespioneerd.

    Dat schrijft Johan Romkes, van het beveiligingsteam van KPN, in een nieuw rapport (.pdf) over cybersecurity. Het rapport is opgesteld in samenwerking met TNO, het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) en de High Tech Crime Unit van de politie.

    "We tolereren geen geheime toegang tot onze informatie of informatie van onze klanten", aldus Romkes. "Dit is iets wat we niet toestaan, voor de NSA of andere partijen."

    Uit gelekte documenten van klokkenluider Edward Snowden blijkt dat de NSA zeer geavanceerde methodes heeft om netwerken binnen te dringen. Het is dan ook moeilijk om volledig uit te sluiten dat de NSA ook het netwerk van KPN wist te hacken.

    Bewijs
    "Maar KPN is toegewijd aan het verbeteren van de beveiliging tot het hoogste niveau en ervoor te zorgen dat het zelfs voor de NSA en dergelijke organisaties te moeilijk wordt om binnen te komen", aldus het rapport.

    "Momenteel is er geen bewijs dat de NSA toegang heeft tot de infrastructuur van KPN. Maar als ze al binnen zijn, dan zullen we ze vinden."

    KPN startte in september een onderzoek naar NSA-spionage, nadat bekend werd dat de inlichtingendienst het netwerk van de Belgische provider Belgacom was binnengedrongen met zeer geavanceerde malware.

    Huawei
    In het rapport gaat KPN ook in op de zorgen over spionage door de Chinese telecomgiganten ZTE en Huawei. Er werden Kamervragen gesteld over de beschuldiging - door een commissie van het Amerikaanse Congres - dat die bedrijven gegevens doorgeven aan de Chinese overheid.

    Jesse Helder van het beveilgingsteam van KPN beschrijft hoe vertegenwoordigers van de provider naar China afreisden om twee weken lang de apparatuur en broncode van Huawei uitgebreid te bestuderen. Die apparatuur wordt gebruikt in het mobiele netwerk van KPN.

    "Er was ruimte voor verbetering en sommige problemen waren ernstig, maar niets dat men niet zou verwachten te vinden in de code van een andere leverancier", aldus Helder.

    Investeringen
    Vooruitblikkend op het jaar 2014 zeggen drie onderzoekers van TNO te verwachten dat cyberaanvallen in het komende jaar nog vaker voor zullen komen, omdat deze ook zonder technische vaardigheden makkelijk kunnen worden ingezet.

    De onderzoekers zeggen bovendien dat het huidige niveau van bedrijfsinvesteringen in cyberveiligheid niet voldoende zal zijn om de vatbaarheid voor aanvallen te verminderen. "In de komende jaren zal het een uitdaging blijven om de aanvaller bij te houden", schrijven ze.

    (Bron nu.nl)
  6. [verwijderd] 13 januari 2014 18:04
    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    Toelichting

    Bij KPN trekt vraag verder aan.
    KPN ontwikkelt zich binnen een zwak stijgende fase. De kracht van de trend is niet overtuigend, omdat de koerstoppen en koersbodems in elkaar overlopen. Zolang steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) intact is, blijven we gematigd positief. Binnen de zwakke trend heeft KPN ruimte tot het koersdoel rond weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013).
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)

  7. [verwijderd] 13 januari 2014 18:18
    Volgende post met dank aan mede forumlid Gerrit 69, welke deze met ons allen gedeeld heeft.

    Gedeelte uit column 13 januari Wessel Aslander, directeur en hoofd technische analyse WAvisie:


    KPN doet precies wat ik dacht ....

    Mede omdat ik denk dat ik niet hoef te vertellen welke perikelen er onlangs allemaal hebben gespeeld rondom KPN en de grafiek in het eerste deel van 2013 boekdelen spreekt, hou ik het bij de eerdere voorspelling. Weet u nog dat ik geruime tijd geleden schreef dat het aandeel boven 1,7 uitgebodemd leek en dat de koers minimaal naar de dalende magenta toplijn zou klimmen, om daar later boven te breken ? Welnu, dat is allemaal gebeurd en de laatste weken zet het aandeel zelfs een nieuwe koersstijging in, op weg naar de weerstand rond 3. Want wie indertijd rond de bodem heeft gekocht krijgt rond die weerstand een koersverdubbeling in slechts zo’n 6 maanden ‘voor de kiezen’ en dat is natuurlijk het summum van beleggen ! Het zijn juist dit soort koopjes, aandelen die om welke reden dan ook omlaag gaan en uiteindelijk een solide bodem vormen, die verreweg het meest lucratief zijn om rond de bodem te kopen. De eerder genoemde signalen hebben mij dan ook niet bedrogen en de 5-dubbele bodem rond 1,5 was een hele goede ! Rond 3 bekijk ik wel weer of ik nog in het aandeel geïnteresseerd ben van mogelijk roert America Movil zich dan weer want die ziet deze stijgende (bruine) trend natuurlijk ook. De vorige keer wilde zij (zoals geschreven) voor ‘een dubbeltje op de eerste rang’ zitten maar kreeg ’het deksel op de neus’ en dat zal haar geen 2e keer gebeuren ! Maar mogelijk zit er vóór april, als de Mexicanen weer een bod uit mogen brengen, nog een verdere stijging van 3 naar 4 in en dat zullen de indicatoren me weer tijdig laten weten ...

    Wessel Aslander

    (Bron wallstreetweb.nl)

  8. [verwijderd] 13 januari 2014 19:21
    Adviezen/koersdoelen kpn:

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/25845/KPN-Ko...

    Top 10:
    09 jan Sanford C. Bernstein & Co kopen 3,15
    08 jan SNS Securities kopen 3,50
    03 jan Theodoor Gilissen Bankiers verkopen 2,50
    19 dec Theodoor Gilissen Bankiers verkopen 2,50
    06 dec UBS kopen 2,80
    05 dec Jefferies & Co. kopen 2,90
    02 dec Nomura Securities houden 2,70
    19 nov Credit Suisse kopen 3,40
    14 nov ING Financial Markets kopen 3,00
    14 nov JPMorgan Cazenove houden

    (Bron iex)
  9. [verwijderd] 13 januari 2014 21:29
    quote:

    NaReKoZo schreef op 13 januari 2014 18:04:

    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    Toelichting

    Bij KPN trekt vraag verder aan.
    KPN ontwikkelt zich binnen een zwak stijgende fase. De kracht van de trend is niet overtuigend, omdat de koerstoppen en koersbodems in elkaar overlopen. Zolang steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) intact is, blijven we gematigd positief. Binnen de zwakke trend heeft KPN ruimte tot het koersdoel rond weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013).
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)

    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22


    Toelichting

    Bij KPN trekt vraag verder aan.
    De stijgende trend van KPN is intact, maar de trend verloopt zonder overtuiging. De koersbodems en de koerstoppen lopen in elkaar over, hetgeen aangeeft dat de vraag naar KPN beperkt is. Wij blijven gematigd positief zolang steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) intact is. Binnen de matige trend heeft KPN ruimte richting weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013).
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)
  10. [verwijderd] 14 januari 2014 18:27
    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    Toelichting

    Kopers in KPN blijven dominant.
    De opwaartse fase van KPN is intact, maar de stijging verloopt zonder overtuiging. De koersbodems liggen steeds onder voorgaande koerstoppen, hetgeen aangeeft dat de vraag naar KPN beperkt is. Wij blijven overigens gematigd positief zolang steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) intact is. Binnen de matige trend heeft KPN ruimte tot weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013).
    Na een uitbraak boven weerstand 2,82 wordt 4,22 het volgende opwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)

  11. [verwijderd] 16 januari 2014 10:55
    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    KPN herstelt richting de weerstand 2,82.
    De opwaartse fase van KPN is intact, maar de stijging verloopt zonder overtuiging. De koersbodems liggen steeds onder voorgaande koerstoppen, hetgeen aangeeft dat de vraag naar KPN beperkt is. Wij blijven overigens gematigd positief zolang steun 2,22 (bodem van 17 december 2013) intact is. Binnen de matige trend heeft KPN ruimte tot weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013).
    Na een uitbraak boven weerstand 2,82 wordt 4,22 het volgende opwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)
  12. wins 16 januari 2014 11:56
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Citigroup verhoogt het advies voor KPN (KPN.AE) naar buy van hold. Analisten van de Amerikaanse bank zien opwaartse mogelijkheden voor het aandeel vanwege de verkoop van dochter E-Plus, waarvoor zij goedkeuring verwachten van de toezichthouders. Wel voorziet Citi flinke concessies voor de verkoop van de Duitse tak. Het neerwaarts risico wordt bovendien beperkt door de mogelijkheid van een nieuw bod van America Movil. De analisten betwijfelen of de Mexicanen hun eerdere bod van EUR2,40 zullen verhogen, maar geloven wel dat AMX een nieuwe poging zal wagen als de koers onder dat niveau zakt. Het koersdoel wordt verhoogd naar EUR3,10 van EUR2,40. Donderdag omstreeks 11.45 uur noteert het aandeel 1,7% hoger op EUR2,76, terwijl de AEX met 0,1% daalt. (BTZ)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    January 16, 2014 05:48 ET (10:48 GMT)
  13. [verwijderd] 16 januari 2014 15:50
    KPN begint in april met uitrol landelijk wifi-netwerk
    Gepubliceerd: Don 16 jan 2014
    In april begint KPN met de uitrol van zijn landelijke wifinetwerk via de routers van klanten.

    Dat bevestigt een woordvoerder van de provider na berichtgeving van de Consumentenbond. KPN werkt samen met het Spaanse Fon om de routers van klanten een openbaar toegankelijk signaal te laten uitzenden.

    Een medewerker van Fon vertelde begin vorig jaar nog aan NU.nl dat de uitrol in het vierde kwartaal van 2013 zou beginnen, dus het wifi-netwerk komt later dan verwacht tot stand.

    UPC en Ziggo rolden vorig jaar al hun landelijke wifi-netwerken via de routers van klanten uit. Laatstgenoemde stelde dat deze toevoeging zorgde voor een nieuwe klanteninstroom.

    Test
    In april begint KPN eerst met een test. De modems van klanten zijn dan allemaal al wel geschikt om het Fon-signaal te verzenden, maar dit gebeurt bij de meeste mensen nog niet. Aan de hand van de resultaten van de test wordt bepaald hoe snel de uitrol daarna gaat.

    Fon heeft overeenkomsten met providers in verschillende landen, waardoor er begin 2013 al zo'n 8 miljoen Fon-hotspots waren. KPN-klanten krijgen ook in het buitenland toegang tot die wifi-netwerken.

    Mobiele klanten van KPN krijgen in eerste instantie geen toegang tot het netwerk, zei Fon vorig jaar. Alleen klanten met een vaste internetverbinding, die zelf ook hun verbinding delen, mogen op andere routers inloggen.

    Fon biedt een app aan die het mogelijk maakt om automatisch in te loggen als een hotspot in de buurt is. Klanten hoeven dus niet handmatig in te loggen. Wat de snelheid van de Fon-hotspots zal zijn en hoeveel mensen er tegelijk van gebruik kunnen maken, is nog niet bekend
  14. [verwijderd] 16 januari 2014 22:05
    América Móvil vergroot belang Telekom Austria

    21:13 16-1-2014
    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in zijn Oostenrijkse branchegenoot Telekom Austria uitgebreid. Het bedrijf van miljardair Carlos Slim bezit nu 26,8 procent van het Oostenrijkse bedrijf.
    América Móvil, dat ook grootaandeelhouder is van KPN, vergrootte het belang door 3,1 procent van de aandelen Telekom Austria over te nemen van Inmobiliaria Carso. Die onderneming is ook eigendom van Carlos Slim.

    América Móvil zag een poging om KPN over te nemen vorig jaar mislukken. Telekom Austria gaf in die periode aan zelf geen vijandig bod van het Mexicaanse bedrijf te verwachten. América Móvil stapte in 2012 vrijwel gelijktijdig in bij KPN en Telekom Austria in een poging voet aan de grond te krijgen op de Europese telecommarkt.

  15. [verwijderd] 17 januari 2014 10:03
    Beleggersadvies KPN verlaagt bij macquarie:

    In Amsterdam zullen telecomconcern KPN en supermarktbedrijf Ahold mogelijk bewegen op een advieswijziging. Macquarie verlaagde het beleggingsadvies voor KPN en ING schroefde de aanbeveling voor Ahold terug.

    Details nog onbekend.

    (Bron beursgorilla/rtlz)
  16. [verwijderd] 18 januari 2014 13:43
    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22

    Toelichting

    KPN komt op adem onder de weerstand 2,82.
    KPN heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. KPN heeft pas steun rond 2,22 (bodem van 17 december 2013).
    Na een uitbraak boven weerstand 2,82 wordt 4,22 het volgende opwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)

  17. [verwijderd] 23 januari 2014 13:12
    Update

    Korte termijn analyse

    Korte termijn actieadvies Alert
    Korte termijn trend Stijgend
    Advieskoers 2,55 (Het advies is gegeven op 08-01-2014)
    Korte termijn weerstand 2,82
    Korte termijn steun 2,22


    Toelichting

    KPN voert de druk op de weerstand 2,82 op.
    KPN heeft het koersdoel rond weerstand 2,82 (top van 22 januari 2013) bereikt, binnen de stijgende trend. De opwaartse fase krijgt enkel een nieuwe impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. Verdere koersstijgingen mogen dan verwacht worden. De steun van KPN ligt er pas rond 2,22 (bodem van 17 december 2013).
    Na een uitbraak boven weerstand 2,82 wordt 4,22 het volgende opwaartse koersdoel.
    Dit fonds laat een opvallend koersverloop zien en heeft onze aandacht. Wij houden dit fonds voor u in de gaten.

    (Bron Tostrams/binck)
262 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links