Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ALUMEXX N.V. AEX:ALX.NL, NL0012194724

  • 1,340 10 mei 2024 13:23
  • -0,010 (-0,74%) Dagrange 1,320 - 1,350
  • 8.310 Gem. (3M) 6,7K

En weer een PB!

553 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pitmans 14 januari 2013 16:01
    Lijkt misschien wat off-topic. maar ik zie wel flagrante paralellen met het conglomeraat. De noodzaak tot BAVA bijvoorbeeld....
    + dat ook hier Andre Sterk zijn prozaisch licht over mag laten schijnen
    + ook hier convertibles die nog even omgeruild moeten worden
    + ook hier geen commentaar van de CEO (wie is dat eigenlijk) :

    Aamigoo ziet uitoefening pandrecht naderen

    Door Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aamigoo Group nv kan de uitoefening van een zogeheten pandrecht door derden tegemoet zien. Schuldeiser J-Merce BV oefent dit recht uit, nu het beslag dat Aamigoo liet leggen ten laste van J-Merce is opgeheven en het bij rechter verboden is dit beslag opnieuw uit te oefenen.

    "Wij krijgen nog EUR2 miljoen van Aamigoo, voortvloeiend uit de verkoop van Source+ aan Veglia voor EUR5 miljoen eind 2010. Veglia verkocht de activiteiten later door aan wat nu Aamigoo is. Van die EUR5 miljoen krijgen we nog EUR2 miljoen plus ook nog 8% rente van begin januari 2012", aldus Raj Singh van J-Merce vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Singh meldt dat de uitoefening van het pandrecht nu onder de notaris ligt. "Op korte termijn zal die uitoefening geeffectueerd worden."

    Volgens Singh vertegenwoordigt de vordering 20% van het Aamigoo-onderdeel Source Automation. "Naast dit onderdeel is alleen Corso een actief onderdeel van Aamigoo", aldus Singh.

    Donderdag verklaarde Aamigoo in een persbericht verkennende gesprekken te voeren met een partij over een mogelijk verkoop van verschillende onderdelen. Aamigoo noemde daarbij niet de reden voor deze gesprekken en om welke onderdelen het gaat. Wel stelde het bedrijf dat de gesprekken zich in een vroeg stadium bevinden.

    Commissaris Peter Zwart, die namens Aamigoo het woord voert, zegt maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst dat de gesprekken zijn gestart in het belang van de aandeelhouders. "Het houdt onder andere verband met het negatieve eigen vermogen van het bedrijf", aldus Zwart, die niet wil aangeven hoe groot dat negatieve eigen vermogen van Aamigoo is. "Eind februari komen we met de cijfers naar buiten", aldus Zwart.

    Eind september had het bedrijf een negatief eigen vermogen van EUR2,5 miljoen. Een negatief eigen vermogen leidt niet automatisch tot verbanning naar het strafbankje van de beurs, zolang een bedrijf de markt afdoende informeert over de situatie en over de voortgang van de verbeteringen. Volgens een woordvoerder van NYSE Euronext voldoet Aamigoo aan deze voorwaarde. Aamigo zal de markt weer moeten bijpraten over het eigen vermogen op basis van de vorderingen tijdens de gesprekken, of bij de eerstvolgende cijferraportage.

    Zwart ontkent ten stelligste dat de gesprekken over een eventuele verkoop van onderdelen te maken zouden hebben met de uitoefening van het genoemde pandrecht.

    Zwart wil niet kwijt met welke partij wordt gesproken, noch of het een Nederlandse of buitenlandse partij betreft, noch over welke onderdelen van Aamigoo gesproken wordt. Wel verwacht hij dat over circa anderhalve week meer duidelijkheid kan worden verstrekt over deze dialoog.

    Eind februari wil het bedrijf ook een buitengewone aandeelhoudersvergadering beleggen, waarvoor de exacte datum en de agenda nog moet worden vastgesteld. "Ik verwacht dat de agenda er deze week uitgaat", aldus Zwart.

    Aamigoo is ook nog steeds in gesprek met aandeelhouders over de conversie van converteerbare obligaties. Het gaat om een bedrag van EUR2,5 miljoen tot EUR3 miljoen aan convertibles die in handen zijn van vijf aandeelhouders.
  2. forum rang 4 Pitmans 14 januari 2013 17:33
    Eén groot succes, zoals het historische pad van het conglomeraat geplaveid is met succestegels !

    Verders wel het verzoek om AUB als het even kan dit soort waardevolle bijdragen te posten in het draadje 'De rust is terug', dan kan AHAHAHAHAHans er ook mee verder en blijft hier nog enige orde in de vorm van een draadje dat vooral over PB's gaat.

    Eventueel kan ook de draad 'Alweer geen PB' nog eens opgehaald worden voor dergelijke posts.
  3. forum rang 5 ramptoerist 14 januari 2013 17:40
    quote:

    Pitmans schreef op 14 januari 2013 16:01:

    Lijkt misschien wat off-topic. maar ik zie wel flagrante paralellen met het conglomeraat. De noodzaak tot BAVA bijvoorbeeld....
    + dat ook hier Andre Sterk zijn prozaisch licht over mag laten schijnen
    + ook hier convertibles die nog even omgeruild moeten worden
    + ook hier geen commentaar van de CEO (wie is dat eigenlijk) :

    Aamigoo ziet uitoefening pandrecht naderen

    Door Andre Sterk

    Yep, Sterk verdient wederom een complimentje. 1 van de weinigen die iets verder kijkt dan het gereutel uit de PR & PB toeter.
    Ik zat even te zoeken, maar inderdaad, geen idee wie die tent runt eigenlijk ? Zitten de voormalige heren van Stand uit dit succes daar niet ?

    Blijft die oblies in kapitaal omzetten nog steeds een fantastisch idee vinden. Wel gek dat niemand dat dan meteen doet..toch ?
  4. forum rang 5 ramptoerist 24 januari 2013 20:11
    Door Anton Reijinga en Andre Sterk

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aamigoo Group nv (AMIGO.AE) heeft met het beeindigen van een jarenlang geschil en het aan boord halen van de voormalige eigenaren van onderdeel Source een stap gezet, maar daarmee zijn toekomst nog lang niet zeker gesteld.

    "We hebben, na een zeer moeizame periode van praten en onderhandelen over een achterstallige betaling van EUR2 miljoen, nu een overeenkomst gesloten met andere mensen dan wij de afgelopen twee jaar bij Aamigoo in deze kwestie zijn tegengekomen," zegt Raj Singh van J-Merce.

    Voor Aamigoo onderhandelden Edwin Prijden, de huidige operationeel directeur van Source, en chief financial officer Frederique Van Maldegem-van Nes de deal uit. "Daar hebben we een zeer constructief en professioneel akkoord mee gesloten, vrij van allerlei emoties", aldus Singh.

    Begin deze week maakte Aamigoo bekend dat een schikking is getroffen met J-Merce. J-Merce verkocht Source zo'n twee jaar geleden en zei nog zo'n EUR2 miljoen van Aamigoo te goed te hebben. Als onderdeel van de schikking neemt J-Merce 325.000 aandelen Aamigoo aan, ofwel een belang van net geen 5% met een beurswaarde van bijna EUR570.000.

    "De situatie is nu drastisch veranderd. Wij hebben nu dezelfde belangen als de genoemde mensen van Aamigoo, met wie wij zaken hebben gedaan", aldus Singh. Eerder voerde J-Merce volgens Singh gesprekken met onder andere Cor van der Maarel. Van der Maarel, die op interimbasis was ingehuurd, zegt in een reactie sinds begin 2013 niet meer voor Aamigoo te werken.

    Prijden bevestigt sinds anderhalve week betrokken te zijn. Hij ziet een gerechtelijke uitspraak van 5 december die J-Merce in het gelijk stelde als "een kantelmoment" voor Aamigoo.

    "De uitspraak van de rechter impliceerde executie van onderdelen en dat is iets wat men niet wil", aldus Prijden. Prijden houdt een belang van 7,64% in Aamigoo volgens de meest recente belangenmelding bij de AFM.

    Ook Singh zag sinds 5 december een verandering in de dynamiek ontstaan. "Als wij ons pandrecht hadden doorgezet dan was een substantieel deel van de zeggenschap weer aan J-Merce komen te vervallen en dat zou een zorgwekkende situatie voor Aamigoo tot gevolg hebben gehad", zegt hij.

    Singh kan niet aangeven of er nog een cash- of een andere component in het akkoord is opgenomen die verklaart waarom met minder dan de geclaimde EUR2 miljoen genoegen is genomen, of dat er nog andere afspraken zijn gemaakt. "Wel kan ik zeggen dat J-Merce voor de lange termijn als aandeelhouder aan Aamigoo verbonden wil zijn", aldus Singh.

    Enig Commissaris Peter Zwart wil inzake de gesloten overeenkomst met J-Merce geen ander commentaar verstrekken, dan de mededeling dat de schuld van EUR2 miljoen nu is vereffend.

    Source werd in 2010 in het toenmalige EDCC ingebracht en verwierf via deze omgekeerde overname een beursnotering. Eind 2011 volgde de overname van concurrent Corso. "[Een beursnotering] was in eerste instantie niet de bedoeling van J-Merce. Wel had J-Merce toen al een combinatie met Corso voor ogen", aldus Singh.

    Singh zegt nu eerst de gesloten overeenkomst te willen laten bezinken "om daarna de geschiedenis achter ons te laten. Wij hebben veel vertrouwen in de toekomst van de gecombineerde operaties van Aamigoo en wij denken dat onze kennis van met name IT zeer bruikbaar is", aldus Singh.

    Daarmee zijn de problemen voor Aamigoo echter de wereld nog niet uit. Zo ligt het fonds onder het vergrootglas van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en NYSE Euronext Amsterdam vanwege een negatief eigen vermogen. De toezichthouder heeft Aamigoo inmiddels gedwongen tot herziening van cijfers en de beurs heeft aanvullende publicatie-eisen opgelegd.

    Nadat het oude management de problemen een tijd gebagatelliseerd had, bracht Aamigoo in het najaar van 2012 naar buiten dat onderhandeld wordt met houders van converteerbare leningen om schuld in aandelen om te zetten. "De onderhandelingen lopen nog steeds", zo reageert Cees van Versendaal, sinds de zomer van 2012 directielid van Aamigoo. Van Versendaal is tevens enig commissaris bij Vivenda Media Groep (VIVE.AE).

    Value8 nv (VALUE.AE), dat Aamigoo via de beursgenoteerde lege huls EDCC aan een notering hielp, is een van de obligatiehouders. Het vehikel van Peter Paul de Vries, deze week niet bereikbaar voor commentaar, leende EUR1,5 miljoen. Andere houders van een converteerbare schuld zijn Boyd Sleeman, Koen Bekkering en Julian van der Steeg, zoon van Esto van der Steeg, eerder grootaandeelhouder van Vivenda. Deze drie hebben in totaal EUR750.000 aan converteerbare leningen bij Aamigoo uitstaan.

    Investeringsmaatschappij PJAO, een vehikel van Esto van der Steeg en Maarten Wienbelt, voormalig mede-eigenaar van Source, hebben eveneens een converteerbare lening van EUR750.000 verstrekt. PJAO houdt volgens de meest recente melding bij de AFM ook een aandelenbelang van ruim 33% in Aamigoo.

    Daarnaast heeft JVS Invest, het vehikel van voormalig Corso-eigenaar Jan van Soest, converteerbare leningen aan Aamigoo verstrekt. Van de overnamesom van EUR25 miljoen, leende JVS Invest Aamigoo EUR3,8 miljoen terug - EUR2,8 miljoen als achtergestelde converteerbare lening met een looptijd van 2 jaar en EUR1 miljoen als converteerbare lening met een looptijd van 3 jaar. Als zekerheid bedong JVS Invest hierbij pandrecht op 15% van de aandelen Corso.

    Volgens een ingewijde zal JVS Invest niet twijfelen om het onderpand op te eisen als de gelegenheid zich voordoet. Eind dit jaar zal afbetaald moeten worden op de eerste tranche. "Maar het zou me verbazen als we dat halen", aldus een betrokkene tegen Dow Jones.

    Als laatste middel om het negatieve eigen vermogen aan te zuiveren rest Aamigoo nog de verkoop van bedrijfsonderdelen. Begin januari meldde Aamigoo dat gesprekken met mogelijke kopers inmiddels zijn gestart.

    Naast Source en Corso, bestaat de groep uit het kleinere Aamigoo Services en internet startup REVL. Gezien de nodige miljoenen om het eigen vermogen over de nul te tillen, ligt een verkoop van Source of Corso voor de hand.

    Met een deel van de oud-bestuurders van Source aan boord als langetermijnaandeelhouders, lijkt het te gaan om Corso. Echter, het pandrecht dat JVS in bezit heeft op de aandelen Corso kan een verkoop bemoeilijken.

    Om de strategiewijziging en verkoop van onderdelen mogelijk te maken, zal Aamigoo op 28 februari een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden. Hierop zal ook worden gestemd over een naamswijziging en een overstap naar Alternext, het segment van de Amsterdamse beurs waar de publicatie-eisen lichter zijn.

    Aamigoo-commissaris Zwart geeft tegenover Dow Jones aan dat aanvullende informatie over de verkoop van onderdelen nog volgt voor aanvang van de bava. Dat betekent dat aandeelhouders vooraf worden geinformeerd over onder andere welke onderdelen onderhandeld wordt en met welke partij die onderhandelingen worden gevoerd. "Mochten we niet op tijd zijn met de verstrekking van informatie dan schuiven we de bava op", aldus Zwart.

    Singh, maar ook andere aandeelhouders, zeggen tegen Dow Jones geen idee te hebben om welke onderdelen het gaat of kan gaan. "We zien wel dat de onderneming nog niet in balans is", aldus Singh. "En het zou jammer zijn als een integratie van Source en Corso zou moeten worden teruggedraaid."

    Door Andre Sterk en Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com, anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

    (END) Dow Jones Newswires

    January 24, 2013 08:09 ET (13:09 GMT)
  5. forum rang 5 ramptoerist 30 augustus 2014 15:32
    quote:

    . schreef:

    oh, en weer een pb..

    Door Andre Sterk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Vivenda Media Groep nv (VIVE.AE) is na afronding van het onderzoek naar onduidelijkheden in de boekhouding van Q4 Group nu eigenaar van het bedrijf dat een aantal deelnemingen in ICT-bedrijven bezit. Onduidelijk blijft wat die onduidelijkheden nu zijn, maar dat een en ander niet zonder gevolgen is gebleven is zonneklaar.

    Vivenda betaalt nu EUR0,6 miljoen voor de activiteiten, waarbij het tegelijkertijd Fullfact in de etalage zet, "omdat dat een softwarebedrijf is en wij verder wille in de ICT, omdat ik er van overtuigd ben dat deze sector gaat consolideren. Daarom pakken wij de onderhandelingen met partijen vanaf vandaag ook weer op", zegt chief executive officer (CEO) Ron van Veldhoven vrijdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

    Vivenda kocht Q4 Group bv aanvankelijk voor EUR4 miljoen, waarvan EUR2,4 miljoen in aandelen met een earn out van EUR1,6 miljoen. Het onderzoek naar de boekhouding resulteerde in een verlaging van het overnamebedrag, waarbij de CEO nu niet de omvang van de earn out aanduidt.

    Van Veldhoven vindt het niet sjiek en kies om de aard en karakteristiek van de onduidelijkheden uiteen te zetten. "Maar", aldus Van Veldhoven, "het gaat om details. Vergelijk het met de aanschaf van een mooi opgepoetste wagen, waarbij na verloop van tijd een schroefje blijkt los te zitten. We hebben bij het boekenonderzoek eertijds niet een FBI naar binnen gestuurd om alle laatjes van Q4 open te trekken. Dat hebben nu wel gedaan met zichtbare gevolgen", legt Van Veldhoven uit.

    Vivenda koopt nu een deel van de werkmaatschappijen van Q4 Investments bv en hevelt, naast Madcap nu ook Q4Matics over naar Adisa Capital bv van Martin van der Linden. Die was lopende het onderzoek geschorst als chief operating officer (COO) van Vivenda, maar die maatregel is opgeheven. Van der Linden zal, als de transactie zijn beslag krijgt, vertrekken als COO, "naar zijn zeggen om gezondheidsredenen", aldus Van Veldhoven. Van der Linden is al twee weken bij herhaling niet bereikbaar voor commentaar.

    Als de transactie is voltooid, is Vivenda 100% eigenaar van Q4 Group, dat ruim 40% heeft in de werkmaatschappijen, aldus de CEO. TIIN Capital bezit de rest en is daarmee dus meerderheidsaandeelhouder. Samen met Max Brus voert Van Veldhoven de directie over Q4 Group.

    De betaling van de genoemde EUR0,6 miljoen kan op drie verschillende wijzen geschieden, waarbij een aantal condities gelden, waar Van Veldhoven verder niet op in wenst te gaan. Een van de mogelijkheden betreft een convertible van 4% "met een waarschijnlijke looptijd van twaalf maanden", aldus Van Veldhoven.

    Voor 2012 heeft het bedrijf de omzetraming voor Vivenda als geheel nu verlaagd naar EUR6,4 miljoen van een eerdere schatting van EUR8,2 miljoen. Werkmaatschappij Drecomm zal over 2012 naar verwachting goed zijn voor een omzet van EUR3,8 miljoen.

    De winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill, (EBITDA) komt in de verwachting van Vivenda nu uit op EUR450.000 tegen een eerder raming van EUR630.000. Voor 2013 meldt Van Veldhoven een omzetverwachting van EUR10 miljoen bij een EBITDA van EUR1 miljoen.

    Van Veldhoven doet geen uitspraken over de geraamde kasstroom voor dit en volgend jaar, maar geeft wel aan daar later op terug te komen.

    Nog zo'n prachtig stukje met wat legendarische en immer actuele quotes :

    "' Onduidelijk blijft wat die onduidelijkheden nu zijn, maar dat een en ander niet zonder gevolgen is gebleven is zonneklaar. ""

    en "' Vergelijk het met de aanschaf van een mooi opgepoetste wagen, waarbij na verloop van tijd een schroefje blijkt los te zitten.""

  6. arreno 30 augustus 2014 16:27
    quote:

    Hammer schreef op 5 juni 2013 09:42:

    Grappig om te zien dat de PB's ons weer om de oren vliegen de afgelopen dagen. Is ook niet zo gek natuurlijk, er is toch niets anders te doen.
    Kijk eens naar de datum van het PB. Rampetampie haalt oude koeien uit de sloot. Maar beter hier op het topic een zinvolle dagbesteding voor hem dan dure medicijnen die ook onze premie op zou drijven
  7. [verwijderd] 30 augustus 2014 16:39
    quote:

    arreno schreef op 30 augustus 2014 16:27:

    [...]
    Kijk eens naar de datum van het PB. Rampetampie haalt oude koeien uit de sloot. Maar beter hier op het topic een zinvolle dagbesteding voor hem dan dure medicijnen die ook onze premie op zou drijven
    Wanneer wordt een PB een oude koe?

    Als we direct na een PB er iets over te melden hebben wat niet in het toffe peren straatje valt krijgen we te horen dat we maar ff af moeten wachten om ze een kans te geven.
    En als we hebben afgewacht halen we opeens oude koeien uit de sloot.

    Op basis van die oude koeien hebben jullie ooit besloten om dividend af te gaan dragen.Zou het dan kunnen zijn dat oude koeien synoniem is voor collectieve verdringing?

    Man man man, wat een verwarring.

  8. surveyor 30 augustus 2014 17:50
    quote:

    arreno schreef op 30 augustus 2014 16:27:

    [...]
    Kijk eens naar de datum van het PB. Rampetampie haalt oude koeien uit de sloot. Maar beter hier op het topic een zinvolle dagbesteding voor hem dan dure medicijnen die ook onze premie op zou drijven
    He he eindelijk..... Bizar, vraag mezelf af of dit pit, raddlem, enne nog eentje rapmie verder niks te doen hebben!

    Bizar idd met die oude koeien!

    Grtz
  9. [verwijderd] 30 augustus 2014 17:59
    quote:

    surveyor schreef op 30 augustus 2014 17:50:

    [...]

    He he eindelijk..... Bizar, vraag mezelf af of dit pit, raddlem, enne nog eentje rapmie verder niks te doen hebben!

    Bizar idd met die oude koeien!

    Grtz
    Daar zijn we het volledig met elkaar eens.
    Heel bizar allemaal net zoals het ontwijken van een antwoord.

  10. [verwijderd] 30 augustus 2014 22:41
    quote:

    arreno schreef op 30 augustus 2014 16:27:

    [...]
    Kijk eens naar de datum van het PB. Rampetampie haalt oude koeien uit de sloot. Maar beter hier op het topic een zinvolle dagbesteding voor hem dan dure medicijnen die ook onze premie op zou drijven
    yep, gebeurde op het Imtech forum laatste jaar constant..

    proberen op die manier een negatieve sfeer t emaken...

    word er moe van, dat het hier ook al weer gebeurd...:-(
  11. forum rang 5 ramptoerist 31 augustus 2014 00:06
    quote:

    surveyor schreef op 30 augustus 2014 17:50:

    [...]

    He he eindelijk..... Bizar, vraag mezelf af of dit pit, raddlem, enne nog eentje rapmie verder niks te doen hebben!

    Bizar idd met die oude koeien!

    Grtz
    weet je wat nu het lollige is..vandaag vroeg je je nog wat af over onduidelijke dingen. Ik laat enkel zien dat er wat dat betreft een weinig veranderd is.

    Over wat te doen hebben..ik zal die niet inkoppen roy, die is me iets te gemakkelijk.

    Sterke maandag.
  12. forum rang 5 ramptoerist 31 augustus 2014 00:59
    quote:

    Straddleman schreef op 30 augustus 2014 17:59:

    [...]

    Daar zijn we het volledig met elkaar eens.
    Heel bizar allemaal net zoals het ontwijken van een antwoord.

    bizar dat iemand zich voltankt met aandelen naar aanleiding van pro forma PB's, terwijl je de eerste waarschuwing al kreeg in Maart 2014.
  13. surveyor 31 augustus 2014 08:52
    quote:

    RusNetCom schreef op 30 augustus 2014 22:41:

    [...]

    yep, gebeurde op het Imtech forum laatste jaar constant..

    proberen op die manier een negatieve sfeer t emaken...

    word er moe van, dat het hier ook al weer gebeurd...:-(

    Yep, helaas wel.

    Ik win er nu toch niet van ;) PB van Inverko bevat idd ook niet de schoonheidsprijs!

    Maar fingers crossed dat ze vanaf vertrek van van Veldhoven het anders gaan aanpakken.

    Desondanks vind ik dat ze een goed product bevatten.

    Succes

    Grtz
553 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links