Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Alumexx ziet omzet eerste kwartaal van 2024 flink stijgen
Beeld: Alumexx

Alumexx ziet omzet eerste kwartaal van 2024 flink stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Alumexx heeft in het eerste kwartaal van 2024 de omzet flink zien stijgen, geholpen door een reeks overnames. Dit bleek maandag nabeurs uit de cijfers van de producent van hoogwaardige aluminium klimmaterialen.

De omzet steeg met ruim 7 miljoen euro, van 2,4 tot 9,6 miljoen euro, ten opzichte van een jaar geleden.

De flinke omzetstijging is vooral toe te schrijven aan de overnames van Euroscaffold en ASC Group, die per 31 maart 2023 geëffectueerd zijn. 2024 is voor Alumexx echt hét transitiejaar na deze twee grote overnames. De integratie is een lange termijntraject met als doel de synergie van de voormalige concurrenten te realiseren, aldus het bedrijf.

Met deze overnames wil Alumexx zich ontwikkelen tot één van de belangrijkste Europese marktspelers van aluminium klimmaterialen en industriële constructies voor het veilig werken op hoogte, voegde het bedrijf eraan toe. 

“Wij zien 2024 om meerdere redenen als een pas-op-de-plaats jaar. We merken dat de onzekerheden zoals oorlogen, politieke verschuivingen en inflatie impact hebben op de  rente en  grondstoffenmarkt. Daarnaast heeft het klimaat met de vele regen van de afgelopen acht maanden impact op de vraag naar klimmaterialen” aldus CEO Jeroen van den Heuvel . 

Outlook

Voor 2024 staat op meerdere vlakken uitbreiding gepland. Dat betreft zowel de uitbreiding van het team als de productieprocessen. Alumexx is begonnen haar productieprocessen te optimaliseren en robotiseren om meer productie naar Nederland te halen en in eigen huis te laten plaatsvinden. Hierdoor is Alumexx in staat om flexibeler in  te spelen op de vraag uit de markt, aldus het bedrijf.

Op 25 juni 2024 houdt Alumexx haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Onder meer worden voorstellen gedaan om KPMG te benoemen als OOB-accountant, de Raad van Commissarissen uit te breiden met  Vanessa van Lier en het Bestuur met Henk Hakvoort als CFO.

Tijdens deze aandeelhoudersvergadering zal verder het jaarverslag 2023 toegelicht worden en het integratieproces van de overnames. Tevens wordt ter goedkeuring een optieplan gepresenteerd  voor medewerkers en stakeholders. Ook zal Alumexx een presentatie geven van haar Greenteam voor verduurzaming, ter voorbereiding van de toekomstige CSRD en ESG verplichtingen. 

Het aandeel sloot maandag 1,5 procent lager op 1,36 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Alumexx boekt fors hogere omzet
  2. Alumexx gaat flink uitbreiden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALUMEXX N.V. kopen verkopen

100% zegt kopen

4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.