Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Middenin de gap

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

212 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. One_Million_Euro_Man 24 mei 2013 18:41
    quote:

    M.B. schreef op 24 mei 2013 17:23:

    [...]

    Jij denkt down?
    Ja, ik wacht al weken op deze correctie!!! Ik verwacht zoals Bas en Nico Bakker dat we richting 340/345 gaan. Ik volg deze twee al een tijdje en ik moet toegeven dat zij er niet vaak naast zitten!!!

    De chart op dagbasis laat zien dat vandaag een zogenaamde Hanging Man candle is geplaats en in combinatie met de candle van gisteren zijn deze candles een zogenaamde Tweezer Tops!!! En, de RSI heeft ook zijn weg naar het zuiden gevonden. Wel opletten wanneer deze tegen de 50 punten aankomt, omdat deze grens een soort weerstand vormt en de correctie voortijdig afgebroken kan worden en we dus weer richting het noorden gaan!!!

    Ook de chart op weekbasis is rood gekleurd en deze scheurt behoorlijk tegen de bovenste BB-band. De candle van volgende week dient dus rood te zijn en lager dan die van deze week om onder de bovenste BB-band te lopen, is mijn verwachting.

    Tevens, komt de 'swingteller' van Nico Bakker op -1 te staan op week basis en -2 op dagbasis (zie zijn TA's via link!!!).

    Dit alles wijst op een zeer betrouwbare trend ommekeer. We gaan dus echt richting het zuiden!!! Nu, maandag afwachten op een bevistiging, d.m.v. een rode dag??? Maar, 100% zekerheid geef ik niet :-) Veel succes allemaal.

    markets.rbs.nl/NL/Nico-Bakker/Technis...

  2. [verwijderd] 24 mei 2013 19:31
    Analist R. Tostrams heeft geen posities in AEX-index.

    De Amsterdamse beurs (AEX-index) stuit op aanbod onder de weerstand 374,19.
    De AEX-index maakt even pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Omdat de AEX-index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht. Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de AEX-index breken en sluiten boven de laatste koerspiek. Onder steun 356,16 (gevormd op 15 maart) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 374,19 (top van 18 februari 2011).
    Eerder ingenomen posities mag men aanhouden, zolang de steun op basis van de slotkoers intact blijft.

  3. [verwijderd] 24 mei 2013 19:36
    Ad Noten:

    Zou het schip stranden in het zicht van de haven, dat vraag ik me op grond van de candle van deze week af. Met die haven bedoel ik dan de top rond 374,2 uit 2011 die we deze week op een haar na hebben bereikt. Het hoogste punt van deze week is slechts anderhalve punt van die top verwijderd. De candle van deze week geeft aanleiding om te geloven dat er topvorming komt, het is namelijk een dark cloud cover. We gaan volgende week kijken of er een rode candle op volgt, dat zou van het potentiële toppatroon namelijk een feitelijke top maken. Op dit moment is door het ontbreken van de bevestiging nog niets met zekerheid te zeggen.
    De daggrafiek geeft ons nog steeds aanleiding om in ons achterhoofd met een eventuele stijging rekening te houden. Tussen 367,4 en 370 ontstond gisteren namelijk een gap, daar vertelde ik u gisterenavond over. Gaps worden meestal gesloten en dat is reden om een eventuele terugkeer naar 370 als mogelijk scenario open te houden.

    Zeker van een terugkeer naar dat punt kunnen we op grond van de potentiële top in de weekgrafiek echter niet zijn, daarom wil ik ook een mogelijk doel hebben voor het geval zich een voortzetting naar beneden voordoet. Het laagste punt van vandaag lag rond 362,6, komen we daaronder dan zijn het 38,2% Fibonacci niveau rond 359,7 en de stippellijn rond 358,9 door de deze maand doorbroken januaritop de eerste mogelijke doelen.
    De situatie in de daggrafiek met Bollinger Bands is dusdanig dat er een vervolg naar boven kan komen, de AEX koerst namelijk boven de middellijn.
    Belangrijk voor de analyse in de uurgrafiek zijn de stippellijnen rond 362,6 en 364,8, lijnen die samen een rechthoek vormen. Breekt de graadmeter naar boven uit dan volgt een stijging naar de stippellijn rond 366,4 en wellicht ook een terugkeer naar het gap, dat dan eventueel ook gesloten zou kunnen worden met een stijging naar 370. Een uitbraak naar beneden is gezien het feit dat een rechthoek een voortzettingspatroon is daarentegen ook mogelijk. Het zou de stippellijn rond 360,5 tot doel maken, net boven de mogelijke doelen 359,7 en 358,9 waar ik bij de daggrafiek toe kwam.

    Beleggers waren optimistisch aan het einde van de handelsdag, maar niet optimistisch genoeg om het al van een doorbraak door 364,8 te laten komen. Komende maandag moet blijken of het optimisme zich al dan niet vertaalt in een vervolg naar boven.
    Resumerend:

    Anderhalve punt, dat is wat het nog scheelt ten opzichte van de top rond 374,2 uit 2011. Het is onzeker of we die top nog gaan bereiken, want er staat een potentieel toppatroon in de weekgrafiek. Volgende week zal blijken of dit bevestigd wordt als top, ik volg logischerwijs of die bevesting er komt. Voor de korte termijn let ik op de grenzen 362,6 en 364,8, de stippellijnen op die niveaus vormen samen een rechthoek. Breekt de index naar beneden door 362,6 dan volgt een daling naar 360,5, 359,7 of 358,9. Wordt 364,8 daarentegen uitgenomen dan komt er een stijging naar 366,4, 367,4 of 370. Zouden we dat laatste niveau bereiken dan zou het gap gesloten zijn dat gisteren ontstond, een scenario waar ik rekening mee moet houden. Een rechthoek is echter een voortzettingspatroon en dus een aanwijzing voor een daling. Ik houd daarom beide opties open.

212 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links