Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P 1000!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 mei 2013 09:41
    Had zojuist elders een zelfde soort kleine discussie.
    Uiteraard zal er eens een correctie komen. Maar deze valt niet af te dwingen. Emoties hebben geen plaats op de beurs. Het is zinvoller te handelen op de dag wat u ziet dan te voorspellen wat komt.
    Pas wanneer de shorts capituleren en ook denken dat LONG de weg is, heeft u kans dat de daling komt. Echter de markt is vooral pc driven dus men kan dit langer volhouden dan wij denken. Of het goed is wat er gebeurd is een hele andere discussie :-)
    succes !
  2. [verwijderd] 18 mei 2013 16:24
    Omdat die naar $500 moet en dan kunnen banken/vermogenden goedkoop fysiek aankopen en kan de rest het later kopen voor 5000 tot 10.000 hoef je niet over na te denken. Het was volgens mij ook om instorting van indices te voorkomen/uit te stellen vertrouwen erin te vergroten en lokken van nieuwe kopers, banken hebben miljarden verdient aan de daling van de goudprijzen (en stijging aandelen) terwijl ze hun fysieke goud niet wegdoen en uiteindelijk nog zal vertienvoudigen in waarde.
    Ze zijn niet gek maar wel slim.
  3. [verwijderd] 18 mei 2013 16:46
    Vanaf januari al werden kleine aanvallen gezien op de goudprijs. Dit scenario deed zich ook al voor in 2008 en 2011 waarna de goudprijs een stevige correctie kende. De kleine aanvallen met shortposities werden gedaan op tijdstippen dat de markt heel dun is, niet in het midden van een handelsdag dus. Het is in de donkere uren van de handel dat het meeste schade aangericht kan worden.

    Eerst werd er een negatief sentiment gecreëerd rond goud. Er wordt een groot vertrouwen gesteld in de gewone financiële markten en goud wordt afgemaakt als veilige haven. Dit moet de goudkevers al aan het denken zetten over hun positie in de goudmarkt.

    Opvallend is dat diegene die zo negatief over de goudprijs zijn, medewerkers zijn van de grote banken. Diegene die het hardste schreeuwden dat de goudprijs naar beneden ging donderen, hebben nu het meeste geld verdiend. In februari was Credit Suisse de eerste, daarna volgde SocGen en Goldman Sachs als echte goudberen. In januari al zaten de grootste banken het meeste short op de edelmetalen.
  4. [verwijderd] 18 mei 2013 16:49
    Is toch lekker makkelijk verdienen, eerst short gaan en dan af en toe stootjes naar beneden geven als niemand handelt en via media negatieve uitlatingen doen, zo maak je iedereen bang en stapt men eruit en gaat naar aandelen, dubbel verdienen dus wat aandelen hebben banken ook al + dollar trekt aan.

    Zulke spelletjes doen ze met aandelen toch ook eerst zelf shot gaan en dan negatief advies geven, is dat toegestaan zulke praktijken...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links