Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,375 8 mei 2024 17:35
  • +0,004 (+0,12%) Dagrange 3,364 - 3,377
  • 6.324.479 Gem. (3M) 11,3M

KPN gaat eraan

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 augustus 2001 18:19
    Beste medebeleggers, De afgelopen dagen, met uizondering van vandaag, is de koers van Koninklijke PTT Nederland aanzienlijk opgelopen. De enige aanwijsbare reden was het gerucht dat France Telecom met Smits en consorten in gesprek is. Maar wanneer we naar de feiten gaan kijken, is het een groot drama dat zijn weerga niet kent. Ik ben blij dat ik geen long posities heb in deze gevallen engel. Om maar eens te beginnen met de schuldenlast en het aflossingsprogramma van de afgelopen tijd. Wat hebben ze een boel niet strategische assets verkocht; wat heel fijn is, maar wanneer we kijken naar de aanschafprijs van deze assets kunnen we stellen dat hier veel verlies geleden is. De cijfers van het tweede kwartaal en derhalve het eerste halfjaar komen eraan. Wat zullen we te zien krijgen? 1,5 - 2 miljard minder schuld en een aanzienlijke berg rentekosten op de Winst en Verlies Rekening. Ik weet zeker dat we een netto-verlies te zien krijgen en dat de koers verder gaat dalen. Het management neemt te langzaam beslissingen en wil te veel in de onderhandelingen. Leuk dat het spannend is voor de aandeelhouders op deze manier, maar na het posten van slechte halfjaarcijfers wordt de onderhandelingpositie alleen maar slechter. Partijen liggen zolangzamerhand op de loer, maar KPN is gezien haar sculdenlast erg duur, want die krijg je bij een overname kado. Mijn advies is dat je op dit moment het fonds het beste kan mijden, tenzij er significante verbetering te zien is in de halfjaarcijfers.
  2. [verwijderd] 30 augustus 2001 08:42
    Beste Pharming, Als je nou echt zo slim was dan had je ten eerste je miljoenen in de afgelopen periode verdiend en ten tweede had je 't druk om dan nog commentaar te leveren op dit forum. Dus wie is hier nou bezig met steken onder water, of slagen onder de gordel..... GR. BUY-HOLD-SELL
  3. [verwijderd] 30 augustus 2001 09:52
    Nog even voor alle duidelijkheid KPN heeft 1234 miljoen aandelen uitstaan. Stel een partij zegt wij kopen die tent, nou dan bieden ze tussen de 5 en 6 euro. Dat is totaal 7,4 miljard euro. Maar nu komt het leuke ze krijgen de 20 miljard schuld kado als het niet meer is. Dus eigenlijk betaalt de overnemede partij 20 + 7,4 =27,4 miljard euro. Wat als je het deelt door het aantal aandelen (27,4/1,234) op 22,2 euro per aandeel uitkomt. Dit verschil met de huidige beurskoers moet snel worden terugverdiend en dit zal jaren duren. Door de huidige schuldenlast is KPN gewoon te duur. De overnemende partij koopt een zinkend schip. Een niet gestroomlijnde organisatie.
  4. tgaeko 30 augustus 2001 11:10
    Het voorgaande verhaal van Pharming is onvolledig en daardoor onjuist. Het is m.i. een veel gemaakte foute denkwijze waardoor de koers een (te) lage waarde heeft. Het bedrijf heeft een bepaalde waarde die opzich zelf altijd lastig te bepalen is. Het is wat een gek er voor geeft. KPN heeft een infrastructuur. Ik heb bedragen tussen de 9 en 12 miljard horen noemen over de waarde ervan. De licenties die KPN bezit hebben ook een bepaalde waarde. Ik ben met Pharming, en waarschijnlijk vele anderen, van mening dat deze licenties zeer waarschijnlijk niet het bedrag waard zijn die ze er voor betaald hebben. Maar je kan niet zomaar spreken van een schuld van 22 miljard waar niets tegenover staat. KPN is dus meer dan alleen de schuld die ze hebben. Ook de producten, de kennis, het wagenpark, het vastgoedbezit, enz. enz vertegenwoordigen een bepaalde waarde. Voor een deel kan je uit de balans van KPN de (boek)waarde halen. Maar nogmaals, het is wat de gek er voor geeft. Ik ben en blijf dan ook van mening dat de huidige koerswaarde te laag is ten opzichte van de waarde van het bedrijf, ook als ik daarbij rekening hou met een hogere (dan normale) bedrijfsrisico i.v.m. een torenhoge schuld met mogelijke blijvende consequenties voor de liquiditeits- en sovabiliteitspositie van het bedrijf. Een belegger "met ballen" stapt er nu in om later een redelijke kans op een groot rendement te hebben en helpt daarmee overigens zichzelf en KPN om sterker te staan in de huidige malaise.
  5. [verwijderd] 30 augustus 2001 11:22
    Beste tgaeko, Ik ben het met je eens dat je in de berekening ook de assets moet meenemen die een waarde representeren. Ik ben alleen zo negatief op dit moment over KPN dat ik alleen maar de schulden zie. Misschien is dit wel de reden waarom ik huiverig ben voor dit fonds. Toch blijf ik van mening dat bij een eventuele overname geen hoge prijs wordt betaald, want het gaan bij een vijandige overname nu eenmaal over de market cap. van een organisatie. Dank voor je reactie
  6. [verwijderd] 30 augustus 2001 11:24
    Ook al is het verhaal onvolledig. De kans dat KPN het nog redt is vrijwel nihil. De schuldenlast bevindt zich op een abnormaal hoog nivaeau ten opzichte van het Eigen Vermogen en het is de vraag of de terugbetaalcapaciteit wel voldoende zal zijn. Een belegger met ballen stapt er nu in? Ik denk een gokker met ballen wel. Maar een belegger die gewoon aan het rekenen slaat stapt er absoluut niet meer in. Aan het einde van de rit is de belegger hierin weer gewoon de lul.
  7. [verwijderd] 30 augustus 2001 12:19
    Er zijn momenteel twee kampen binnen dit forum. De negatievelingen die dun mening omlijsten met woorden en proberen leuke stukjes te posten en de posietievelingen die vaak niet meer dan 1 zin op papier krijgen en elkaar daarna belonen met een aantal aanbevelingen. Vooral de reactie van Youp van 't Hek raakt kant nog wal.
  8. [verwijderd] 30 augustus 2001 12:35
    De kampgedachte is een onzingedachte. Er zijn realisten (die gewoon economische berekeningen maken) en ieder standpunt dat verder van de realiteit afstaat dan de cijfers aantonen, of dat nu positief is of negatief, is dommer naarmate het verder afwijkt van die berekende realiteit.
  9. [verwijderd] 30 augustus 2001 19:42
    Ook ik heb mijn twijfels (zit vet in KPN). Bears en bulls hebben valide argumenten, maar ik blijf positief,mn door 2 punten : de Staat en het vaste net dat zij hebben. Als KPN omvalt valt ook een groot deel van de vaderlands economie stil ! Moet je eens kijken wat een problemen er zijn als er een storing is bij KPN. Het is min of meer een basisbehoefte van de samenleving geworden en onder dat mom kan volgens mij (financieel) ingegrepen worden. Ik durf de vergelijking bijna niet te maken, maar kijk naar NS ! Er is maar 1 manier om uit de misere te komen en dat is de UMTS veilingen op grote schaal terugdraaien. Houdt moed !
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt hield al rekening met hogere outlook KPN

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links