Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: AEX boven!

Slotcall: AEX boven!

Nou, de AEX is nog behoorlijk zeeziek geworden van dat spelevaren vandaag. Met een biertje in de zon en nog eentje en nog een, zag de wereld er gaandeweg de dag steeds vrolijker uit. En zo pendelde de index op Koningsdag tussen 0,96% en +1,30% om uiteindelijk op +1,04% te sluiten.

Was de aankondiging van een nieuwe Griekse delegatie voor alle onderhandelingen de trigger voor de draai? Of is het de bullmarket die niet stuk kan? De AEX zet in ieder geval zowel op intradagbasis met 510,55 als op het slot met 509,24 nieuwe hogere jaar- en bullmarket-toppen neer.

Kijk mee, het is zo een vrolijk lijstje geworden. Die Composite Index is Athene. Weinig nieuws aan het staatsobligatiefront, of het moet zijn dat de Griekse rente met 94 (!) en de Spaanse en Italiaanse met 6 basispunten dalen. Risk-on, ofwel rekent de markt nu weer op een deal met Athene?

 

 

EUR/USD zette even 1,09 op het bord - ofwel een iets sterkere euro - en de olieprijs daalt met -0,2% (West-Texas Light Intermediate - WTI) en -0,9% (Brent) naar 57,03 en 64,69 dollar. De CEO van Core Labs rekent trouwens op hogere olieprijzen.

 

 

Beursplen 5 en Apple

Dan nog het Damrak, waar nog geanimeerde handel was ondanks onze nationale feestdag. Het vreemde is dat vanochtend overwegend de cyclische aandelen beter deden dan defensieve, ondanks die indexdaling. Vanmiddag is het beeld hetzelfde, maar zijn de winsten fors uitgebouwd:

  • Galapagos is het grote feestvarken dit jaar en is nu meer dan 1 miljard euro waard. Feli's! UBS zet het koersdoel op 40 euro en kijk eens aan, wat een explosie. Oh ja, de Nasdaq Biotech Index doet -3%. Ja, -3%
  • Treurnis daarentegen bij Balast Nedam, hoewel dat tegen het slot nog aardig werd opgepikt. Dat heet risico nemen
  • Heineken loopt het ex-dividend van 0,74 euro bijna helemaal in in, of moet ik zeggen dat de feestvierders vandaag het eruit hebben gedronken?
  • UBS zet ook de koersdoelen van TNT Express en PostNL hoger naar 8 en 5,20 euro
  • KBC Securities verhoogt weer Wessanen naar 8 euro, ook al zo'n fonds in de winning mood
  • TomTom komt woensdag met nieuws, maar ondanks euforie op het forum hield vandaag iedereen een beetje de hand op de knip
  • SBM Offshore, ArcelorMittal, Brunel, USG People, ING (ondanks -5% voor Deutsche bank), ASML, AkzoNobel et cetera presteren allemaal prachtig, maar aanleiding of reden is er niet

Vanavond pikt collega Nick Bakker om 22:30 uur de KW1-cijfers van Apple op. Dan kunt u weer met open mond naar alle verkoopcijfers, winstmarges en vooral die cash-berg kijken. Belangrijk is of de iPhone nog goed verkoopt en of Apple een outlook aan durft (Apple Watch!).

Ik ben ook heel benieuwd of het concern over de dure dollar gaat zaniken. Gok van niet. Tot vanavond!

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links