Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Versla de ECB: buy the dip?!

Een domme, simpele, duidelijke en kinder eenvoudige manier om met ECB mee te beleggen

Het was met afstand de winnende strategie! Gisteren mailde ik wat vertrouwelijk heen en weer met laat ik zeggen een handelaar. Van hem heb ik veel geleerd over hoe de hazen lopen op het Damrak en wat er allemaal in, op, onder en naast onze koersenschermen gebeurt.

Zoals gewoonlijk vroeg ik hem op het einde wat hij van de markt vindt. Zoals het een echte handelaar betaamt was hij kort, duidelijk, simple & stupid. Ik copypaste uit zijn mail. Wacht, ik edit niet, gewoon lekker rauw van de vloer:

niet verbaasd zijn als de ECB voor elkaar krijgt wat-i wil (nl: risk-on stemming)...
dat t hard is opgelopen en dat mensen erg snel enthousiast gemaakt zijn wil voor mij niet zeggen dat we omlaag moeten; sterker nog - dit is de bullmarket waar iedereen op heeft gewacht; de jaren 80/90 redux.
dus, de strategie moet zijn:

En nu komt 't. Hij stuurde een filmpje uit 2010 (?) mee. Rare, blikkere productie. Toch kijken. Fascinerend. Met die dame hoort u vast uzelf ook praten. Ik hoor mezelf in elk geval. Ja maar dit, ja maar dat, ja maar zus, ja maar zo en weer opnieuw. En dan dat mantra er weer overheen.

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Kortom: buy the fucking dip, niks meer en niks minder. Niet echt netjes geformuleerd, maar u kent handelaren :-) Wie consequent deze strategie hanteerde tijdens de Wilde Fed-jaren verdiende dikke, dikke knaken. Free money!

 

 

Waar is de dip?

Of dit foefje ook op gaat voor de ECB-jaren die nu voor ons liggen, weet niemand. In ieder geval is het een duidelijke en gemakkelijke strategie voor de komende jaren. Aan u de keuze. Meer dan de sportpagina hoeft u in de krant niet te lezen. Ga niet nadenken, want dan gaat u fouten maken.

Eigenlijk beleg ik zelf en velen met mij op eenzelfde manier, door gewoon iedere maand blind voor hetzelfde bedrag de markt te kopen. Ongeacht wat die doet, staat en kost. Het motto is: op lange termijn leveren aandelen geld op en zo komt dat vanzelf wel een keer binnen.

Die dame in het filmpje weet te veel, leest te veel, denkt te veel en twijfelt te veel. Het probleem van de moderne belegger. We hebben een miljoen keer meer data dan onze collega's van een eeuw geleden, maar we zijn er niet slimmer van geworden en beter van gaan beleggen.

Waarvan akte. Blijft er nog één klein puntje over: waar blijft die fucking dip?! :-)

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Five Aces 18 maart 2015 14:20
    Ja inderdaad, waar blijft die dip?!?.

    Overigens in plaats van long gaan op europese beurzen kan je ook de spread tussen amerikaanse en europese beurzen traden.

    Bijvoorbeeld Long AEX en Short S&P500. Hou je alleen wel een valutarisico op de shorts in amerikaanse aandelen, met een US dollar welke waarschijnlijk nog sterker word.
  2. [verwijderd] 18 maart 2015 15:39
    Zo lang de ECB inflatie wil aanwakkeren zal ze blijven printen. Dat betekent nog hogere koersen (want waarom zou je het aan een staat uitlenen als je aandelen kunt kopen?) en nog lagere hypotheekrentes... Oh, en hogere prijzen bij de groenteboer als ze uiteindelijk hun effect hebben.

    Buy the dip is overigens leuk, maar met een 5-punten-dip in de AEX vind ik dat niet echt koopwaardig... Zodra we onder de 450 komen (wie had 2 jaar geleden gedacht dat we er nu boven zouden zitten?) wordt kopen interessant... tot die tijd hou je aan wat je hebt, en wacht je tot Griekenland eindelijk omvalt...
  3. retsok 18 maart 2015 15:55
    quote:

    FrancisFox schreef op 18 maart 2015 15:39:

    Zo lang de ECB inflatie wil aanwakkeren zal ze blijven printen. Dat betekent nog hogere koersen (want waarom zou je het aan een staat uitlenen als je aandelen kunt kopen?) en nog lagere hypotheekrentes... Oh, en hogere prijzen bij de groenteboer als ze uiteindelijk hun effect hebben.

    Buy the dip is overigens leuk, maar met een 5-punten-dip in de AEX vind ik dat niet echt koopwaardig... Zodra we onder de 450 komen (wie had 2 jaar geleden gedacht dat we er nu boven zouden zitten?) wordt kopen interessant... tot die tijd hou je aan wat je hebt, en wacht je tot Griekenland eindelijk omvalt...
    kijk das nou nadenken en zo kom je dr nooit in misschien op de top....
  4. Brievenbus 18 maart 2015 17:50
    Arend-Jan, je moet me toch 's uitleggen waarom je nu al tijden lang droomt van een fijne dip om de centjes die je klaar hebt liggen eindelijk in de beurs te kunnen stoppen.
    Besef je nou echt niet dat je in de afgelopen jaren al een veelvoud van die centjes in de beurs gestopt hebt, die dan fijn navenant minder waard worden?
  5. Met Effekt 18 maart 2015 21:17
    In oktober was er een duidelijk dip zonder goede reden. Ik heb toen gedaan wat het filmpje deed.

    Vanochtend EURUSD long in de verwachting dat Yellen een renteverhoging zou suggereren. Dat was niet helderziendheid als je de financiële pers bijhoudt. Wat mij altijd weer verbaast is dat de markten laat reageren, na het nieuws ipv voor het nieuws. Idem met Draghi's QE verhaal.

    Om een lang verhaal kort te houden: dit jaar wordt je slapend rijk door niet eigenwijs te zijn maar gewoon de markt te volgen.
  6. [verwijderd] 19 maart 2015 00:03
    quote:

    roy2013 schreef op 18 maart 2015 23:46:

    [...]

    ??
    ik ben short gegaan om mijn valuta risico af te dekken indien de Fed de rente zou verhogen. Rente niet omhoog, dollar niet sterker geworden, mijn short positie waardeloos.

    Wat zijn jouw beweegredenen om long te gaan op EUR/USD als je een renteverhoging van de Fed verwacht? Ik ben zelf beginner dus wil graag leren...
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links