Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Imtech kán naar 3 euro"

Hier een gedeelte van het Imtech verhaal in FD. Directeur Thijs Hovers van Lucerne Capital - dat short is - legt uit waarom hij denkt dat de koers nog verder, veel verder naar beneden kan. Ai, bijna -5% nu. Ik copypaste niet het hele stuk want dat vind ik niet netjes naar FD toe, maar wel de rekensommen omdat het zo hard gaat..

Intussen komt de koers aardig naar Hovers toe... Ja, daar dromen we allemaal wel eens van. Positie innemen en dan paginagroot in een belangrijke krant mogen uitleggen waarom. Klikken voor groot!


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RT2014 14 juni 2013 10:05
    quote:

    Blutter schreef op 14 juni 2013 09:59:

    Ik zou wel eens willen weten of hij dit artikel heeft gekocht bij het Financieel Dagblad.

    Hetis pure bangmakerij om dergelijke lage koers te noemen.
    3 euro is voor Imtech veel te laag, gezien de groei die ze hebben gemaakt.
    Ik ben ook benieuwd onder wat voor voorwaarden en omstandigheden dit artikel tot stand is gekomen. Opmerkelijk dat er geen enkel woord van een partij die er anders tegen aankijkt in voorkomt. Lijkt er op dat het FD zich voor de wagen van Lucerne laat spannen.
  2. Andre E 14 juni 2013 10:08
    Goed stuk, ik geloof er helemaal in. Ze hebben de laatste jaren alleen maar een focus gehad op omzet. En nu blijkt dat ze in Duitsland en polen waarschijnlijk nooit een rooie cent hebben verdiend. Nu alleen nog even de verantwoordelijken keihard aanpakken voor deze oplichterij en zakkenvullerij.
  3. [verwijderd] 14 juni 2013 10:20
    Goed stuk? Haha...

    Thijsje kopt alleen open deuren in. Claimemissie zit al deels in de prijs. Bij emissie onder de huidige prijs (wat overigens waarschijnlijk is) daalt de koers pas echt.

    Kijk eens wat met SBM is gebeurt. Ok andere situatie, maar claim emissies zijn niet per definitie negatief, vooral nu bij Imtech duidelijk is dat er een komt. De meeste pijn van die emissie zit al in de koers.

    Raar is dat iemand, waarvan niet bekend was dat ze short zaten, in het FD een podium krijgt. Dat kan alleen maar omdat zij naar het FD gestapt zijn en het FD daarin mee gaat.

    FD mag trots zijn op dit stukje... hier straalt de kwaliteit van af..
  4. [verwijderd] 14 juni 2013 10:24
    Ongelooflijk, de echte puist op het kapitalistisch systeem. Een duur klinkend hedgefonds maakt een simpele analyse, zoekt de publiciteit, de markt gelooft het, en hop, daar gaat de koers. En die jongens harken de centen nu al binnen op hun short posities. En intussen is de naam Imtech dusdanig beschadigd dat herstel niet meer mogelijk is: klanten durven geen zaken meer met ze te doen en de financieringskosten rijzen de pan uit. Geweldig verdienmodel, een self fulfilling prophecy. Nu begrijp ik hoe de financiële wereld hun geld verdient. De vraag is echter: laten wij dit gewoon gebeuren, of zijn er nog weldenkende mensen over die dit Nederlands bedrijf met meer dan 25.000 medewerkers de kans geven hun trots terug te verdienen? Shocking gewoon.
  5. [verwijderd] 14 juni 2013 10:27
    quote:

    DominicH schreef op 14 juni 2013 10:20:

    Goed stuk? Haha...

    Thijsje kopt alleen open deuren in. Claimemissie zit al deels in de prijs. Bij emissie onder de huidige prijs (wat overigens waarschijnlijk is) daalt de koers pas echt.

    Kijk eens wat met SBM is gebeurt. Ok andere situatie, maar claim emissies zijn niet per definitie negatief, vooral nu bij Imtech duidelijk is dat er een komt. De meeste pijn van die emissie zit al in de koers.

    Raar is dat iemand, waarvan niet bekend was dat ze short zaten, in het FD een podium krijgt. Dat kan alleen maar omdat zij naar het FD gestapt zijn en het FD daarin mee gaat.

    FD mag trots zijn op dit stukje... hier straalt de kwaliteit van af..
    Het is riool journalistiek.

    Ik vind dat de Story nog betere artikelen schrijft als het fd.
  6. TheAdmiral 14 juni 2013 10:33
    "IMTECH KAN NAAR 18 EURO". Hupsakee, dat is ook zo maar een statement.

    Tsja, zo kan ik ook even naar iemand luisteren, die voor zijn eigen portemonnaie praat en dat dan als artikel plaatsen. Krant moet toch gevuld. De koers van een FD-krant is inmiddels net onder de 30 cent gezakt... De tijd (lees: duidelijkheid over de intrinsieke waarde van Imtech zal het leren). Ik ben daar nog steeds optimistisch over.
  7. MSN 14 juni 2013 10:39
    Ik ben van mening dat hedgefondsen het recht hebben om short te gaan, en te schreeuwen van de daken dat de koers omlaag moet. Long term beleggers doen precies hetzelfde maar dan andersom.

    Ik vind het echter ronduit slecht van het FD om een dergelijk artikel paginagroot te plaatsen. Het lijkt er dan ook op dat Lucerne Capital dit plekje in de krant dan ook heeft gekocht.

    Ik denk nu voornamelijk dat er een schrikreactie is van vele kleine beleggers. De grote jongens weten wel beter. Vandaag zullen we even gedrukt worden, maandag (hopelijk met een spoedig berichtje van Imtech) weer omhoog.
  8. [verwijderd] 14 juni 2013 10:59
    Ik erger mij hier dood aan! Klein kut hedgefonds met een kleine positie een podium verschaffen!!

    FD moet zich schamen! Soms vraag ik me af waarom ik de moeite neem stukken in het FD te lezen. Inderdaad iedereen mag short gaan, maar op zo'n manier geld verdienen is gewoon prijsmanipulatie. Dit kan gewoon niet
  9. forum rang 5 theo1 14 juni 2013 11:05
    quote:

    Cavage schreef op 14 juni 2013 10:24:

    [...]
    De vraag is echter: laten wij dit gewoon gebeuren, of zijn er nog weldenkende mensen over die dit Nederlands bedrijf met meer dan 25.000 medewerkers de kans geven hun trots terug te verdienen? Shocking gewoon.
    Kijk, als een bedrijf jarenlang mooi weer speelt met sterke groei, en dan gaat er een analist spitten en die komt erachter dat er wel erg veel betalingen openstaan, en dat bedrijf gaat dan meteen moord en brand schreeuwen dat het een schande is dat die analist dat durft te beweren en dan blijkt het achteraf gewoon waar te zijn, dan heeft dat bedrijf toch echt zelf zijn geloofwaardigheid om zeep geholpen. En dan roep je dit soort dingen over jezelf af.

    De enige manier waarop dit Nederlandse bedrijf met zijn 25000 medewerkers zijn trots kan terugverdienen is om vanaf nu brandschoon te zijn en geen enkel foutje meer te maken. En vooral niet te hoog van de toren blazen. Dan kan het vertrouwen langzaamaan weer terugkomen.
  10. Spetter 14 juni 2013 11:39
    Imtech gaat in de tegenaanval.

    Vanmiddag komen ze met de cijfers.

    Ik durf te wedden dat de hedgers verwachtten dat dit op zich zou laten wachten tot na het weekend en de onzekerheid voor een verdere koersdaling zou zorgen, versterkt door hun "koersverwachting" en advertentie artikel in het FD, konden ze flink cashen met hun short posities.

    Kwestie van kopen nu en we kunnen ze leegzuigen. Imtech presenteert niet voor niets nu ineens haar cijfers, dat doen ze alleen maar als ze een stevig weerwoord hebben tegen de beweringen van deze hedgers.
  11. opa uil 14 juni 2013 11:48
    Ik ben het volledig eens met Theo1 In de jaren 2011 en 2012 werden resultaten gepubliceerd die op verzinsels waren gebaseerd. Hierdoor denken, ja zelfs nu nog, mensen dat dit een goed bedrijf is. Jammer, maar dat is was niet zo en dat is nog steeds niet zo.
    De toenmalige directie heeft de boel belazerd en zijn er zelfs nog met een miljoenen bonus mee weggekomen ook ! Ik hoop dan ook van harte dat de Vereniging van Effecten Bezitters ze flink zal aanpakken
    Want wat er met IMTECH is gebeurd , k a n g e w o o n n i e t, zonder dat dit bestraft wordt
44 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links