7 aandelen die sneller groeien dan Amazon

Door Redactie op 31 augustus 2020 09:10 | Views: 20.889

7 aandelen die sneller groeien dan Amazon

Mocht u dit jaar de boot hebben gemist met Amazon - het aandeel is met 75% gestegen - wees gerust. Er zijn namelijk nog genoeg snelgroeiende aandelen over buiten de VS om in te beleggen.

Investorplace zette zeven interessante niet-Amerikaanse effecten op een rij: snelle stijgers met vaak nog een betere waardering dan Amazon ook.

Just Eat Takeaway

Het Amsterdamse Takeaway.com heeft de afgelopen jaren de Europese markt voor bezorgmaaltijden gaandeweg geconsolideerd. Twee jaar geleden kocht het bedrijf Delivery Hero uit Duitsland en het Zwitsere Foodarena, alvorens aan het begin van dit jaar te fuseren met het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Just Eat in een deal met een waarde van 7,8 miljard dollar.

Het nieuwe bedrijf profiteerde flink van de coronapandemie. Inclusief acquisities steeg de brutowinst in de eerste zes maanden van dit jaar met maar liefst 214% tot 420 miljoen euro. Deze zomer nam Just Eat Takeaway (JET) het in de VS gevestigde Grubhub over voor 7,3 miljard dollar. Analisten schatten dat de winst van JET tussen nu en 2022 zo’n 20% sneller zal stijgen dan de verwachte omzetgroei van Amazon.

Hoewel er zeker risico's verbonden zijn aan JET, dat actief is in een markt met lagere toetredingsdrempels dan bijvoorbeeld de ecommerce-activiteiten van Amazon, heeft het een goed managementteam dat een aantal succesvolle overnames heeft gedaan. De kans is groot dat JET langetermijnbeleggers niet teleur zal stellen.

Adyen

Hoewel het Amsterdamse online betaalbedrijf Adyen buiten onze landsgrenzen niet bepaald een bekende naam is, heeft het techgiganten als eBay, Etsy, Uber, Microsoft en Spotify als klant.

Analisten verwachten dat de omzet tegen 2022 zal verdubbelen tot 1,46 miljard dollar - een groeipercentage dat bijna drie keer zo snel is als dat van Amazon. De koers is dit jaar al met 107% gestegen, dus wees er snel bij.

Mercado Libre

Dit Argentijnse ecommercebedrijf staat bekend als het Amazon van Zuid-Amerika en heeft een dominante positie heeft in Argentinië, Brazilië, Mexico en Chili. Dit jaar steeg de koers van het aandeel met 123%, en het aantal unieke actieve gebruikers met 45,2%.

Het succes kan deels worden verklaard door grote investeringen in het opbouwen van een logistiek netwerk. Daarnaast heeft het bedrijf een fnanciële tak waar kopers kunnen lenen en betalen - noodzakelijk als de helft van je markt geen bankrekening heeft.

Analisten verwachten dat de omzet van Mercado Libre tot en met 2024 met 37% per jaar zal stijgen, wat bijna twee keer zo snel is als de omzetgroeiprognose voor Amazon.

Meituan Dianping

Deze maalbezorger opereert voornamelijk op het vasteland van China. De omzet van het door Tencent gesteunde bedrijf steeg in 2019 met 50%. Hoewel het last had van de coronapandemie, heeft het zich redelijk goed hersteld.

Er is één nadeel: de grow-at-all-costs-strategie maakt het aandeel erg lastig te waarderen. De aandelen worden momenteel verhandeld tegen 12,7 keer de omzet, wat vergelijkbaar is met kleinere technologiebedrijven als Square, Splunk en Etsy. Amazon had voor het laatst een vergelijkbare waardering in 2000, voordat de dotcombubbel barstte.

Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC)

TSMC, 's werelds grootste halfgeleiderfabrikant, is een van de grote winnaars van 2020. Dankzij het geavanceerde productieproces is de chipmaker inmiddels concurrenten als Intel en Samsung gepasseerd. De brutowinst steeg vorig jaar met 67%, waar Amazon 21% boekte.

Vandaag de dag wordt meer dan de helft van alle computerchips ter wereld door TSMC geproduceerd, en die worden toegepast in alles van pc's tot Joint Strike Fighters en vaatwassers. Het bedrijf heeft behendig genavigeerd in de recente handelsoorlog tussen de VS en China; zo kondigde het in mei aan dat het 12 miljard dollar zou investeren in een fabriek in de Amerikaanse staat Arizona.

Samsung Biologics

De omzet van Samsung Biologics, de medische tak van techreus Samsung, is tijdens de pandemie enorm gestegen. Het bedrijf, dat geneesmiddelen baseert op antilichamen, zag de omzet in de eerste helft van het jaar met 150% toenemen.

Het bedrijf opereert als een zogeheten Contract Manufacturing Organization (CMO) voor biotechnologische bedrijven die ofwel eigen productiecapaciteit missen of de productie willen uitbesteden.

Samsung Biologics is betrokken bij de productie van potentiële coronavaccins in samenwerking met Vir Biotechnology, WuXi Biologics en Biogen. De productiecapaciteit wordt nu opgevoerd om aan de wereldwijde vraag te voldoen, en zal per 2022 zijn verdubbeld.

Let wel: Samsung Biologics is niet geheel zonder gebreken. Zo leidde een boekhoudschandaal in 2015 tot de arrestatie van meerdere leidinggevenden. Een Zuid-Koreaanse rechtbank oordeelde later dat het management de waarde van het bedrijf vóór de beursgang met 3,8 miljard dollar had opgeblazen.

Sea Ltd

De omzet van deze in Singapore gevestigde internetstartup gespecialiseerd in gaming en ecommerce is sinds de beursgang in 2017 met 420% gestegen. Vorig jaar was zijn spelletje Free Fire zelfs het meest gedownloade mobiele spel ter wereld, en ook de ecommerce-activiteiten doen het uitstekend.

De omzet van ecommercedivisie Shopee steeg in het tweede kwartaal van 2020 met 188%. De omzet van Amazon nam in dezelfde periode met 40% toe. Geen wonder dat de koers dit jaar met 270% is gestegen, wat meer is dan bij bijvoorbeeld Tesla.

Analist Marcus Liu van CLSA geeft een koersdoel van 178 dollar voor het aandeel, wat een opwaarts potentieel van 22% impliceert.

Lees meer: 4 aantrekkelijk geprijsde Europese aandelen 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
[verwijderd]
2

De tekst “wees er snel bij” bij Adyen is neem ik aan een koopadvies van de de schrijver van het artikel.

Naar mijn mening een vrij twijfelachtig koopadvies.

1) Adyen noteert op een duizelingwekkende Koers-Winst verhouding van 233. Zelfs als de omzet in 2022 is verdubbeld is nog sprake van een idioot hoge K-W verhouding

2) Bij de H1 2020 cijfers is de omzetgroei van Adyen achtergebleven op de eigen Adyen groei doelstelling

3) De winst per aandeel van Adyen is in H1 2020 gedaald ten opzichte van H1 2019. Daar gaat het groei verhaal.

[verwijderd]
0
Wat maakt die P/E uit. Als ze 1 cent winst maken, hebben ze een P/E van een paar miljard. Bij 10€ is het al maar een paar miloen niet meer. Heb de P/E ratio nooit gesnapt. E/P is veel logischer.
Een plot van de lineare groei van de winst/verlies rondom het 0 punt schept vaak veel verduidelijking.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.