4 aantrekkelijk geprijsde Europese aandelen

Door Redactie op 24 augustus 2020 13:50 | Views: 23.388

4 aantrekkelijk geprijsde Europese aandelen

Maandelijks komt Morningstar met de Europe Large-Mid Cap Pick List, een lijst met de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen. Die is niet bedoeld als modelportefeuille, maar meer als inspiratie voor beleggers die op zoek zijn naar kansrijke aandelen uit verschillende sectoren.

We lichten enkele namen uit van de lijst voor deze maand.

Solvay

Volgens Morningstar zijn de nieuwkomers op de lijst dit keer vooral te vinden in de sector grondstoffen, waarvan het Belgische Solvay een mooi voorbeeld is. De koers is inmiddels alweer iets opgelopen, maar noteert toch nog zo’n 20% onder de Fair Value van 91 euro zij voor het aandeel berekenen.

“De concurrentiepositie van Solvay in de groeiende markt voor composietmaterialen voor de ruimtevaart is sterk”, schrijft Robert van den Oever van Morningstar. “Overnames en desinvesteringen in de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat de business minder cyclisch is geworden.” 

“Het bedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van belangrijke trends, zoals toename van de welvaart in opkomende markten en de groeiende vraag naar energie-efficiënte producten en oplossingen.”

Lees ook: 5 redenen om in Europese aandelen te beleggen 

Bayer

De Duitse chemiereus Bayer bestaat uit drie verschillende divisies: de Cropscience-tak (met onder andere gewasbescherming), de Pharma-tak en de Healthcare-tak, die zich richt op generieke geneesmiddelen.

Volgens Van den Oever is Bayer aantrekkelijk vanwege de prijszettende macht van het bedrijf. “Diverse nieuwe medicijnen, zoals een nieuw cardiovasculair middel en kankermedicijnen, laten dat zien. Ze zijn op uitstekende klinische data gebaseerd, en dat is veelbelovend voor de omzet en winst op de lange termijn.”

Ook de sterke positie van Bayer in de biotechnologie is een goede bescherming tegen concurrenten met generieke middelen, legt hij uit. “Generieke biosimilars zijn namelijk lastig te ontwikkelen en de vermarkten. Bayer heeft daarnaast stevig voet aan de grond in opkomende markten, en kan ook goed profiteren van het groeipotentieel in deze regio’s.” 

Morningstar berekent een Fair Value van 93 euro voor het aandeel. Op moment van schrijven ligt de koers rond de 58 euro.

STMicroelectronics

STM is een Italiaans/Frans bedrijf dat onder andere halfgeleiders maakt. “Ze hebben met succes enkele laagrenderende businesses afgestoten, zoals een belang in de joint venture met Ericsson.” 

“Chipmakers met veel blootstelling aan de automotive-industrie kunnen profiteren van de onmiskenbare trend naar steeds complexere electronica in auto’s. STM heeft een leidende positie in componenten die bijvoorbeeld in de Tesla Model 3 te vinden zijn. Dat belooft veel groei.”

De Fair Value ligt op 29 euro, nu koerst STM rond de 25 euro.

AB InBev

Tot slot pikken we ook AB InBev uit de lijst op. De bierbrouwer heeft volgens Morningstar een Wide Moat (= brede ‘gracht’, ofwel een groot concurrentievoordeel) en krijgt een 5-sterrenrating. De Fair Value is 82 euro, terwijl de huidige koers rond de 47 euro ligt.

Zie ook: 'Wie geld wil verdienen met olieaandelen, moet naar Europa kijken'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.