Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deflatie in Japan houdt aan

TOKIO (AFN) - Het prijspeil in Japan is vorige maand verder gedaald. Dat maakte het Japanse statistiekbureau vrijdag bekend.

De consumentenprijzen in 's werelds op twee na grootste economie lagen in doorsnee 0,5 procent lager dan in augustus 2015, na een afname met 0,4 procent in juli. De kerninflatie, waarbij geen rekening wordt gehouden met de prijzen van vers voedsel en energie, ging ook met 0,5 procent omlaag.

De Bank of Japan mikt er met een agressief stimuleringsbeleid op die kerninflatie naar 2 procent te krijgen. De centrale bank nam daarbij vorige week extra stappen en liet weten niet direct te zullen ingrijpen als de inflatie verder stijgt dan het beoogde doel. De prijzen in Japan dalen al een halfjaar onafgebroken en de deflatie bereikte vorige maand het hoogste peil sinds april 2013.

Sterker

Het statistiekbureau meldde verder dat de productie in de Japanse industrie in augustus met 1,5 procent is gestegen ten opzichte van en maand eerder. Die groei volgde op een afname met 0,4 procent in juli en was aanzienlijk sterker dan verwacht.

Aan de andere kant namen de uitgaven van consumenten in augustus af in het sterkste tempo van het afgelopen halfjaar. Verder liep de werkloosheid licht op, nadat in juli het laagste niveau sinds 1995 was bereikt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links