Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

American Express ziet 2016 zonniger in

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - American Express verwacht over heel 2016 meer winst te maken dan waar het eerder vanuit ging. Dat meldde het bedrijf woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Het bedrijf denkt over het hele jaar een aangepaste winst van 5,90 tot 6 dollar per aandeel in de boeken te zetten. Eerder ging het bedrijf uit van 5,40 tot 5,70 dollar per aandeel. Deze bedragen zijn overigens exclusief de kosten voor de reorganisatie die in de eerste drie kwartalen van het jaar zijn gemaakt.

Onder de streep hield American Express in het derde kwartaal 1,1 miljard dollar over. Dat was minder dan de 1,3 miljard dollar van een jaar eerder, maar meer dan waar analisten door de bank genomen rekening mee hielden. Het bedrijf maakte naar eigen zeggen meer kosten voor marketing en promotie. Daarnaast wist het bedrijf de kosten te drukken.

De omzet viel met 7,8 miljard dollar ook iets lager uit dan in het derde kwartaal van 2015. Toen werd voor 8,2 miljard dollar aan opbrengsten in de boeken gezet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links