Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BEURZEN 'Beurzen zetten broos herstel door'

BEURZEN 'Beurzen zetten broos herstel door'

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zal woensdag naar verwachting hoger aan de handelsdag beginnen. Daarmee krijgt het voorzichtige herstel dat dinsdag is ingezet een vervolg, na de stevige koersval in de eerste handelsdagen nadat de uitslag van het Britse referendum bekend werd. De Europese graadmeters lijken zich daarbij op te trekken aan de hogere slotstanden in Azië en de Verenigde Staten.

Marktkenners spreken van een status quo omdat het waarschijnlijk nog wel even duurt voordat de scheidingspapieren door de Britten worden ingediend. Europese landen zullen niet aandringen op een spoedig vertrek van de Britten, maar geven het land de tijd om op een goede manier afscheid te nemen. Toch zal het de Britten op het moment dat het formele uittreden wordt aangevraagd volgens de kenners niet makkelijk worden gemaakt.

Op macro-economisch vlak worden woensdag onder meer cijfers over het consumentenvertrouwen bekend in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Later op dag volgen ook inflatiecijfers uit Duitsland.

Qua bedrijven zullen mogelijk advieswijzigingen koersen in beweging zetten. Zo verlaagde Barclays het advies voor verzekeraar Aegon en deed HSBC het tegenovergestelde bij bierbrouwer Heineken. Olie- en gasconcern Shell kreeg van Liberum een koopadvies, waarbij het mogelijk kan profiteren van de stijging van de olieprijs. ABN AMRO kreeg een adviesverlaging bij BofA, het advies voor Boskalis ging omhoog bij Kepler Cheuvreux.

Obligatiehouders van staalconcern ArcelorMittal hebben verder voor ruim 576 miljoen dollar aan obligaties aangeboden aan de staalgigant. Het voornemen om de leningen vervroegd af te lossen werd twee weken geleden aangekondigd. Obligatiehouders kunnen zich nog tot en met 12 juli inschrijven op de aflossing.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg voorbeurs 0,7 procent tot 48,17 dollar en Brentolie klom 0,6 procent tot 48,85 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1054 dollar, tegen 1,1047 dollar aan het einde van de Europese handel dinsdag.

Het Britse pond sterling noteerde iets lager ten opzichte van de dollar. Eerder daalde het pond nog naar het laagste niveau in 31 jaar door de brexit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links