Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oud-topman Sony stapt op als voorzitter

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Kazuo Hirai vertrekt als voorzitter bij Sony. De voormalig topman, die bekend staat als de redder van Sony, werkte 35 jaar bij de Japanse elektronicagigant. Hij nam in 2012 de leiding van het concern over van Howard Stringer. Hirai nam vorig jaar de voorzittershamer op. Als voorzitter kon hij naar eigen zeggen bijdragen aan ,,een soepele overgang'' en het bestuur van Sony bijstaan.

Hirai stapt formeel per juni op bij Sony, maar blijft als adviseur beschikbaar. Onder leiding van Hirai, die in 2018 werd opgevolgd door financieel directeur Kenichiro Yoshida, maakte Sony een omvangrijke reorganisatie door. Daarbij werd flink in de kosten gesneden. Voor duizenden werknemers was geen plaats meer bij het concern.

Sony verkocht in die periode onder meer de Vaio pc-activiteiten en voerde een herstructurering door bij de televisiedivisie. Ook greep Hirai in bij de mobiele activiteiten. Verder legde Sony onder zijn leiding de nadruk op het verder uitbouwen en ontwikkelen van de spelcomputertak Playstation en beeldsensorentak.

Hirai wist de financiële positie van het bedrijf te verbeteren. Ook aandelen van Sony werden als gevolg van zijn beleid duidelijk meer waard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links