Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street in de ban van Yellen'

'Wall Street in de ban van Yellen'

NEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York openen vrijdag naar verwachting zonder grote uitslagen. Beleggers verwerken de nieuwe raming van de economische groei in de VS in het tweede kwartaal. De handel staat echter vooral in het teken van de langverwachte speech van Fed-president Janet Yellen.

Zij spreekt aan het eind van de middag (Nederlandse tijd) de topconferentie van centrale bankiers in Jackson Hole toe. Op dat congres breekt de fine fleur van de internationale centrale banken het hoofd over de toekomstige opties voor het monetaire beleid. Beleggers hopen van Yellen echter vooral meer duidelijkheid te krijgen over de kans dat de rente op korte termijn weer omhoog gaat.

Voorbeurs voegde de baas van de Federal Reserve van St Louis, James Bullard, zich in het koor van centrale bankiers dat denkt dat een renteverhoging nog dit jaar kan worden doorgevoerd. Hij wees erop dat de inflatie het door de Fed nagestreefde peil nadert en dat de situatie op de arbeidsmarkt de afgelopen jaren drastisch is verbeterd.

Krachtig

Zo'n renteverhoging kan als de Amerikaanse economie daar krachtig genoeg voor is. Voorbeurs bleek uit een nieuwe schatting dat 's werelds grootste economie vorig kwartaal met 1,1 procent op jaarbasis is gegroeid. Daarmee was de ontwikkeling nagenoeg even sterk als eerder werd gedacht. De eerste raming wees op een vooruitgang met 1,2 procent.

Na opening van de beurs wordt nog de meest recente stand van het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, gemeld. Verder is de agenda vrijdag leeg en moeten beleggers het ook doen zonder groot bedrijfsnieuws.

Verlies

De Dow-Jonesindex sloot donderdag met een verlies van 0,2 procent op 18.448,41 punten. De S&P 500 verloor 0,1 procent tot 2172,47 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq boekte eveneens een min van 0,1 procent en eindigde op 5212,20 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links