Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Twitter in spotlight op druk Wall Street'

'Twitter in spotlight op druk Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De beursgraadmeters in New York openen woensdag naar verwachting zonder grote uitslagen. In de grote stroom bedrijven die voorbeurs met kwartaalcijfers kwamen lijkt Twitter een van de uitblinkers van de dag te worden.

Twitter meldde voorbeurs een sterker dan verwachte aanwas van zijn maandelijks actieve gebruikers. Door dalende advertentie-inkomsten zakte de omzet ten opzichte van een jaar eerder, maar die krimp was minder sterk dan door analisten werd gevreesd. Met een koerswinst zou Twitter wat goed kunnen maken van de koersdaling van 10 procent die sinds de jaarwisseling werd genoteerd.

Vliegtuigbouwer Boeing meldde een hogere winst over het afgelopen kwartaal, op een dalende omzet. Het bedrijf werd daarbij optimistischer over de winst die in heel 2017 kan worden gerealiseerd.

Was- en verzorgingsmiddelenreus Procter & Gamble kwam met een voor analisten teleurstellende lichte omzetdaling in de eerste drie maanden van 2017. Autobedrijf Fiat Chrysler wist zijn omzet en winst vorig kwartaal te verhogen, op een stabiele verkoop.

Frisdrank- en snackproducent PepsiCo wist zijn verkopen vorig kwartaal op te voeren, ondanks naar eigen zeggen moeilijke marktomstandigheden in de VS en in veel opkomende markten. Dankzij kostenbesparingen liep de nettowinst daarbij stevig op.

Industrieconcern United Technologies haalde betere resultaten dan een jaar eerder. De fabrikant van onder meer vliegtuigmotoren, liften, airconditioners en brandbeveiligingssystemen boekte daarbij stevige groei op alle fronten.

Verder kwamen nog Burger King-moeder Restaurant Brands International, de defensieconcerns Northrop Grumman en General Dynamics en chocoladefabrikant Hershey met kwartaalcijfers. Nabeurs opent internetbetalingsbedrijf PayPal de boeken van het eerste kwartaal.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 1,1 procent hoger op 21.996,12 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,6 procent tot 2388,61 punten. De Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 6025,49 punten. Niet eerder kwam de technologiegraadmeter boven de 6000 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 0,00
    0,00% 0,00
  2. Twitter okt '22
    53,700
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links