Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Long- en HIV-medicijnen helpen Glaxo

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft de omzet in het eerste kwartaal flink zien groeien. Betere verkopen van medicijnen tegen longaandoeningen en HIV hielpen daar aan mee. Ook de waardedaling van het pond deed een duit in het zakje.

Het was de eerste keer dat de nieuwbakken topvrouw Emma Walmsley cijfers presenteerde. De opbrengsten kwamen daarbij hoger uit dan voorzien. De omzet van GSK dikte met bijna 20 procent aan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 7,4 miljard pond.

Een omzetprognose voor heel het jaar bleef uit, onder meer vanwege de onzekerheid over mogelijke negatieve effecten van generieke en goedkopere medicijnen. Daarmee waarschuwt GSK niet voor het eerst voor de nadelige gevolgen van generieke medicijnen op zijn bedrijfsvoering.

GSK zag de kwartaalwinst uitkomen op 1,2 miljard pond, van 352 miljoen pond een jaar eerder. In februari gaf het concern nog aan dat de winst per aandeel over heel 2017 mogelijk tot 7 procent zou aandikken als rivalen van GSK's geen concurrenten op belangrijkste medicijnen in de Verenigde Staten zouden lanceren. Gebeurt dat wel, dan kan het resultaat stagneren of zelfs iets dalen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links