Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Industrie VS laat groei zien

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten laat in juli groei zien. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van een voorlopige raming.

De inkoopmanagersindex van Markit noteerde voor deze maand een stand van 51,3 tegen 49,8 in juni. Economen rekenden in doorsnee op een stand van 52. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

De index voor de Amerikaanse dienstensector steeg naar 49,6 van 47,9 een maand eerder. Hier werd in doorsnee een niveau van 51 voorspeld. De samengestelde graadmeter van industrie en diensten verbeterde naar 50 van 47,9 in juni.

Versoepelingen

De economische activiteit in de VS trekt voorzichtig aan nu de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld en dus fabrieken en bedrijven weer op gang komen. Wel neemt het aantal nieuwe besmettingen met corona in de VS de laatste tijd sterk toe, wat het economisch herstel kan ondermijnen als beperkende maatregelen opnieuw worden ingevoerd.

Eerder op de dag maakte Markit bekend dat de industrie en dienstensector in de eurozone in juli groei laten zien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ger 02490 24 juli 2020 17:27
    Mooi. Weer groei. Optimistische geluiden waar Trumpie weer blij mee is. Het is de toon die de muziek maakt. Omhoog met de handel. In ieder geval tot de verkiezingen in Amerika alleen maar positieve geluiden. Altijd is er wel een draai aan te geven, immers het had nog veel slechter kunnen zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links